skip to Main Content

Vintage pic: Χριστίνα Ωνάση – Τίνα Λιβανού: Η μαμά αριστοκρατική & γοητευτική, η κόρη σαν χαμένη – Ποιον αγαπούσαν οι γονείς;

Vintage
instagram @elenasdiary_blog
instagram @elenasdiary_blog

Ο μύθος που έχτισε γύρω από τον εαυτό του ο Αριστοτέλης Ωνάσης τον ακολουθεί μέχρι και σήμερα αρκετά χρόνια μετά τον θάνατό του.

Το 1946, μετά από τρία χρόνια στενής πολιορκίας, ο Ωνάσης παντρεύεται την Τίνα Λιβανού, κόρη του Σταύρου Λιβανού στη Νέα Υόρκη με κουμπάρο τον εφοπλιστή Ανδρέα Εμπειρίκο.

Ο γάμος τους θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα κοσμικά γεγονότα της χρονιάς. Εκείνη ήταν μόλις 17 ετών και ο Ωνάσης είχε πατήσει τα 40.

Δείτε επίσης:  Vintage Pic: Αριστοτέλης Ωνάσης & Τίνα Λιβανού σε οικογενειακές διακοπές πριν τον τραγικό χωρισμό – Μαζί τους, τα μικράκια τους Αλέξανδρος & Χριστίνα

Τόσο ο Αλέξανδρος όσο και η Χριστίνα είχαν παράπονα από τη μητέρα τους θεωρώντας ότι είχαν μια μάλλον απόμακρη σχέση μαζί της.

Η δημοσιογράφος Έλενα Μακρή, ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μια vintage φωτογραφία, από την μαμά και την κόρη, το 1970 σε κοσμική έξοδο.

Στην ανάρτησή της γράφει: ”Μητέρα & κόρη: Η Τίνα Λιβανού, σύζυγος του Αριστοτέλη Ωνάση με την κόρη τους Χριστίνα το 1970. Η Τίνα φυσικά αγαπούσε τα δύο παιδιά που απέκτησε με τον Ωνάση και ήταν συχνά σύμμαχός τους στις διαμάχες με τον κατά περίπτωση αυστηρό πατέρα τους.

Τόσο ο Αλέξανδρος όσο και η Χριστίνα όμως θα παραπονιόντουσαν ότι είχαν μια μάλλον απόμακρη σχέση μαζί της. Η δε Χριστίνα έφερε πάντα το τραύμα του ότι η αδυναμία και τον δυο γονιών της ήταν ο αδελφός της Αλέξανδρος.

Παρ όλα αυτά ειδικά στην παιδική της ηλικία η Τίνα είχε μια ιδιαίτερα προστατευτική διάθεση απέναντι στη Χριστίνα και πόζαρε περήφανα δίπλα της στις φωτογραφίες ίσως σαν απάντηση σε όσους σχολίαζαν πως η μικρή δεν είχε κληρονομήσει καθόλου την γοητεία της. (Photo by Keystone/Getty Images/ Ideal Image

Να σημειώσουμε πως το καλοκαίρι του 1959, μια κρουαζιέρα με τη θαλαμηγό Christina γίνεται η αφορμή ώστε η εύθραυστη σχέση του ζευγαριού να διαλυθεί.

Ο Ωνάσης ερωτεύεται με πάθος τη Μαρία Κάλλας και την προσκαλεί μαζί με τον σύζυγό της να περάσουν μαζί μέρος των καλοκαιρινών τους διακοπών. Όταν, κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, η Τίνα Λιβανού αντιλαμβάνεται την απιστία του συζύγου της με την Κάλλας, δεν διστάζει να εγκαταλείψει τη θαλαμηγό βάζοντας τέλος στον γάμο τους έπειτα από 12 χρόνια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top