skip to Main Content

Περτούλι Τρικάλων: Ένα παραμυθένιο χωριό εξαιρετικού κάλλους που θυμίζει ελβετικές Αλπεις

Μπαίνουμε στην καρδιά του χειμώνα κι όσο πλησιάζουμε πιο κοντά τόσο περισσότερα χιόνια θα στολίζουν στα λευκά τα ορεινά τοπία της Ελλάδας. Αγαπημένος χειμερινός προορισμός δικός μας, αλλά και πολλών από εσάς είναι το Περτούλι. Ειδικά «ντυμένο» στα λευκά είναι μια μαγεία!

Το Περτούλι βρίσκεται σε υψόμετρο 1.200μ. 46 χλμ. δυτικά των Tρικάλων. Αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα και δημοφιλή ορεινά και τουριστικά κέντρα του νομού Tρικάλων μαζί με την Ελάτη, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών κάθε χρόνο.

Πλήρως εξοπλισμένο με όλα όσα ζητάει ένας χειμερινός επισκέπτης το Περτούλι είναι πάντα έτοιμο να τον υποδεχθεί με ζεστά ξενοδοχεία και πετρόχτιστους ξενώνες, ταβέρνες και καφετέριες για ζεστά και κρύα ροφήματα.

“Βυθισμένο” κυριολεκτικά στο πράσινο και στα έλατα, το χωριό Περτούλι είναι στολίδι όχι μόνο της περιοχής αλλά και όλης της ορεινής Ελλάδας. Είναι χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού και αποτελείται από παραδοσιακά, πέτρινα σπίτια και περιποιημένους ξενώνες.

Το χιονοδρομικό του κέντρο βρίσκεται στην περιοχή Λιβάδια μέσα στα έλατα και διαθέτει όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό για έμπειρους και αρχάριους σκιέρ και είναι εύκολα προσβάσιμο. Έχει άνετο πάρκινγκ και σαλέ όπου μπορεί κάποιος να ξαποστάσει ύστερα από τις συναρπαστικές του δραστηριότητες. Κάποιες φορές οργανώνεται νυχτερινό σκι, αρκετά συναρπαστικό και διασκεδαστικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top