skip to Main Content

One&Only Aesthesis: Βαφτίστηκαν τα «Αστέρια» της Γλυφάδας – Εγκαινιάσθηκε από τον Κ. Μητσοτάκη & τον Ιρανοκαναδό μεγαλοεπενδυτή, Prem Watsa (φωτό – βίντεο)

one&only

Στα εγκαίνια υπερπολυτελούς θέρετρου στη Γλυφάδα παρέστη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, έδωσε το “παρών” στα εγκαίνια του νέου τουριστικού resort «One & Only Aesthesis», στη Γλυφάδα. Πρόκειται για επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων καθώς είναι ένα σύμπλεγμα με υπερ-πολυτελείς κατοικίες, βίλες, εστιατόρια και πισίνες.

«Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, σκέφτηκα ότι όλα όσα προσπαθούμε να πετύχουμε σε ό,τι αφορά στον τουρισμό ουσιαστικά αντικατοπτρίζονται σε αυτό το υπέροχο μέρος: η στρατηγική μας απόφαση να αναβαθμίσουμε το προϊόν μας, η έμφαση στη βιωσιμότητα -ασφαλώς, ο βαθμός βιωσιμότητας είναι πάντοτε πολύ μεγαλύτερος όταν αναλαμβάνεις μια υποβαθμισμένη έκταση, παρά όταν χτίζεις ένα νέο κτίριο, αυτό ακριβώς κάνατε εδώ-, η στροφή της πόλης προς τη θάλασσα» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του νέου τουριστικού resort «One & Only Aesthesis».

«Πάντα μου φαινόταν παράδοξο ότι μία πόλη με ακτογραμμή που ανέρχεται σε 50 χιλιόμετρα δεν επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη θέρετρων κατά μήκος της ακτής. Και αυτή η ανάπτυξη δεν συμβαίνει μόνο εδώ, αλλά και με τα έργα στο Ελληνικό και πολλά άλλα έργα που είναι σε εξέλιξη» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Αυτή η αντίληψη, βεβαίως, έχει καίρια σημασία για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν: ένα θέρετρο που μπορεί να λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία σε όσους θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα, όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Φυσικά όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας σημαντικής επένδυσης κεφαλαίου που έχετε κάνει».

«Στο τέλος της ημέρας, από τη δική μας οπτική γωνία, το πιο σημαντικό είναι να δημιουργηθούν πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Όσο υψηλότερες είναι οι χρεώσεις σας, τόσο περισσότερο θα μπορείτε να πληρώνετε το προσωπικό σας, τόσο περισσότερη εκπαίδευση θα απαιτείται και τόσο περισσότερο οι νέοι που εργάζονται εδώ θα βλέπουν ότι καριέρα στον κλάδο της φιλοξενίας είναι μία σταδιοδρομία που αξίζει να ακολουθήσουν. Υπό αυτή την έννοια, αυτό που κάνετε εδώ είναι πολύ σημαντικό» είπε επίσης ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Γιώργος Χρυσικός, Πρόεδρος και CEO της Grivalia Hospitality ανέφερε: «Είμαστε ιδιαιτέρως περήφανοι που ακόμη ένα έργο μας και μάλιστα αυτού του βεληνεκούς ολοκληρώθηκε και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το επόμενο διάστημα, αποτελώντας ορόσημο για τον κλάδο μας και την Αθηναϊκή Ριβιέρα συνολικά. Είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με την Kerzner International, παγκόσμιο ηγέτη στην υπερπολυτελή φιλοξενία, και να φέρνουμε το πρώτο One&Only στην χώρα μας. Το One&Only Aesthesis αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας και καθιερώνει την Αθηναϊκή Ριβιέρα ως κυρίαρχο προορισμό πολυτελούς φιλοξενίας διεθνώς. Ως Grivalia Hospitality, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αναπτύξεις υψηλών προδιαγραφών, με έμφαση στην αειφορία, θέλοντας έτσι να καταστήσουμε την Ελλάδα σημείο αναφοράς  για premium επισκέπτες από όλο τον κόσμο».

Ο Prem Watsa, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings και βασικός μέτοχος της Grivalia Hospitality έδωσε εύσημα στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο για τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, κάνοντας αναφορά και στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, κυρίως όμως για τη δημιουργία θετικού κλίματος για το επιχειρείν προς την κοινωνία, κάτι που όπως είπε είναι αναγκαίο για κάθε επένδυση.

«Ο Γιώργος Χρυσικός ξεκίνησε τη Grivalia Hospitality χωρίς να έχει σχέση με τη φιλοξενία. Όταν έχετε μια κυβέρνηση φιλική στις επενδύσεις δίνετε την ευκαιρία σε ανθρώπους να εκπληρώσουν το όνειρο τους, όπως ο Χρυσικός. Αυτό είναι το ελεύθερο επιχειρείν στα καλύτερα του», είπε ο Γουάτσα και πρόσθεσε ότι «επί τέσσερα χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε εξαιρετική δουλειά, η χώρα είναι οικονομικά στιβαρή, υπάρχει πρόσβαση στην αγορά ομολόγων, υπάρχει μείωση της φορολογίας και της γραφειοκρατίας αλλά το νούμερο ένα επίτευγμα ήταν ότι κατάφερε να πείσει τους Έλληνες ότι μια συντηρητική πολιτική φιλική προς τις επιχειρήσεις λειτουργεί σωστά προς το λαό».

«Αυτό το έργο δε θα μπορούσε να είναι εφικτό αν δεν το είχε στηρίξει ο πρωθυπουργός. Η αναβάθμιση της S&P σημαίνει ότι η χώρα αυτή ανήκει πια στη βαθμίδα ΑΑΑ», πρόσθεσε.

«Η μόνη λέξη που ξέρω στα ελληνικά είναι “καλησπέρα”. Ο Γιώργος είναι υπεύθυνος για αυτή την καταπληκτική δουλειά. Πριν από πέντε χρόνια μου έδειξε αυτό το μέρος και σκέφτηκα ξέρει άραγε τι λέει. Όταν συναντηθήκαμε το 2011, ο πρώτος άνθρωπος που συνάντησα ήταν ο Αντώνης Σαμαράς και αναζητήσαμε μια τράπεζα. Είδαμε τη Grivalia Properties, εκεί ήταν ο Χρυσικός που εκσυγχρόνιζε κτίρια», συνέχισε ο κ. Γουάτσα.

«Έτσι ξεκινήσαμε ένα μεγάλο ταξίδι, επενδύσαμε στη Eurobank. Μετά η μετοχή έπεσε στα 40 και 34 σεντς, μίλησα με το Xρυσικό και συγχωνεύτηκαν οι εταιρείες και πρέπει να πω ότι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την τράπεζα, στην οποία ο Φωκίων Καραβίας κάνει καταπληκτική δουλειά, όπως και στη Εurolife ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου», πρόσθεσε

Το “παρών” έδωσαν μεταξυ άλλων και ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, η δημοσιογράφος Τατιάνα Στεφανίδου, ο Βουλευτής Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών Βασίλης Σπανάκης.

Μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς ο κάθενας ανήρτησε στιγμιότυπα από τα εγκαίνια του θεαματικού και πολυτελούς χώρου.

Χθες το βράδυ είχα μία από τις σπάνιες στιγμές στην Πολιτική που κάποιος πολιτικός προλαβαίνει να δει τα αποτελέσματα της δράσης του. Ευχαριστώ τον Θεό που με Αξίωσε να είμαι χθες στα εγκαίνια που έκανε ο @kyriakos_ στο One&Only Aesthesis, το πολυτελές Resort της Grivalia στην θρυλική τοποθεσία της Γλυφάδας, τα Αστέρια.

Πρόκειται για ένα reasort στην Αθηναϊκή Ριβιέρα που υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει το τοπίο της πολυτελούς φιλοξενίας στην Ελλάδα.
Εκεί ήταν χθες ο Fairfax και αληθινός φίλος της Ελλάδος κ. Πρέμ Γουάτσα.
Ο κ. Γουάτσα με της εξαγορά της Eurobank, της Eurolife και της Grivalia έχει αναδειχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στη Χώρα μας. Ήρθε στις δύσκολες εποχές για μας επί Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και συνεχίζει ακάθεκτος με νέες επενδύσεις μέχρι σήμερα διαφημίζοντας την Ελλάδα μας παντού.
Τον Ευχαριστώ ως Έλληνας για αυτό αλλά και για την προσωπική του φιλία με την οποία με Τιμά και την δημόσια αναγνώριση από μέρους του για το πόσο τους βοήθησα να κάνουν τα οράματα τους για την Ελλάδα πραγματικότητα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου. Κάθε φορά που ανθρώποι αυτού του ήθους και της προσφοράς μιλούν τόσο θερμά για το έργο μου, δεν σας κρύβω ότι αισθάνομαι υπερηφάνεια.
Το Resort αυτό που μεταμορφώνει όχι μόνον την Γλυφάδα αλλά ολόκληρη την Αττική είναι δημιούργημα του κ. Γιώργου Χρυσικού, ενός εξαιρέτου ανθρώπου με αληθινό όραμα με τον οποίο είχα την τιμή να συνεργαστώ στενά για αυτό αλλά και για άλλα επενδυτικά τους σχέδια.
Σκοπός της Κυβερνήσεώς μας από την πρώτη μέρα που μας εμπιστεύθηκε ο Ελληνικός Λαός ήταν η Ελλάδα να μεταμορφωθεί προς το καλύτερο και το τουριστικό μας προϊόν να ανεβεί κατηγορία και να προσελκύσουμε ταξιδιώτες πολύ υψηλότερου εισοδήματος ώστε να αφήνουν στην χώρα μας περισσότερα χρήματα, να δημιουργούνται θέσεις εργασίας με υψηλότερους μισθούς και να ανεβεί όλο το βιοτικό επίπεδο του Λαού μας., σημείωσε στη λεζάντα της ανάρτησης του

Ενώ η Τατιάνα Στεφανίδου έγραψε: “Μια επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ και εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας στο @oneandonlyaesthesis που εγκαινιάστηκε χθες στην Γλυφάδα. Πολλά συγχαρητήρια @g_chryssikos και καλή αρχή!”

Στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου ξενοδοχείου One&Only Aesthesis στην τοποθεσία των θρυλικών Αστεριών Γλυφάδας, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ,του Prem Watsa, Πρόεδρου και Διευθύνοντα Σύμβουλου της Fairfax Financial Holdings και βασικού μετόχου της Grivalia Hospitality, καθώς και του Δ.Σ. της Kerzner International.
Μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις είναι πλέον γεγονός και σύντομα θα μετατρέψει τα Νότια Προάστια σε κορυφαίο προορισμό φιλοξενίας.Το μοναδικό αυτό beach resort, που αναμένεται να λειτουργήσει εντός του έτους, θα διαθέτει 127 κλειδιά και 14 ιδιωτικές κατοικίες σε μια συνολική έκταση 278.000τμ. και ταυτόχρονα δημιουργούνται 1.000 νέες θέσεις εργασίας
, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπανάκης.

Πηγή φωτογραφιών: ΔΗΜΗΤΡΗΣ_ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/EUROKINISSI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top