skip to Main Content

Made in Greece το Fitness4Business: Η 1η πλατφόρμα στην Ελλάδα για γυμναστική στο γραφείο με προσωπικό γυμναστή

Πως θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, κάνοντας γυμναστική από το γραφείο στο οποίο εργάζεστε;

Την σημερινή εποχή που ο χρόνος για άθληση είναι περιορισμένος ένας Έλληνας personal trainer αποφάσισε να δώσει επιλογές σε όλους τους εργαζόμενους για γυμναστική στο γραφείο. Αυτό που κάνει είναι να προσφέρει υπηρεσίες άθλησης στο τέλος της βάρδιας για εργαζόμενους στο χώρο της εργασίας τους.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Φράγκο που δημιούργησε το Fitness 4Βusiness, διαβλέποντας τις ανάγκες των εργαζομένων που δεν έχουν ελεύθερο χρόνο, καθώς επίσης και την πλέον σύγχρονη πρακτική των επιχειρήσεων να δημιουργούν ένα νέο είδος εταιρικού περιβάλλοντος που φροντίζει για το προσωπικό.

Μέσα από αυτό το καινοτόμο project θέλει να κάνει συνήθεια αυτό που στο εξωτερικό είναι πολύ συνηθισμένο. Να καθιερώσει τη γυμναστική στους χώρους εργασίας.

Ο Δημήτρης Φράγκος, αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ειδίκευση στο sports management. Έχει εργαστεί σε κατασκηνώσεις, αθλητικούς συλλόγους και γυμναστήρια ενώ έχει διατελέσει fitness manager σε αλυσίδα ξενοδοχείων. Βασικό πιστεύω του είναι πως η ευεξία πρέπει να γίνει προσιτή και να κερδίσει τα ελληνικά meeting rooms.

Η ιδέα γεννήθηκε πριν από ενάμισι χρόνο περίπου. Ο ίδιος άκουγε συχνά από τους μαθητές του στο γυμναστήριο ότι δεν είχαν όσο χρόνο θα ήθελαν για να εντάξουν τη γυμναστική στην καθημερινότητά τους κι έτσι αποφάσισε να τους προσφέρει μία λύση που στο εξωτερικό είναι αρκετά διαδεδομένη τόσο σε μεγάλες όσο και σε μικρότερες εταιρείες.

Έτσι το Fitness4Business γίνεται η μοναδική εταιρία στην Ελλάδα, που έχει ως αποκλειστικό στόχο την ένταξη της άσκησης και της ευρωστίας στο εργασιακό περιβάλλον, μέσα από τη φυσική άσκηση και όλες τις σύγχρονες τεχνικές που αποσκοπούν στο ευ ζην.

Το Fitness4Business παρέχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο wellness με τέσσερις υπηρεσίες: τα ομαδικά προγράμματα άσκησης, το εταιρικό running club, το εταιρικό μασάζ με ειδικό εξοπλισμό, καθώς και τη συμβουλευτική πάνω σε θέματα διατροφής.

Μαζί με τους συνεργάτες του, εξειδικευμένους γυμναστές και διατροφολόγους, η εταιρεία έχει αναπτύξει όλο αυτό το διάστημα της λειτουργίας της ένα σημαντικό πελατολόγειο και στόχος της είναι να φτάσει σε ακόμα περισσότερους εργασιακούς χώρους, ώστε η άθληση να γίνει πλέον μία ευχάριστη καθημερινή συνήθεια για όλους. 

Τα οφέλη τόσο για τον επιχειρηματία, την εταιρία αλλά και τον εργαζόμενο είναι πολλά. Σύμφωνα με διεθνείς έρευνες, κάθε χρόνο στην παγκόσμια οικονομία χάνονται δισεκατομμύρια εργατοώρες λόγω ασθένειας των εργαζομένων. Το κόστος για τη λειτουργία των επιχειρήσεων είναι σημαντικό και πολύ συχνά οι ασυνέχειες αυτές, προκαλούν σημαντικά προβλήματα στελέχωσης.

Έρευνες του πανεπιστημίου Harvard και του ινστιτούτου Milken, έχουν δείξει ότι μέσα από την άσκηση μειώνονται οι μέρες απουσίας με ασθένεια από το γραφείο κατά 1/3, η ανάγκη για αναρρωτικές άδειες μειώνεται σημαντικά, παρατηρείται μεγάλη αύξηση στους δείκτες της παραγωγικότητας. Πέρα όμως από αυτά η παροχή υπηρεσιών ευεξίας στον εργασιακό χώρο έχει οφέλη και για την ψυχική κατάσταση των υπαλλήλων. Οι σχέσεις μεταξύ των μελών μίας ομάδας συσφίγγονται και εμπεδώνονται στα πλαίσια του επαγγελματικού περιβάλλοντος (team building). Μειώνεται επίσης, το στρες στο σύνολο της ομάδας, αυξάνεται η άμιλλα και προάγεται η δημιουργικότητα των εργαζομένων. Τέλος, καλλιεργείται το αίσθημα της συλλογικότητας. Οι εργαζόμενοι αποκτούν επίγνωση της ομάδας και αφοσιωμένοι στην εταιρία.

Αν θέλετε κι εσείς να εφαρμόσετε αυτό σύστημα εκγύμνασης δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με την ομάδα του Fitness4Business, την οποία θα βρείτε στα τηλέφωνα 215 5154 976 και 697 346 0316, καθώς και στο e-mail:  info@f4b.gr.

Website: f4b.gr
Facebook: @fitness4bs
Instagram: @fitness_4business

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top