skip to Main Content

Οινόραμα 2024: Μία πολύ δυνατή παρουσία του κτήματος Semeli – Η παράδοση & η καινοτομία χαρίζουν αρώματα & γεύσεις

Οινόραμα 2024

Mια ξεχωριστή παρουσία ήταν αυτή του Κτήματος Semeli στο Οινόραμα, την κορυφαία έκθεση για το ελληνικό κρασί που φέτος γιόρταζε τα 30 χρόνια της και ολοκληρώθηκε την εβδομάδα που πέρασε.

Το Κτήμα Σεμέλη εντυπωσίασε παντρεύοντας την παράδοση και την καινοτομία – χαρίζοντας αρώματα και γεύσεις. Η εταιρία δίνει έμφαση στο ποιοτικό ελληνικό κρασί και εξελίσσει διαρκώς μεταξύ άλλων – τις παραγωγικές της διαδικασίες.

Φέτος η επισκεψιμότητα της έκθεσης ξεπέρασε κάθε προσδοκία σύμφωνα με τους διοργανωτές. Οινόφιλο κοινό, επαγγελματίες γευσιγνώστες και αγοραστές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, εκτός των άλλων, και τα κρασιά της νέας εσοδείας – 2023 –. Την παράσταση έκλεψε Όπως μας μετέφεραν οι άνθρωποι του Κτήματος που ήταν στην έκθεση, το SEMELI MANTINIA, ένα κρασί ΠΟΠ – που παράγεται από την ποικιλία Μοσχοφίλερο,   ήταν από αυτά που πραγματικά ξεχώρισαν ως πιθανόν το καλύτερο Μοσχοφίλερο της έκθεσης,   από ειδικούς και μη που το δοκίμασαν.

 

Οι άνθρωποι της Semeli ωστόσο δηλώνουν εξαιρετικά υπερήφανοι γιατί πιστεύουν πως το Κτήμα φέτος θα κάνει τη διαφορά με το λανσάρισμα τριών νέων ετικετών: Το LOW που όπως μπορεί κάποιος να καταλάβει από το όνομα πρόκειται για κρασί με χαμηλούς βαθμούς αλκοόλης – 6% – και αποτελεί το πρώτο ελληνικό μερικώς αποαλκοολωμένο κρασί. Ένα ανατρεπτικό κρασί φρέσκο, καλοκαιρινό, δροσερό και παράλληλα απολαυστικό σε γεύση και αρώματα.

Τόσο το λευκό όσο και το ροζέ απέσπασαν ιδιαίτερα θετικές κριτικές.

Γεύση, ελκυστικότητα και συχνά ανάγκη για κάτι – πιο ελαφρύ, εκτιμάται πως το συγκεκριμένο κρασί θα -σημειώσει μεγάλη επιτυχία.

Το δεύτερο νέο, είναι το Μεγάλο Κόκκινο Κρασί του Κτήματος- – Και μιας και αποτελεί τον πρεσβευτή του Κτήματος ταυτίστηκε με αυτό: Το όνομά του, ΚΤΗΜΑ ΣΕΜΕΛΗ.

 

Πρόκειται για ένα μοναδικό κρασί με μεγάλη δυναμική παλαίωσης το οποίο παράγεται σε περιορισμένο αριθμό φιαλών, αποκλειστικά από τα αμπέλια που βρίσκονται στο ίδιο το Κτήμα στο Κούτσι από τις ποικιλίες Αγιωργίτικο, Syrah, Merlot και Cabernet Sauvignon.  

H συμμετοχή της κάθε ποικιλίας θα είναι και το «μυστικό» του Κτήματος και  κάθε χρονιά θα ορίζεται από τον οινολόγο του. Τέλος ένα λιαστό ΠΟΠ Νεμέας από την ποικιλία Αγιωργίτικο το SEMELI ESPERA ήταν το τρίτο νέο προϊόν, και αυτό που μας άφησε την πιο γλυκιά επίγευση.

Πλούσια αρώματα και γεύση από αποξηραμένα φρούτα όπως κεράσι, σταφίδα και ξηρούς καρπούς, μαρμελάδας από φρούτα του δάσους και γλυκά μπαχαρικά, υπόσχονται απολαυστικούς γευστικούς συνδυασμούς!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top