skip to Main Content

Οι τουρίστες λένε “ναι” στην Ελλάδα! Πρώτη θέση στην ικανοποίηση & την εξυπηρέτηση

pexels/Aleksandar Pasaric

Ακόμη μία φορά που η χώρα μας έρχεται πρώτη στην προτίμηση των τουριστών!

Η Ελλάδα έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα brand name στον τουριστικό κλάδο. Άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη έρχονται για να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία στην χώρα μας. Ένας εξίσου σημαντικός λόγος για τους επισκέπτες είναι η ποιότητα των ξενοδοχειακών μονάδων, η σχέση ποιότητας τιμής, η εξυπηρέτηση, το φαγητό και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ (Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην ικανοποίηση των τουριστών. Αν αναλογιστεί κανείς ότι στην έρευνα συμμετέχουν μεγαθήρια όπως η Ιταλία και η Γαλλία το επίτευγμα γίνεται ακόμα πιο σημαντικό.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση τόσο τον μήνα Αύγουστο όσο και συνολικά το 2023 με 86% και 87% αντίστοιχα στον γενικό δείκτη ικανοποίησης.

Ακολουθούν κατά σειρά Κύπρος, Ιταλία και Ισπανία, Τουρκία και στην τελευταία θέση η Γαλλία. Το 2022, η Ελλάδα ήταν και πάλι πρώτη αλλά μοιραζόταν την κορυφή με την Κύπρο.

Πρωτιά και στην εξυπηρέτηση

Στον δείκτη εξυπηρέτησης η Ελλάδα κερδίζει και πάλι την πρωτιά, ενώ στην σχέση ποιότητας τιμής έρχεται τρίτη πίσω από Τουρκία και Κύπρο.

Άλλη μια πρωτιά έρχεται για την Ελλάδα στην κατηγορία φαγητό ποτό με δείκτη ικανοποίησης 85%, όπου μοιράζεται την κορυφή με την Τουρκία.

Στην τρίτη θέση βρίσκουμε την Ελλάδα τόσο στην κατηγορία δωματίου όσο και στην κατηγορία τοποθεσία.

Στο κριτήριο της καθαριότητας η Ελλάδα καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με 89%, ενώ στην πρώτη θέση της συγκεκριμλενης κατηγορίας βρίσκεται η Κύπρος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top