skip to Main Content

Made in Greece οι ξηροί καρποί Petrou Nuts: Με επικεφαλής την Αγγελική Πέτρου & εμπειρία 50 ετών – βραβεύεται διεθνώς με χρυσά αστέρια

Αγγελική Πέτρου

Η εταιρεία ΠΕΤΡΟΥ ΝΑΤΣ Α.Ε. έχοντας παρουσία στον κλάδο της παραγωγής ξηρών καρπών για βιομηχανική χρήση, από το 1968 ξεκίνησε τη διαδρομή της από την Αγιά της Λάρισας, όπου και δημιουργήθηκε το εργοστάσιό της, από τον ιδρυτές της επιχείρησης Ευάγγελο Πέτρου και Δημήτριου Σιάγκα.

 

 

Σήμερα, οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου είναι 2000 τ.μ. της Η ΠΕΤΡΟΥ ΝΑΤΣ Α.Ε. έχει πιστοποιηθεί με το σήμα «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» από το 2016 πληρώντας τα ποσοτικά και τα ποιοτικά κριτήρια που απαιτούνται. 

” sizes=”(min-width: 4240px) 4240px” srcset=”/templates/yootheme/cache/Petrou-Nuts-July-62-6bec9fd4.jpeg 768w, /templates/yootheme/cache/Petrou-Nuts-July-62-3dc7761f.jpeg 1024w, /templates/yootheme/cache/Petrou-Nuts-July-62-ab1f8232.jpeg 1366w, /templates/yootheme/cache/Petrou-Nuts-July-62-742024ce.jpeg 1600w, /templates/yootheme/cache/Petrou-Nuts-July-62-d316b8ce.jpeg 1920w, /templates/yootheme/cache/Petrou-Nuts-July-62-61477507.jpeg 4240w” alt=”” data-height=”2830″ data-uk-img=”” data-width=”4240″ />

Iστορία

Μια φορά και έναν καιρό, στους πρόποδες του Κισσάβου, κατοικία των Μαγνήτων, στα μέσα του 14ου αιώνα, ιδρύθηκε 35 χιλιόμετρα ανατολικά της Λάρισας, ο οικισμός της Αγιάς. Με διαχρονικά πλεονεκτήματα το άφθονο νερό του Κισσάβου αλλά και τα παράλιά του, τα οποία αποτελούσαν εμπορικά λιμάνια της τότε εποχής, η Αγιά δραστηριοποιήθηκε στην πλούσια παραγωγή μεταξιού, βαμβακιού και φουντουκιών.

Η εταιρεία από τότε έως σήμερα, με ισότιμη αγάπη για την επεξεργασία, τη συσκευασία, την αποθήκευση και τη διανομή των προϊόντων της, εξελίχθηκε σταδιακά σε πρότυπη βιομηχανική μονάδα επεξεργασίας ξηρών καρπών.

Σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 2200 τ.μ., με σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και άρτια καταρτισμένο προσωπικό, επεξεργάζεται με ασφάλεια φουντούκια (κυρίως), αμύγδαλα, φιστίκια κελυφωτά (τύπου Αιγίνης), καρύδια και κάσιους, παράγοντας σταθερής ποιότητας και υψηλών προδιαγραφών προϊόντα βιομηχανικής και ζαχαροπλαστικής χρήσης, τόσο για βιομηχανίες της Ελληνικής αγοράς, όσο και των αγορών του εξωτερικού.

Όραμα της οικογένειας Πέτρου είναι η διατήρηση των ιδιόκτητων αιωνόβιων καλλιεργειών του φουντουκιού και η επέκτασή τους, με μελλοντικό στόχο τη σταδιακή μετατροπή τους σε βιολογικές. Η εταιρεία, από τα τέλη του 2015, είναι πιστοποιημένη από τη Bio Hellas για τη μεταποίηση βιολογικών ξηρών καρπών, σε όλες τις μορφές που υπάρχουν και οι συμβατικοί.

‘Οι αρχές, το ήθος και η 50 ετών εμπειρία μας, μας συνοδεύουν σε κάθε νέα δημιουργία, καθώς και σε κάθε νέο εγχείρημά μας. Βασική αρχή της εταιρείας μας είναι να παράγει προϊόντα, που πρώτα θα δοκιμαστούν και θα καταναλωθούν από εμάς τους ίδιους και τα παιδιά μας και μετά από τους τελικούς καταναλωτές – πελάτες. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να ικανοποιούμε με ποιοτικούς ξηρούς, καρπούς όχι μόνο την B2B αγορά, αλλά και την αγορά των delicatessen’, αναφέρει η Πέτρου Αγγελική , Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας…

Διαβάστε περισσότερα στο www.petrounuts.gr

Δημοσιεύθηκε αρχικ΄ά στο eirinika.gr στις 13 Νοεμβρίου 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top