skip to Main Content

Vintage Flashback: Όταν η Έλενα Ναθαναήλ συμπρωταγωνιστούσε με τον Γερμανό ηθοποιό Michael Maien – 16 χρόνια απουσίας …

Έλενα Ναθαναήλ
instagram @elenasdiary_blog
instagram @elenasdiary_blog

Χθες, 4 Μαρτίου συμπληρώθηκαν 16 χρόνια από τον θάνατο της Έλενας Ναθαναήλ.

Η σπουδαία ηθοποιός που έγραψε ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο έφυγε από τη ζωή το 2008 σε ηλικία 61 ετών, έπειτα από χρόνια νόσο του καρκίνου του πνεύμονα.

Με αφορμή την επέτειο του θανάτου της, η Έλενα Μακρή μοιράστηκε μέσα από τον ενημερωμένο λογαριασμό της στο instagram @elenasdiary_blog, μία μοναδική vintage φωτογραφία της Έλενας πηγαίνοντας μας πίσω 1965.

Η αξέχαστη Έλενα Ναθαναήλ με τον Γερμανό ηθοποιό Michael Maien στην ταινία “Wälsungenblut” βασισμένη σε μια ιστορία του Thomas Mann, το 1965.

Στη μεγάλη οθόνη του ελληνικού κινηματογράφου καμιά δεν ήταν σαν την Έλενα Ναθαναήλ.

Ασυνήθιστη, sophistiqué, κατάφερε να μην αναλωθεί στους κοινότoπους ρόλους αλλά να πλάσει τη δική της αινιγματική, σαγηνευτική φιγούρα, ενσαρκώνοντας έναν νέο, δυναμικό τύπο γυναίκας.

Αυτόν που ήταν και στην πραγματική ζωή της. Απελευθερωμένη, μία από τις πρώτες ανύπαντρες μητέρες στην Ελλάδα, αντισυμβατική, ποτέ δεν κυνήγησε τη δημοσιότητα, ούτε επέτρεψε να γίνει θύμα της. : «Είμαι ευγνώμων με τη ζωή διότι πήγαν όλα πολύ καλά και έκανα ό,τι ήθελα. Έχω ένα υπέροχο παιδί, μια καταπληκτική σχέση, οι άνθρωποι από το προσωπικό μου παρελθόν με λατρεύουν και τους αγαπώ. Έχω φίλους γιατί κι εγώ είμαι άνθρωπος της φιλίας. Δεν ήθελα κόλακες, είμαι ευθύς άνθρωπος στις συμπεριφορές μου, αλλά παράλληλα και πολύ εκδηλωτικός,» είχε πει το 2001.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top