skip to Main Content

Κάρυστος: Η γραφική κωμόπολη – διαμαντάκι της Εύβοιας σε ένα καταπληκτικό βίντεο!

Η γραφική κωμόπολη της Καρύστου, κτισμένη στο μυχό του ομώνυμου κόλπου στο νότιο άκρο της Εύβοιας γοητεύει τους επισκέπτες της, αποτελώντας ιδανική κοντινή απόδραση από την Αθήνα.

Ωραίες πλατείες, νεοκλασικά κτίρια και μεγάλοι δρόμοι, που έγιναν βάσει σχεδίου και κατόπιν παραγγελίας του Όθωνα, αλλά και παραδοσιακά καφενεία, ταβερνάκια και ουζερί κατά μήκος της παραλίας συνθέτουν την εικόνα της πόλης.

Η Κάρυστος είναι ένα μαγικό τουριστικό κέντρο με έντονη κινητικότητα χάρη στο συνδυασμό βουνού και θάλασσας.

Ελάχιστοι γνωρίζουν την Όχη, το βουνό που βρίσκεται πάνω από την Κάρυστο και την σκιάζει με το ύψος της, που φτάνει τα 1398 μέτρα πάνω από την θάλασσα και λίγοι γνωρίζουν και το φαράγγι του Δημοσάρη. Το ρέμα που πηγάζει από τις βόρειες πλαγιές της Όχης, και μέσα από μία οργιώδους βλάστησης μακρυά διαδρομή, φτάνει και χύνεται στην παραλία του Καλλιανού, ενός από τα πολλά απομονωμένα χωριά του Κάβο Ντόρο.

Η Όχη είναι δημοφιλής για τους λάτρεις του βουνού, αφού ενδείκνυται για ορειβατικές διαδρομές που καταλήγουν στο καταφύγιο του βουνού λίγο πριν την κορυφή. Εκεί θα συναντήσει κανείς το πετρόχτιστο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και το γνωστό Δρακόσπιτο,ενώ και η κατάβαση μέσα από το φαράγγι του Δημοσάρη μέχρι τους Καλλιανούς είναι μία μαγική διαδρομή.

Δίπλα στο λιμάνι δεσπόζει το Μπούρτζι, το παλαιό ενετικό φρούριο, που επισκευάστηκε, αναστηλώθηκε και εξωραΐστηκε το 1960 από την Αρχαιολογική Εταιρεία.

Αξίζει ακόμα να δείτε το Castello Rosso, γνωστό και ως Κοκκινόκαστρο, που είναι ορατό από τα περισσότερα σημεία της Καρύστου, αφού βρίσκεται σε λόφο πάνω από το χωριό Γραμπιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top