skip to Main Content

Made in Greece το πράσινο super market Πίτσιας που κάνει θραύση στη Β. Ελλάδα – Ξεκίνησε από μπακάλικο στα Φωτεινά

super market Πίτσιας

Η ιστορία της εταιρίας Πίτσιας ΑΕ πηγαίνει 50 χρόνια πίσω, στο μακρινό 1973  και στο χωριό Φωτεινό Πιερίας, πίσω από τον Όλυμπο.

Τότε ήταν που άνοιξε η οικογένεια σε αυτό το μικρό χωριό ένα μπακάλικο για να εξυπηρετήσει την τοπική κοινωνία. Κανείς δεν φανταζόταν το 1973, ότι το 2023 θα ήταν μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες super market στη Βόρεια Ελλάδα.

Από το μικρό μπακάλικο των Φωτεινών του 1973 έως την αλυσίδα των καταστημάτων σήμερα, άλλαξαν πολλά.

Αυτό που δεν άλλαξε ποτέ όμως, είναι η αφοσίωση στην εξυπηρέτηση των πελατών και ο ανθρώπινος χαρακτήρας συμπεριφοράς τόσο προς τους πελάτες όσο και προς τους προμηθευτές.

Η εταιρεία έχει πλέον νομική μορφή της Ανωνύμου Εταιρείας από το 2011 και από τον Μάιο του 2021, ανήκει στον Όμιλο Ελληνικών Σούπερ Μάρκετ ΕΛΟΜΑΣ προσφέροντας στους πελάτες ακόμη καλύτερες προσφορές ενισχύοντας την αγοραστική εμπειρία αυτών.

Σήμερα η αλυσίδα αριθμεί 28 φυσικά καταστήματα, σε 3 νομούς, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα και υποστηρίζεται από 250 άτομα σε όλα τα στάδια.

Πολιτική Ποιότητας, Περιβάλλοντος, Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία και Ασφάλειας Τροφίμων

Η επιχείρηση “ ΠΙΤΣΙΑΣ Α.Ε.” αποτελεί πρωτοπόρο επιχείρηση στον Ελλαδικό χώρο με πεδίο δραστηριότητας την «Αποθήκευση, ανασυσκευασία (πακετοποίηση), διακίνηση, εμπορία και διανομή τροφίμων ξηρής αποθήκευσης, τροφίμων σε ψύξη και ειδών προσωπικής και οικιακής υγιεινής (προϊόντα παντοπωλείου)».

Ο τζίρος της PITSIAS SUPER MARKETS στη χρήση που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2021 κατά τη διάρκεια της οποίας ενίσχυσε το δίκτυό της με 3 νέα καταστήματα, ανήλθε στα 23,172 εκατ. ευρώ από 20,7 εκατ. ευρώ το 2020, το περιθώριο μικτού κέρδους διαμορφώθηκε στο 24,76% επί των πωλήσεων από 22,57% και τα καθαρά της κέρδη στις 540.388 ευρώ από 311.779 ευρώ το 2020.

Για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης, η διοίκηση της αλυσίδας εκτιμά ότι θα πετύχει τζίρο πάνω από 30 εκατ. ευρώ ενώ στα σχέδιά της είναι η δημιουργία logistic center. Πρόκειται για επένδυση άνω των 5 εκατ. ευρώ -έχει καταθέσει τον φάκελο ένταξης στον Αναπτυξιακό Νόμο- σε έκταση 37 στρεμμάτων στον κόμβο της Πιερίας, όπου σκοπεύει να «χτίσει» 8.000 τ.μ.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΙΤΣΙΑΣ: “ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ”

Σε συνέντευξή του, ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΠΙΤΣΙΑΣ Α.Ε. κ. Κωνσταντίνος Πίτσιας στην εφημερίδα της Πιερίας “Ολύμπιο Βήμα αναφέρει:

Το πρώτο που θα σας ρωτήσω είναι αν υπάρχει επάρκεια προϊόντων και ειδών καθαρισμού για τα οποία έχουν αγωνία οι Έλληνες. Μας φτάνουν τα προϊόντα να ζήσουμε δηλαδή;

Με μεγάλη βεβαιότητα ενημερώνουμε πως έχουμε φροντίσει έτσι ώστε η επάρκεια των προϊόντων να είναι αρκετή και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Σίγουρα χρειάζεται η ορθολογική καταναλωτική συμπεριφορά από όλους μας. Μην ξεχνάμε πως πρέπει να ψωνίσουμε και εμείς αλλά και ο γείτονάς μας.

Το δεύτερο είναι αν έχετε αναπληρώσει τα αντισηπτικά και άλλα προϊόντα απαραίτητα για την περίσταση, που βρέθηκαν στο κέντρο του ενδιαφέροντός των καταναλωτών;

Είναι βέβαιο πως καμία παραγωγική εταιρεία δεν είχε προβλέψει μια τόσο άμεση και δραστική αύξηση των πωλήσεων σε περίοδο χρόνου ημερών. Έλλειψη υπάρχει σήμερα σε αντισηπτικά και γάντια μιας χρήσεως. Και αυτό γιατί δεν προχωρήσαμε σε αγορές προϊόντων με υπερβολικό κόστος το οποίο θα πλήρωνε χωρίς λόγο ο τελικός καταναλωτής. Με το πέρας αυτών των ημερών επανερχόμαστε με ακόμη μεγαλύτερη επάρκεια και ακόμη πιο χαμηλές τιμές. Παραλαβές προϊόντων και αναπλήρωση αποθεμάτων γίνονται καθημερινά στις κεντρικές αποθήκες logistics της εταιρείας ΠΙΤΣΙΑΣ Α.Ε.

Ας έλθουμε τώρα σε ένα θέμα που στεναχώρησε την ελληνική κοινωνία. Την κερδοσκοπία. Αν και λέγεται ότι είναι κανόνας του εμπορίου. Όταν αυξάνεται η έλλειψη ανεβαίνει η τιμή…

Το εμπόριο έχει πολλούς κανόνες. Γραπτούς αλλά και άγραφους. Η πολυετή ενασχόληση μας με αυτό το κλάδο μας έχει κάνει να εντρυφήσουμε σε αυτούς. Η κερδοσκοπία δεν είναι κανόνας αλλά είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα. Περιγράφει αυτούς που θέλουν να βάλουν ημερομηνία λήξης στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Οι καταναλωτές έχουν όλη την απαραίτητη λογική για να καταλάβουν το ηθικό μέρος της επιχειρηματικότητας και να επιβραβεύσουν ή να αποδοκιμάσουν ανάλογες ενέργειες. Η ΠΙΤΣΙΑΣ Α.Ε. απέδειξε έμπρακτα για μια ακόμη φορά με τις συνεχόμενες προσφορές και χαμηλές τιμές το πραγματικό της πρόσωπο. Φροντίζουμε για τον κόσμο της Πιερίας να μην ανέβουν καθόλου οι τιμές στα προϊόντα καθαρισμού και υγιεινής αλλά και στα υπόλοιπα προϊόντα. Θα βρείτε τις ίδιες τιμές που πουλούσαμε πριν την έξαρση και τώρα στα προϊόντα των ραφιών μας

Εσείς ως εταιρεία έχετε ένα σημαντικό μερίδιο της αγορά του Νομού. Κάνατε και μια διείσδυση στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Ποιο είναι το επόμενο βήμα σας τώρα που οι συνθήκες σας ευνοούν;

Ο επεκτατικός χαρακτήρας της εταιρείας έχει φανεί από νωρίς. Ο πρωταρχικός στόχος μας είναι οι πολύ φθηνές τιμές και ο τοπικός χαρακτήρας μας. Η ανάπτυξη είναι ένα όχημα το οποίο μας βοηθάει να προσφέρουμε τις αξίες που πιστεύουμε. Ως συνέπεια θα συνεχίσουμε να βλέπουμε και έξω από τα όρια του Νομού που μας αγάπησε και μας αγκάλιασε.

Πως βλέπετε την επόμενη μέρα, όταν το πρόβλημα της πανδημίας τιθασευτεί και η αγορά απορρυθμισμένη σήμερα, βγει ζαλισμένη στην πραγματικότητα;

Ζούμε σε χώμα Ελληνικό και βαρύ από ιστορία. Έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Κρατούμε την αισιόδοξη στάση αντιμετώπισης. Περιμένουμε να δούμε συνανθρώπους πιο ευαισθητοποιημένους, με μεγαλύτερο ποσοστό συμπάθειας για τον συμπολίτη μας και τις ευπαθής ομάδες και σίγουρα πιο ενημερωμένους. Η επιχειρηματικότητα προσαρμόζεται πλέον με τους όρους απομακρυσμένη εργασία και ηλεκτρονικές παραγγελίες από απόσταση. Μένουμε σπίτι αλλά δεν σταματάμε την ζωή μας. Προβλήματα και αέρας θα υπάρχουν πάντα. Το θέμα είναι πως βάζει ο καθένας μας το πανί του.

Όπως επίσης έγινε γνωστό μέσα στον Απρίλιο, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Πίτσιας, με έδρα την Πιερία, απέκτησε τρία καταστήματα της Μαζί Markets, προκειμένου να ισχυροποιήσει την παρουσία της σε σημεία όπου μέχρι πρότινος δεν είχε «πατήσει πόδι». Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα κατάστημα στη Θεσσαλονίκη και ακόμη δύο στη Βέροια. Η αλυσίδα Πίτσιας ξεκίνησε το 1973 από το μικρό μπακάλικο των Φωτεινών για να φτάσει να θεωρείται σήμερα μια σύγχρονη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της περιφέρειας. Το δίκτυό της πλησιάζει σήμερα τα 30 καταστήματα, ενώ το ηλεκτρονικό της κανάλι ισχυροποιείται διαρκώς.

Βράβευση της εταιρίας

Η επιχείρηση ΠΙΤΣΙΑΣ Α.Ε. τιμήθηκε στην Τελετή Απονομής των βραβείων-θεσμός για το ελληνικό επιχειρείν, «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2022», που διοργάνωσε για έβδομη χρονιά η 𝗗𝗶𝗿𝗲𝗰𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗕𝘂𝘀𝗶𝗻𝗲𝘀𝘀 𝗡𝗲𝘁𝘄𝗼𝗿𝗸, την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στο 𝗚𝗼𝗹𝗳 𝗣𝗿𝗶𝘃𝗲 της Γλυφάδας, παρουσία περισσότερων από 𝟰𝟬𝟬 υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων και εκπροσώπων του ακαδημαϊκού κόσμου, βραβεύτηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Κωνσταντίνος Πίτσιας (φωτό).

Δημοσιεύθηκε αρχικά στο eirinika.gr στις 23 Φεβρουαρίου 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σχόλια μέσω Facebook