skip to Main Content

Αποκλ. – Made in Greece η inart: Success story όλης της Ευρώπης με έπιπλα & είδη διακόσμησης -Τι μας λέει η επιχειρηματίας Α. Κωνσταντινίδου

Ήταν το 1985 όταν δημιουργήθηκε η εταιρεία inart ως ένα απλό, μικρό μαγαζί πώλησης ειδών για το σπίτι στην Θεσσαλονίκη. Το μεράκι όμως, το πάθος και το ανήσυχο πνεύμα της της δημιουργού κ. Άρτεμίς Κωνσταντινίδου την έκανε να νιώθει ότι κάτι λείπει από όλη αυτή την δραστηριότητα. Με επιμονή, υπομονή και σκληρή δουλειά η InArt μεγάλωσε, ωρίμασε και άλλαξε προφίλ.

Σήμερα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες με είδη διακόσμησης εσωτερικού και εξωτερικού χώρου σε όλη την Ευρώπη. Διαθέτει παρουσία σε 42 χώρες και στηρίζει το 42% του τζίρου της στις εξαγωγές. Στην συλλογή της βρίσκουμε χιλιάδες όμορφα αντικείμενα και μοναδικές προτάσεις διακόσμησης που μετατρέπουν το σπίτι μας σε προσωπικό βασίλειο.

Η συλλογή της inart ανανεώνεται κάθε σεζόν και εμπλουτίζεται με φρέσκες ιδέες και κομμάτια για το σπίτι, όπως τραπέζια σαλονιού, σκαμπώ, μπαούλα, καθρέφτες, πίνακες, φωτιστικά, διακοσμητικά τοίχου και τζακιού, βάζα, κασπώ και πολλά άλλα.

Η inart προχωράει και εξελίσσει τη δραστηριότητά της διαρκώς και το επόμενο βήμα της ήρθε μέσα στο καλοκαίρι με την πρώτη της σειρά ρούχων και αξεσουάρ, την BLE – THE RESORT COLLECTION, πουαγαπήθηκε από Ελληνίδες και ξένες κοπέλες.

Το ταξίδι προς την κορυφή, αλλά και τις προσπάθειες για διαρκή εξέλιξη μοιράζεται με το madeinGreece.news η κ. Άρτεμις Κωνσταντινίδου.

Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

  • Η ιστορία της inart ξεκινάει από ένα μαγαζί λιανικής πώλησης οικιακών ειδών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πριν 34 χρόνια
  • Προσφέρουμε μία τεράστια ποικιλία επίπλων και αντικειμένων… σε πολλά και εντελώς διαφορετικά στυλ.
  • Τίποτα στη ζωή δεν επιτυγχάνεται εύκολα. Χρειάζεται πραγματικά σκληρή δουλειά και μεράκι για αυτό που κάνεις
  • Είναι σημαντική η επιλογή/διάκριση της εταιρίας μας από το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward, καθώς πετυχημένοι επαγγελματίες και στελέχη θα μας προσφέρουν ολοκληρωμένη υποστήριξη και προοπτική
  • Η inart ξεκίνησε από το 1995 τις εξαγωγές ,έτσι ώστε σήμερα το 42% του τζίρου της να είναι εκτός Ελλάδας
  • Η Καινοτομία της InArt είναι συνεχής.
  • Η εξαγωγική μας δραστηριότητα  δεν περιορίζεται στην κεντρική Ευρώπη αλλά εξαπλώνεται στη Ρωσία, τη Μέση Ανατολή, τη Σκανδιναβία, τις Βαλτικές χώρες κ.α.
  • Έμπνευση για την Ble – The Resort Collection αποτέλεσε η αγάπη μας για το ίδιο το μπλε χρώμα που αντιπροσωπεύει το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, που μας φέρνει αναμνήσεις από τα καλοκαίρια που έχουμε ζήσει και θα ζήσουμε στα Ελληνικά νησιά
  • Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε μεγάλη ποικιλία, ολοκληρωμένες λύσεις, σε προσιτές τιμές πάντα ενημερωμένοι για ότι πιο σύγχρονο κυκλοφορεί στο χώρο του design always in fashion

Ποιο είναι το story/το αφήγημα γύρω από τη δημιουργία της inart; Μιλήστε μας για την ιστορία της εταιρείας, πότε και πως ξεκίνησαν όλα, στάδια, έμπνευση, αφορμή…

Η ιστορία της inart ξεκινάει από ένα μαγαζί λιανικής πώλησης οικιακών ειδών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πριν 34 χρόνια. Επισκεφθήκαμε πολλές χώρες, αμέτρητες εκθέσεις και κάθε χρόνο μεγάλωνε η inart .

Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της inart που την κάνουν ξεχωριστή;

Τι κάνει την inart τόσο ξεχωριστή; Η ταλαντούχα ομάδα σχεδιαστών της, η οποία παρακολουθεί ανελλιπώς τις σύγχρονες τάσεις στο χώρο της διακόσμησης και δημιουργεί νέες πρωτοποριακές προτάσεις, με κύριο γνώμονα πάντα την προσιτή ποιότητα. H συλλογή της inart ανανεώνεται ριζικά κάθε σεζόν και εμπλουτίζεται με φρέσκες ιδέες – γι’ αυτό και δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις αυτό που ψάχνεις για το σπίτι σου, όσο ιδιαίτερο και αν είναι!

Προσφέρουμε μία τεράστια ποικιλία επίπλων και αντικειμένων… σε πολλά και εντελώς διαφορετικά στυλ. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να φτιάξεις κάτι πολύ μοναδικό που σε εκφράζει χωρίς να αναγκάζεσαι να καταφύγεις σε ακριβές λύσεις.

Λατρεύουμε να δημιουργούμε έπιπλα και διακοσμητικά. Η επιβράβευση και επιβεβαίωσή μας είναι τα χιλιάδες χαμόγελα/ η ικανοποίηση των πελατών μας.

Ποια ήταν η καλύτερη και ποιες ήταν οι πιο δύσκολες στιγμές της επιχειρηματικής σας δράσης;

Τίποτα στη ζωή δεν επιτυγχάνεται εύκολα. Χρειάζεται πραγματικά σκληρή δουλειά και μεράκι για αυτό που κάνεις.

Η inart ήταν ανάμεσα στις 21 επιχειρήσεις που επιλέχθηκαν για να λάβουν την υποστήριξη από το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward». Πως αισθάνεστε γι’ αυτό, ποια η σημασία της βράβευσης;

Αυτή η βράβευση είναι για εμάς άλλη μια επιβεβαίωση και αναγνώριση της προσπάθειάς μας. Είναι σημαντική η επιλογή/διάκριση της εταιρίας μας από το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward, καθώς πετυχημένοι επαγγελματίες και στελέχη θα μας προσφέρουν ολοκληρωμένη υποστήριξη και προοπτική.

Καινοτομία, ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια είναι οι τρεις λέξεις – κλειδιά που οδηγούν στην επιτυχία. Πως καταφέρατε στον τομέα σας να εντάξετε τα τρία αυτά στοιχεία που σας έχουν τοποθετήσει στις κορυφαίες θέσεις στον χώρο;

Η inart ξεκίνησε από το 1995 τις εξαγωγές ,έτσι ώστε σήμερα το 42% του τζίρου της να είναι εκτός Ελλάδας. Η inart επενδύει συνέχεια στην τεχνολογία και είναι αναγκασμένη λόγω της παρουσίας της στη διεθνή αγορά να συναγωνίζεται τις διεθνείς εταιρείες έχοντας το μειονέκτημα της απόστασης από το κέντρο της Ευρώπης. Άρα πρέπει να είναι πιο ανταγωνιστική από τις ευρωπαϊκές ομοειδείς εταιρείες. Η Καινοτομία της inart είναι συνεχής. Θα αναφέρω μερικά στοιχεία… Ανάπτυξη εφαρμογής λογισμικού για καινοτόμες εφαρμογές (πρόγραμμα για λήψη παραγγελιών σε mobile. Δημιουργούμε επιπρόσθετες υπηρεσίες για τους πελάτες μας (inart hotel deco), μείωση ενεργειακού αποτυπώματος παραγωγικών διαδικασιών.

Σε ποιες χώρες διαθέτετε παρουσία στο εξωτερικό;

Αυτή τη στιγμή η inart είναι μία από τις πιο μεγαλύτερες εταιρίες της Ευρώπης στον κλάδο της διακόσμησης. Η εξαγωγική μας δραστηριότητα  δεν περιορίζεται στην κεντρική Ευρώπη αλλά εξαπλώνεται στη Ρωσία, τη Μέση Ανατολή, τη Σκανδιναβία, τις Βαλτικές χώρες κ.α. Η παρουσία μας σε νέες αγορές επεκτείνεται κάθε χρόνο. Η inart έχει εδραιώσει την παρουσία της στο εξωτερικό με συνεχείς παρουσίες σε διεθνείς κλαδικές εκθέσεις. Στόχος μας είναι φυσικά η εδραίωση και ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων αλλά, παράλληλα, η ολοκληρωμένη προβολή του brand στο εξωτερικό.

Εμείς δημιουργήσαμε το site ”Made in Greece.news”. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Είμαστε μια εταιρία 100% ελληνική, αποτελούμενη από ανθρώπους που ζούνε, δουλεύουν και πιστεύουν στην Ελλάδα και επενδύουν στη χώρα τους. Οι συλλογές μας είναι εμπνευσμένες από την Ελλάδα, τη Μεσόγειο, τη φυσική ομορφιά της χώρας μας.

Επιπλέον, έχουμε δημιουργήσει/ιδρύσει μία νέα σειρά ρούχων και αξεσουάρ την BLE – THE RESORT COLLECTION που είναι διαθέσιμη σε καταστήματα ανά την Ελλάδα αλλά και online. Έμπνευση για την Ble – The Resort Collection αποτέλεσε η αγάπη μας για το ίδιο το μπλε χρώμα που αντιπροσωπεύει το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, που μας φέρνει αναμνήσεις από τα καλοκαίρια που έχουμε ζήσει και θα ζήσουμε στα Ελληνικά νησιά.

Πού ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον η inart; Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Το σπίτι μας όπως και το ντύσιμό μας εκφράζουν την προσωπικότητα μας. Η inart με τα χιλιάδες προϊόντα και τις διαφορετικές τάσεις που προτείνει δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να διαμορφώσουν το χώρο τους σύμφωνα με τη προσωπικότητα τους εύκολα, ποιοτικά και οικονομικά. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε μεγάλη ποικιλία, ολοκληρωμένες λύσεις, σε προσιτές τιμές πάντα ενημερωμένοι για ότι πιο σύγχρονο κυκλοφορεί στο χώρο του design always in fashion.

Ποιες δραστηριότητες υλοποιείτε ή πρόκειται να υλοποιήσετε στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης;

Yπευθυνότητα για τους εργαζομένους μας: Οι άνθρωποι μας αποτελούν τον πολυτιμότερο πυλώνα για τη βιώσιμη ανάπτυξη της inart. Για το λόγο αυτό φροντίζoυμε για τη διατήρηση ενός ασφαλούς, δίκαιου και αξιοκρατικού εργασιακού περιβάλλοντος, μέσω του οποίου να προσφέρονται συνεχώς δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, για όλους τους εργαζόμενους. Σε αυτό το πλαίσιο εφαρμόζουμε σύγχρονες μεθόδους για την ανάπτυξη των εργαζομένων, παρέχουμε προγράμματα συνεχούς και συστηματικής εκπαίδευσης και εφαρμόζουμε σύγχρονα συστήματα αξιολόγησης και ανταμοιβής, ώστε να εξασφαλίζουμε στους εργαζόμενους τη δυνατότητα για συνεχή εξέλιξη και ανάδειξη των ικανοτήτων τους, αναγνωρίζοντας την αφοσίωση και την προσφορά τους. Επιπλέον, παρέχουμε ιδιωτική ασφάλιση

Το πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας της εταιρίας μας διαπνέεται από ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο βάθος. Αντανακλά τη γενικότερη φιλοσοφία μας. Ενδεικτικά και μόνο αναφέρω μερικούς από τους φορείς με τους οποίους σχετιζόμαστε και έχουμε αναλάβει δράσεις μαζί τους: Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων Φίλων Αυτιστικών Παιδιών, Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Μέριμνα παιδιού», Σύλλογος των Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών «Στοργή», Φιλανθρωπικό Σωματείο «Άσυλο του Παιδιού», Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, ΕΛΕΠΑΠ, Make A Wish.

 

 

 

 

 

 

Website / Facebook / Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top