skip to Main Content

Good News: Χριστούγεννα στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή – Γιορτινές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια!!

Χριστούγεννα στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή!

Γιορτινές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια με προβολές ταινιών, παιδικές δραστηριότητες, μουσική και βιωματικές δράσεις

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή έχει ετοιμάσει και για τις φετινές γιορτές ένα πλούσιο και διασκεδαστικό πρόγραμμα με δραστηριότητες για όλη την οικογένεια.

Από τις 22 Δεκεμβρίου και έως τις 5 Ιανουαρίου, οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κλασικές Χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος, να πάρουν μέρος σε δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και οικογενειακές ξεναγήσεις, να νιώσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από την αφήγηση παραμυθιών, να παρακολουθήσουν συναυλίες από την Χορωδία των Μικρών Μουσικών του Ωδείου Αθηνών και την Big Band του Δήμου Αθηναίων και να συμμετέχουν σε βιωματικές δράσεις.

Παράλληλα, οι Χριστουγεννιάτικες προτάσεις του Πωλητηρίου προσφέρουν πολλές ιδέες για πρωτότυπα και ιδιαίτερα δώρα, ενώ ειδικά για την περίοδο των γιορτών το Καφέ-Εστιατόριο του Μουσείου θα υποδέχεται τους επισκέπτες του με πολλές Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ

Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, όπως και το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου, ξεκινώντας από τις 10.30 το πρωί, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή θα προβάλλονται κλασικές ταινίες για όλη την οικογένεια όπως  Home Alone, Fantasia 2000, Lion King, Mary Poppins, E.T. the Extra-Terrestrial, Singin’ in the Rain, Nightmare before Christmas, 101 Dalmatians και άλλες.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών και για αγορά εισιτηρίων:
https://goulandris.gr/el/event-category/christmas-movie-screenings 

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Φύση, τέχνη και αναδημιουργία! – Christmas Camp για παιδιά 6-9 ετών 

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό Christmas Camp και καλεί παιδιά ηλικίας 6 έως 9 ετών να αποχαιρετήσουν δημιουργικά το 2023, ανακαλύπτοντας πώς η φύση δίνει φτερά στη φαντασία και αποτελεί το έναυσμα για καλλιτεχνική δημιουργία! Από τις 27 έως τις 29 Δεκεμβρίου έργα μεγάλων ζωγράφων που «κατοικούν» στο Μουσείο ξυπνούν το ενδιαφέρον για το φυσικό περιβάλλον και μέσω της τέχνης προκύπτει η ανάγκη για αναδημιουργία, με τα παιδιά να αναζητούν νέους βιώσιμους τρόπους έκφρασης μέσα από το παιχνίδι.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του Camp και κρατήσεις:
https://goulandris.gr/el/events/christmas-camp-2023 

Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή υποδέχεται τους μικρούς του φίλους με γιορτινά δημιουργικά εργαστήρια που αντλούν έμπνευση από τη Συλλογή έργων τέχνης του!

  • Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, στο Χριστουγεννιάτικο εργαστήριο για παιδιά 5 έως 10 ετών «Σχήμα, Χρώμα, Στολίδι!» το έργο του Wassily Kandinsky Και τα δυο ριγέ ζωντανεύει και μετατρέπεται σε Χριστουγεννιάτικο στολίδι.

Για πληροφορίες και κρατήσεις:
https://goulandris.gr/el/events/christmas-shape-colour-ornament 

  • Το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου, στο εργαστήριο «Κρύψε μια Ευχή!» παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών εμπνέονται από το έργο του Max Ernst Ενώ η γη κοιμάται για να φτιάξουν το δικό τους γούρι.

Για πληροφορίες και κρατήσεις:
https://goulandris.gr/el/events/hide-a-wish-lucky-charm-24 

  • Στις 3, 4 και 5 Ιανουαρίου, στο εργαστήριο «Ο κόσμος ενός σουρεαλιστή!» παιδιά ηλικίας 3-4 ετών και ένας/μια συνοδός αφήνουν τη φαντασία τους να καλπάσει και με τη βοήθεια της μαγικής ακρίδας του Joan Miró δημιουργούν τον δικό τους πλανήτη από χαρτόνι.

Για πληροφορίες και κρατήσεις:
https://goulandris.gr/el/events/a-surrealists-world-christmas 

 

Αφήγηση παραμυθιών

Στις 23, 24, 30 και 31 Δεκεμβρίου, από τις 10.30 έως τις 16.30, στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος θα ζωντανέψουν πολλές και διαφορετικές Χριστουγεννιάτικες ιστορίες για παιδιά διαφορετικών ηλικιών!

Οι αφηγητές μας θα μεταδώσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από βιβλία διαφορετικών εκδοτικών οίκων που θα παρουσιάζονται σε ημίωρες αφηγήσεις, η κάθε μια αφιερωμένη και σε ένα διαφορετικό βιβλίο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με απαραίτητη την ηλεκτρονική προκράτηση.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα και για κρατήσεις:
https://goulandris.gr/el/event-category/christmas-story-readings 

Οικογενειακή ξενάγηση στη Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή

Πώς μπορεί το Μουσείο να εξάψει τη φαντασία όλης της οικογένειας;

Στις 3, 4 και 5 Ιανουαρίου, το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή προσκαλεί τα παιδιά μαζί με τις οικογένειές τους να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο και τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα μοναδικά έργα τέχνης της Συλλογής του Μουσείου μέσα από βιωματικές εικαστικές δραστηριότητες. Μικροί και μεγάλοι περιηγούνται στη μόνιμη Συλλογή του Μουσείου, συζητούν για τα έργα τέχνης που παρουσιάζονται και παίρνουν μέρος σε μια σειρά ομαδικών και ατομικών δραστηριοτήτων που είναι εμπνευσμένες από τα παιχνίδια των σουρεαλιστών και την προσέγγιση του slow looking.

Για πληροφορίες και κρατήσεις:
https://goulandris.gr/el/events/christmas-family-guided-tour 

 

Bubble Show

Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου στις 16.30 και το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου στις 16.00, οι Mr. and Mrs. Bubble σας προσκαλούν στον εξωπραγματικό κόσμο της Σαπουνόφουσκας στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα, στην είσοδο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή! Πλάσματα του περιπλανώμενου πλανήτη «Φυσαλίδα» μοιράζονται τη χαρά του να ζεις εδώ και τώρα, όπως μια μπουρμπουλήθρα. Οι θεατές παρασύρονται σε ένα πολύχρωμο τοπίο μεταμόρφωσης και γίνονται συνδημιουργοί ενός φευγαλέου κόσμου φτιαγμένου από αγάπη, νερό και σαπούνι.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες:
https://goulandris.gr/el/events/mr-and-mrs-bubble-show 

 

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 

  • Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στις 16.00 η Χορωδία των Μικρών Μουσικών του Ωδείου Αθηνών θα βάλει τους επισκέπτες του Μουσείου στο γιορτινό πνεύμα ερμηνεύοντας κάλαντα και άλλα αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια στον χώρο της υποδοχής του Ιδρύματος, μπροστά από το στολισμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες:
https://goulandris.gr/el/events/choir-christmas-concert-2023 

  • Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου από τις 13.30 έως τις 14.30 η αγαπημένη Big Band του Δήμου Αθηναίων θα ερμηνεύσει γιορτινές τζαζ μελωδίες στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα, μπροστά στην είσοδο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες:
https://goulandris.gr/el/events/big-band-christmas-concert-2023 

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

  • Mindfulness στο Μουσείο τα Χριστούγεννα & Mindfulness στο Μουσείο για γονείς και παιδιά

Η νέα βιωματική δράση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή «Mindfulness στο Μουσείο», που υλοποιείται σε συνεργασία με την ιστορικό τέχνης, εικαστική εκπαιδευτικό και εκπαιδεύτρια ενσυνειδητότητας Λύντια Πετροπούλου, συναντά το πνεύμα των Χριστουγέννων!

Τα Χριστούγεννα είναι η ιδανική εποχή για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μας και τα θετικά πράγματα στη ζωή μας, όπως και να εκτιμήσουμε τις μικρές απολαύσεις της ζωής. Η δράση Mindfulness στο Μουσείο τα Χριστούγεννα θα πραγματοποιηθεί για την περίοδο των εορτών τις Παρασκευές 29 Δεκεμβρίου και 5 Ιανουαρίου 18.30-19.45. Προσαρμοσμένη ειδικά για οικογένειες, η δράση Mindfulness στο Μουσείο για γονείς και παιδιά (για έναν γονέα/κηδεμόνα και ένα παιδί ηλικίας 7 ετών και άνω) θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 17.00-18.00.

Mindfulness στο Μουσείο τα Χριστούγεννα: Για πληροφορίες και κρατήσεις
https://goulandris.gr/el/events/christmas-mindfulness-at-the-museum

Mindfulness στο Μουσείο για γονείς και παιδιά: Για πληροφορίες και κρατήσεις
https://goulandris.gr/el/events/christmas-mindfulness-at-the-museum-parents-kids 

  • Νους και αρμονία

Η νέα δράση «Νους και αρμονία», ένα μουσικό ταξίδι εξερεύνησης και ευζωίας στη Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την seveneleven και το σύνολο εγχόρδων De Profundis Ensemble με γνώμονα την ψυχική ευεξία, συνεχίζει με τον δεύτερο κύκλο της που ξεκινά στις 9 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 13 Ιανουαρίου.

Η δράση πραγματοποιείται δωρεάν μέσω της υποστήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και εντάσσεται στο πρόγραμμα δωρεών SNF-Release Athens, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ) του ΙΣΝ.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη με απαραίτητη προεγγραφή. Για αναλυτικές πληροφορίες και κρατήσεις:
https://goulandris.gr/el/events/mind-and-harmony 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΟ B&E GOULANDRIS SHOP

Το B&E Goulandris Shop δίνει το δικό του χρώμα και στις φετινές γιορτές με μια μεγάλη ποικιλία από πρωτότυπα εορταστικά δώρα και στολίδια, όλα εμπνευσμένα από τη Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

Στολίστε το σπίτι και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα στολίδια και μπάλες για το δέντρο, αρωματικά κεριά, μαξιλαροθήκες με γιορτινά σχέδια, βαμβακερά σουπλά, δίσκους σερβιρίσματος από πλεξιγκλάς και ημερολόγια για το 2024 (ημερήσια και εβδομαδιαία) και υποδεχθείτε τη νέα χρονιά με το γούρι του Ιδρύματος για το 2024, ένα σχέδιο Δράκου από την πλούσια συλλογή κινεζικών χαρακτικών και αντικειμένων του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, με έμπνευση από το 2024 που είναι η Χρονιά του Δράκου.

Δείτε τις Χριστουγεννιάτικες προτάσεις του B&E Goulandris Shop:
https://goulandris.gr/el/shop/category/christmas-gifts 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΣΤΟ B&E GOULANDRIS CAFÉ-RESTAURANT

Ζεστό κρασί, Χριστουγεννιάτικος κορμός και άλλες γιορτινές λιχουδιές περιμένουν τους επισκέπτες του Ιδρύματος στο B&E Goulandris Café-Restaurant την περίοδο των γιορτών, μαζί με ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού για παιδιά.

Το Café του Ιδρύματος, που επιμελείται η έμπειρη ομάδα του Δειπνοσοφιστηρίου, προσφέρει πρωινό, brunch και μεσημεριανό καθώς και σνακ, γλυκά, καφέ και ποτά. Το μενού έχει την υπογραφή του executive chef Δημήτρη Σκαρμούτσου και η επιλογή των κρασιών έχει την επιμέλεια του γνωστού σομελιέ Άρη Σκλαβενίτη.

https://goulandris.gr/el/cafe

Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις Χριστουγεννιάτικες δράσεις του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή:
https://goulandris.gr/el/about/christmas-at-the-museum-2023 

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
Ερατοσθένους 13, Αθήνα 11635
Τ: 210 725 2895
visit@goulandris.gr | goulandris.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top