Η 3rd Floor, η εταιρεία πίσω από τα κοσμήματα ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2013 από την Ελένη Παπασταύρου. Οι φίλοι της, μέχρι τότε ευτυχείς αποδέκτες των χειροποίητων δώρων της, την παρότρυναν να το κάνει. Η απόφαση δεν άργησε να ληφθεί, καθώς εκτός από δημιουργικότητα διαθέτει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων. Έτσι λοιπόν, ήξερε ακριβώς πως έπρεπε να κινηθεί.
Τον Αύγουστο του 2013, λοιπόν, σε μια Αθήνα άδεια, με τους φίλους της να απολαμβάνουν τις διακοπές τους, η Ελένη έμεινε πίσω. Ήταν έτοιμη να δώσει πνοή σε κάτι καινούργιο! Κάποια τηλέφωνα σε φίλους καταξιωμένους κι αγαπημένους, οι οποίοι κι έμελλε να αποτελέσουν την ομάδα της, αμέτρητες επισκέψεις σε διάφορους χώρους, την οδήγησαν στον τρίτο όροφο ενός παλιού κτιρίου και… κάπως έτσι η ιστορία ξεκινά να εκτυλίσσεται…

Η 3rd Floor είναι αφιερωμένη στην ανεξάρτητη, δυναμική, τολμηρή αλλά ταυτόχρονα ευαίσθητη γυναίκα, που δεν φοβάται να εκφράσει αυτό που είναι. Κάθε συλλογή και μια δημιουργική έκφραση της μοναδικότητάς της. Κάθε κόσμημα, αναπόσπαστο κομμάτι ενός κόσμου που έχει δημιουργηθεί από γήινα μέταλλα και ημιπολύτιμους λίθους, από καθαρές γραμμές και διαχρονικά κομψή απλότητα.

Στις δημιουργίες της Ελένης Παπασταύρου το ακατέργαστο συναντά την κομψότητα, ο δυναμισμός συναντά τη λεπτότητα και η ελευθερία μεταμορφώνεται σε γεωμετρική λογική.

Οι δημιουργίες απευθύνονται σε γυναίκες, αλλά και σε άνδρες που αισθάνονται κάθε στιγμή την ανάγκη να είναι ο εαυτός τους. Σε όσους γενικότερα νοιώθουν την ελευθερία να είναι αληθινοί. Σε όσους δεν φοβούνται να ζήσουν τη στιγμή και να ρισκάρουν.