skip to Main Content

Vintage pic: Ο Γιώργος Λάνθιμος στα 90s μαζί με τον πατέρα του, Αντώνη – Τότε που ο σκηνοθέτης έπαιζε μπάσκετ …

Γιώργος Λάνθιμος
instagram @elenasdiary_blog
instagram @elenasdiary_blog

Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι το πρόσωπο των ημερών με τη σαρωτική του ταινία, “Poor Things” που απέσπασε τέσσερα βραβεία Όσκαρ.

Το σκηνοθετικό του ταλέντο και η διαφορετική οπτική, που προσεγγίζει τα πράγματα τον ανέδειξαν και πλέον έχει φτάσει στο Χόλυγουντ.

Μέσα από τον ενημερωμένο λογαριασμό της Έλενας Μακρή βλέπουμε ένα throwback στιγμιότυπο με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τον πατέρα του.

“Ο Γιωργος Λάνθιμος στα 90s, με τον πατέρα του Αντώνη Λάνθιμο, μπασκετμπολίστα της ομάδας του Παγκρατίου και παίκτη της Εθνικής Ελλάδος, τον οποίο ο Φίλιππος Συρίγος περιέγραφε ως «ζογκλέρ» των γηπέδων. 

Ο σκηνοθέτης του “Poor Things”, που έχασε τη μητέρα του μόλις στα 19 του χρόνια, αρχικά είχε ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του ως καλαθοσφαιριστής της ομάδας του Παγκρατίου, ενώ ξεκίνησε παράλληλα σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων, τα άφησε όμως όλα πίσω του για χάρη του κινηματογράφου. 

«Ήθελα να τον δω μπασκετμπολίστα. Έπαιζα και ο ίδιος μπάσκετ στην εθνική ομάδα και προσπαθούσα να του μεταδώσω την αγάπη για το άθλημα. 

Ο ίδιος όμως από μικρός έλεγε ότι θέλει να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο» είχε δηλώσει σε συνέντευξη του ο Αντώνης Λάνθιμος που έφυγε από τη ζωή το 2019… “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top