skip to Main Content

Made in Greece η «Σοφία της φύσης»: Ξύδι & πετιμέζι από Αγιωργίτικο Νεμέας ενώθηκαν για ένα βραβευμένο γλυκόξιδο

Η οξύτητα του ξυδιού με την γλυκύτητα που έχει το πετιμέζι ενώθηκαν και δημιουργήθηκε το μοναδικό γλυκόξιδο της «Σοφίας της φύσης».

Σε μία έκταση 80 περίπου στρεμμάτων ιδιόκτητων αμπελώνων αγιωργίτικου βιολογικής καλλιέργειας στη ζώνη ΟΠΑΠ Νεμέας άρχισε να γίνεται η παραγωγή τριών μοναδικών προϊόντων, κρασιού, ξυδιού και πετιμεζιού. Ο πειραματισμός και η δημιουργικότητα των ανθρώπων της εταιρείας τους έκανε να «ανακαλύψουν» νέους γευστικούς συνδυασμούς που «γέννησαν» μία σειρά μοναδικών γευστικά και ποιοτικά προϊόντων, όπως το υπέροχο γλυκόξυδο της Σοφίας της φύσης.

 

Αυτοί οι ιδιαίτεροι συνδυασμοί είχαν ως αποτέλεσμα τη βράβευση των προϊόντων τους στα Great Taste Awards, με τους γευσιγνώστες να χαρίζουν στο γλυκόξυδο ένα αστέρι ποιότητας στον ομώνυμο διαγωνισμό του 2014.

Δύο παραδοσιακά προϊόντα από Αγιωργίτικο, το ξίδι και το πετιμέζι «ενώθηκαν» και το αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικό προϊόν, το «γλυκόξιδο». Τα αρώματα του αγιωργίτικου, η γλύκα του πετιμεζιού και η αψάδα του ξιδιού, όλα σε μια σταγόνα!

Αν μας ρωτάτε, το βρίσκουμε μία εξαιρετική επιλογή για να συνοδεύσετε τις σαλάτες σας ως βινεγκρέτ ή και στη μαγειρική σας σε κρεατικά και ψαρικά προκειμένου να αναδείξετε ακόμα περισσότερο τη γεύση τους.

Οι γευστικές πρωτοτυπίες βέβαια δεν σταματούν εδώ.  Ένα ολόκληρο κάρδαμο και ένα μείγμα 3 πιπεριών, πράσινο, κόκκινο και λευκό, εμβαπτίζονται μέσα στο ξίδι για όσο διάστημα χρειάζεται για να δώσουν ένα πολύπλοκο αρωματικό μπουκέτο και τη χαρακτηριστική πικάντικη γεύση στο υπέροχο αυτό αρωματικό ξύδι.

Μοναδικό και το ξύδι με Χιώτικο μανταρίνι και μπαχαρικά. Πρόκειται για ένα πολύπλοκο αρωματικό μπουκέτο, κατάλληλο για πράσινες σαλάτες με εσπεριδοειδή, μαρινάρισμα λαχανικών και ψαριών, καθώς και για λευκές vinaigrette σε συνδυασμό με απαλές μουστάρδες και αρωματικό μέλι.

Το πετιμέζι δε, είναι ένα 100% φυσικό γλυκαντικό, χωρίς άλλα πρόσθετα που παράγεται από τη συμπύκνωση του μούστου από Αγιωργίτικα σταφύλια. Παντρεύει το χρώμα και το άρωμα του αγιωργίτικου με τη γλυκιά γεύση του μελιού!

Δοκιμάστε το παντού, στη ζαχαροπλαστική, σε ένα ζεστό ρόφημα, σε μια πράσινη σαλάτα, για να καραμελώσετε κρέας ή πουλερικά ή απλά σαν σιρόπι πάνω στο παγωτό, σε κρέμες ή γιαούρτι!

Η εταιρία «Σοφία της φύσης» ιδρύθηκε το 2005 και το 2006 ολοκλήρωσε, με χρηματοδότηση της κοινοτικής πρωτοβουλίας Leader+, τη μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης στην περιοχή του Κουτσίου. Σήμερα, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της, παράγονται προϊόντα χωρίς τη χρήση συντηρητικών και πρόσθετων, αποκλειστικά από βιολογικά σταφύλια. 

Σοφία της φύσης 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top