skip to Main Content

Made in Greece ο Κωνσταντίνος Τσιγαρός: Ο γοητευτικός σχεδιαστής μόδας από τη Θεσσαλονίκη με άποψη – “Η μόδα πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους” (φωτό & βίντεο)

Κωνσταντίνος Τσιγαρός

Ο Κωνσταντίνος Τσιγαρός είναι fashion designer. Με πλούσιο βιογραφικό στη δημιουργία pret a porte, εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ατελιέ στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης σχεδιάζει εδώ και χρόνια μικρά …έργα τέχνης. Τα ρούχα του χαρακτηρίζονται από πρωτοποριακό σχέδιο και διαχρονικό στυλ, ενώ τα νυφικά μπορούν να κάνουν το όνειρο κάθε γυναίκας πραγματικότητα!

Ο Κωνσταντίνος Τσιγαρός λανσάρει την καριέρα του ξεκινώντας να παρουσιάζει τις συλλογές του την άνοιξη του 1992. Από το 1995 μέχρι και το 2001 διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής της γερμανικής σειράς ρούχων Byou. Έχει συνεργαστεί με σημαντικές εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως She, s.Oliver (ανδρική σειρά ρούχων και αξεσουάρ), Kem (γυναικεία σειρά δερμάτινων αξεσουάρ), Vittorio-Italia (Vittorio-Italia by Konstantinos), Miss Denim (νεανική σειρά jeans) κ.ά.

 

Σε μια εποχή που τα athleisure ρούχα ήρθαν για να μείνουν, σε μια εποχή που η παγκόσμια κρίση αλλάζει ριζικά το τι θέλουμε να φοράμε, ο δημιουργός μόδας Κωνσταντίνος Τσιγαρός βρίσκει την ευκαιρία να αναπτύξει μια νέα σειρά που έχει στο μυαλό του εδώ και καιρό.

Στις συνεργασίες του περιλαμβάνονται σημαντικά events και φορείς, όπως: Eurovision 1992 (Μάλμε, Σουηδία, ως ο πρώτος Έλληνας σχεδιαστής που δημιούργησε ρούχα για την ελληνική αποστολή), Première Vision (Παρίσι, 1995-2007), Biennale (Θεσσαλονίκης 2003),
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (κοστούμια για θεατρικές παραστάσεις), Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης (Θεσσαλονίκη 1997), Κινηματογραφικά Βραβεία Ποιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού (τελετή απονομής 2001), Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών κ.ά
. Επίσης, έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμα φιλανθρωπικά events στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

«Πάντα ήταν τόσο μεγάλος ο φόρτος εργασίας της δουλειάς του ατελιέ που δεν μπορούσα να σκεφτώ παραπάνω για το τι ακριβώς ήθελα να κάνω. Η κατάσταση που βρισκόμαστε με βοήθησε περισσότερο στο να ξεκαθαρίσω πιο είναι το ρούχο που θέλω να κάνω τώρα κι αυτό είναι ένα ρούχο που μπορείς να κοιμηθείς με αυτό, να γυμναστείς, να βγεις έξω. Είναι ένα ρούχο πασπαρτού, δεν έχει ώρα, δεν έχει χρόνο, δεν έχει εποχή, δεν έχει ηλικία» αναφέρει ο Κ. Τσιγαρός.

«Το ρούχο είναι ένα χρηστικό ουσιαστικά προϊόν που καλύπτει τη γύμνια και τις ανάγκες των ανθρώπων, πέρα από αυτό όμως είναι και ένα υψηλά αισθητικό κομμάτι».

 

Από το 2005 μέχρι το 2009 υπήρξε ειδικός σύμβουλος μόδας στο ΕΛΚΕΔΕ (Ελληνικό Κέντρο Ένδυσης, Έρευνας και Τεχνολογίας).

Η ευγένεια που τον χαρακτηρίζει εκφράζεται όχι μόνο στον τρόπο που μιλάει και κινείται αλλά και στο χώρο όπου εργάζεται, το ατελιέ του. Αυτό το στοιχείο του χαρακτήρα του είναι κάτι που βρίσκει κανείς έντονα και στις δημιουργίες του. «Μου αρέσει να μην κραυγάζουν τα πράγματα γύρω μου, το ίδιο γίνεται και με τα ρούχα μου, δεν είναι κραυγαλέα κι αυτό που έχω μάθει σε όλη μου την πορεία είναι το να αφήνεις να κάνει θόρυβο η δουλειά σου όχι εσύ». Μας φιλοξένησε στο χώρο του μαζί με τον αδερφό του, Νίκο Τσιγαρό ο οποίος είναι και ο general manager.

«Επιτυχία είναι να βλέπει κανείς το ρούχο και να καταλαβαίνει ότι είσαι εσύ, αυτό σημαίνει γνώση, αυτό σημαίνει κουλτούρα, σημαίνει το τι πρέπει κάποιος να κουβαλάει προκειμένου να φτιάξει ένα ρούχο».

Ο Κ. Τσιγαρός είναι ένας από αυτούς τους καταπληκτικούς ανθρώπους που αγαπά να μοιράζεται τις γνώσεις του και να παροτρύνει τους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με αυτό που αγαπούν. Οι collections του έχουν παρουσιαστεί σε διεθνής πασαρέλες και εκθέσεις μεταξύ αυτών: CPD διεθνή έκθεση Ντίσελντορφ, PPP atmosphere Παρίσι, BREAD & BUTTER Βαρκελώνη, AMAZON Fashion Week Tokyo.

Θα παρεβρεθεί μαζί με άλλους 14 σχεδιαστές στο 2ο Ντεφιλέ Ελληνικής Μόδας στο Μοντρεάλ, που διοργανώνει στις 25 Απριλίου το Λύκειο των Ελληνίδων Μοντρεάλ (ΛΕΜ) με σκοπό τα έσοδα απο την βραδιά να διατεθούν υπέρ της επιστημονικής έρευνας γιά τη έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών και του ενδομητρίου.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του για να δείτε περισσότερες δημιουργίες: konstantinostsigaros.gr

Δημοσιεύθηκε αρχικά στο eirinika.gr στις 7 Απριλίου 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top