skip to Main Content

Τελετή παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας: Μείναμε άφωνοι με τις φωτό & τα βίντεο της Κατερίνας Κατώπη

παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας
instagram @katerinakatopis
instagram @katerinakatopis

Από τα χέρια του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου, η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία άναψε στις 16 Απριλίου στην Ολυμπία, πέρασε σε αυτά του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής Παρίσι 2024, Τόνι Εστανγκέ, κατά τη διάρκεια μίας λαμπρής τελετής στο Καλλιμάρμαρο. Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας έγινε μέσα σε μοναδική ατμόσφαιρα, ενώ ακολούθησε μουσική!

Η Φλόγα διανυκτέρευσε στη γαλλική πρεσβεία και σήμερα (27/4) θα «επιβιβασθεί» στο τρικάταρτο «Belem», με προορισμό το λιμάνι της Μασσαλίας, όπου αναμένεται να φτάσει στις 8 Μαίου για να την παραλάβει ο Γάλλος κολυμβητής και πρώτος Λαμπαδηδρόμος επί γαλλικού εδάφους, Φλοράν Μανοντού.

Παρουσιαστής ήταν ο Νίκος Αλιάγας, ενώ καθηλωτική ήταν η παρουσία της Νάνας Μούσχουρη, η οποία ερμήνευσε τους Εθνικούς Ύμνους της Ελλάδας και της Γαλλίας. Τον Ολυμπιακό ύμνο απέδωσε το φωνητικό σύνολο Κόρες “ CHORES” συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ.

Διαβάστε ακόμη: Δείτε εντυπωσιακές φωτό & βίντεο από τη τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας για το Παρίσι: Μάγεψε η Νάνα Μούσχουρη – Όσα έγιναν στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Υπέροχη ήταν η Χορογραφία των Ιερειών και των Κούρων που εμπνεύστηκε η Χορογράφος Αρτεμις Ιγνατίου, με τις ενδυμασίες της Μαίρης Κατράντζου και με μουσική υπόκρουση από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Παπαδημητρίου και τη Χορωδία της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Παπαπέτρου. Ερμήνευσε ο τενόρος Μπάμπης Βελισσάριος.

Η Κατερίνα Κατώπη μοιράστηκε στο προσωπικό της προφίλ στο instagram συγκλονιστικά στιγμιότυπα.

 

Η Τελετή Παράδοσης άρχισε με δύο πολιτιστικά – αθλητικά δρώμενα. Της Ελλάδας παρουσιάστηκε από την “ Wolves Team | Gymnastics Club”, σε Xορογραφία Ολυμπίας Δραγούνη, με συμμετοχή 60 χορευτών και της Γαλλίας που ονομάστηκε “ Danse des Jeux by Mourad Merzouki” με συμμετοχή 150 μαθητών από το ΕλληνόΓαλλικό Σχολείο « ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΝΤΕΛΑΚΡΟΥΑ» καθώς και το “ The Olympic Cypher” του Ηλία Χατζηγεωργίου με συμμετοχή 6 χορευτών και ενός μουσικού.

Μουσική σύνθεση από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και κατά την αποχώρηση της Ολυμπιακής Φλόγας, με την ερμηνεία της υψίφωνου Μυρσίνης Μαργαρίτη, ενώ την Καλλιτεχνική Επιμέλεια της Τελετής είχε ο Φωκάς Ευαγγελινός. Υπεύθυνος για όλη τη διοργάνωση των Τελετών και τη Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ Θανάσης Βασιλειάδης και Τελετάρχης, το μέλος της Επιτροπής Μάρκετινγκ Γιάννης Παπαδημητρίου.

 

Την Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας παρακολούθησαν η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέεβα Γκραμπόφσκι, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, o πρόεδρος της ΑΝΟC Ρόμπιν Μίτσελ, η γενική γραμματέας της ΑΝΟC Γκουνίλα Λίντμπεργκ, το μέλος της ΔΟΕ και εκπρόσωπος του προέδρου Τόμας Μπαχ, Μπαρόν Πιέρ-Ολιβιέ Μπέκερς Βιουζάν, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Ιάκωβος Φιλιππούσης, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top