skip to Main Content

Vintage pic: Ο Γιώργος Ζαμπέτας, η Αλίκη Βουγιουκλάκη & ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ στη Μαδρίτη! Μαζί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου για την προβολή της ταινίας “Διπλοπενιές”

Ο Γιώργος Ζαμπέτας, η Αλίκη Βουγιουκλάκη & ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ στη Μαδρίτη!
instagram @arisloupasis
instagram @arisloupasis

Ακόμη μία μοναδική vintage φωτογραφία μοιράστηκε μαζί μας μέσα από τον ενημερωμένο λογαριασμό του στο instagram, ο Άρης Λούπασης (@arisloupasis).

Πρωταγωνιστές στο ασπρόμαυρο κλικ είναι ο Γιώργος Ζαμπέτας, η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aris Loupasis (@arisloupasis)

Ο Γιώργος Ζαμπέτας με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ τον Ιούνιο του 1966 κατά την άφιξή τους από την Μαδρίτη με αεροσκάφος της Ethiopian Airlines όπου παρευρίσκονται στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν για την προβολή της ταινίας “Διπλοπενιές” που εκπροσωπεί την ελληνική παραγωγή με τίτλο “Dancing the syrtaki”.

Οι τρεις αγαπημένοι καλλιτέχνες διέμειναν στο ξενοδοχείο Maria Cristina στη πόλη Σαν Σεμπαστιάν και μετά την προβολή της ταινίας που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση με τον έντονα ελληνικό χαρακτήρα του, παρευρέθηκαν στο πάρτι που διοργανώθηκε στο Real Club de Tennis de San Sebastian, ξεσηκώνοντας τους καλεσμένους χορεύοντας συρτάκι και ελληνικούς χορούς μέχρι τις πρωινές ώρες.

Η Αλίκη έκλεψε για άλλη μια φορά την παράσταση με την ακτινοβολία της, ντυμένη με μια ολόλευκη μακριά τουαλέτα και λευκά λουλούδια στα μαλλιά, μοιράζοντας ατέλειωτα χαμόγελα στους φωτογράφους που απαθανάτισαν την λαμπερή βραδιά. 

Οι “Διπλοπενιές” έκαναν πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 14 Μαρτίου του 1966 σε σενάριο Αλέκου Σακελλάριου και σκηνοθεσία Γιώργου Σκαλενάκη κόβοντας περισσότερα από 460.000 εισιτήρια ενώ προβλήθηκε και στο Φεστιβάλ των Καννών όπου άρεσε πολύ και αγοράστηκε για να προβληθεί και σε άλλες χώρες όπως στην Ιαπωνία με τίτλο “Syrtaki”, στην Γαλλία ως “En Dansant le Sirtaki” και στην Αγγλία με τον τίτλο “Dancing the sirtaki”.

Την υπέροχη μουσική αναλαμβάνει ο Σταύρος Ξαρχάκος σε συνεργασία με τον Γιώργο Ζαμπέτα δημιουργώντας πραγματικά “διαμάντια” της ελληνικής λαϊκής μουσικής, κάποια από τα οποία αποτελούν και από τα πιο εμβληματικά χασάπικα και ζεϊμπέκικα όπως “Μάτια βουρκωμένα”, “Αργό ζεϊμπέκικο”, “Στου Όθωνα τα χρόνια”, “Το ζεϊμπέκικο του Γρηγόρη” καθώς και το πολύ αγαπημένο “Υπομονή”. 

Το κοστούμι και το καπέλο της Αλίκης στην φωτογραφία, θα τα δούμε και στην ταινία “Η κόρη μου η σοσιαλίστρια” που θα προβληθεί με θριαμβευτική επιτυχία στις κιν/φικές αίθουσες τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top