skip to Main Content

Η Victoria Hislop μας παρουσίασε το νέο της βιβλίο! Στο Μουσείο της Ακρόπολης μαζί με την Κατερίνα Λέχου, τον Γιώργο Καραμίχο, τη Μπέσυ Αργυράκη (φωτό)

 

Το Ειδώλιο, το νέο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, παρουσιάστηκε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στο Αμφιθέατρο «Δημήτριος Παντερμαλής» στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Για το βιβλίο μίλησαν ο Νίκος Σταμπολίδης, Γενικός Διευθυντής Μουσείου Ακρόπολης, ο Αλέξης Παπαχελάς, Διευθυντής της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ που μάγεψε το κοινό με το πάθος της για τη λογοτεχνία αλλά και για την Ελλάδα.

Αποσπάσματα διάβασαν οι ηθοποιοί Γιώργος Καραμίχος, Κατερίνα Λέχου και Αλέξανδρος Λογοθέτης.

Μεταξύ των εκλεκτών θεατών παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι από τον χώρο της πολιτικής, της τηλεόρασης και του βιβλίου, όπως ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, η Μιρέλλα Παπαοικονόμου, η Μπέσυ Αργυράκη, ο Αντώνης Χαλκιάς, κ.ά.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Όταν η Χέλενα κληρονομεί το διαμέρισμα των παππούδων της στην Αθήνα, κυριεύεται από τις αναμνήσεις των καλοκαιριών που είχε περάσει μαζί τους στα παιδικά της χρόνια κατά, την περίοδο της χούντας. Ο σκληρός και απόμακρος παππούς της ήταν στρατηγός στο δικτατορικό καθεστώς και, καθώς η Χέλενα ξεσκαρτάρει τα σκονισμένα δωμάτια, ανακαλύπτει πλήθος πολύτιμων αντικειμένων και αρχαιοτήτων. Πώς κατάφερε ο παππούς της να συγκεντρώσει έναν τέτοιο θησαυρό; Και ποιο ήταν το ανθρώπινο τίμημα;

Η αποφασιστικότητα της Χέλενα να βρει τις απαντήσεις μετατρέπεται σε ενθουσιασμό όταν ο έρωτάς της για τον αινιγματικό Νικ την οδηγεί να εργαστεί εθελοντικά μαζί του σε μια ανασκαφή σε ένα αιγαιοπελαγίτικο νησί. Τα ευρήματά τους θα γιγαντώσουν τη λαχτάρα της να προστατέψει τα αρχαία κειμήλια και να καταλάβει από πού προήλθε η συλλογή του παππού της.

Άθελά της βρίσκεται μπλεγμένη σ’ ένα επικίνδυνο δίκτυο αρχαιοκαπηλίας και αντιμέτωπη με μια προδοσία που θα κλονίσει τον κόσμο της και όλα όσα πίστευε και ένιωθε. Θα μπορέσει να βρει το κουράγιο να συγχωρήσει και να προχωρήσει στη ζωή της;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top