skip to Main Content

Η νέα ταινία του Πάολο Σορεντίνο έχει έμπνευση από την νύμφη Παρθενόπη: που ερωτεύτηκε τον Οδυσσέα & έπεσε στην θάλασσα για χάρη του… (φωτό)

Πάολο Σορεντίνο

Δυο χρόνια μετά το «The Hand of God», με το οποίο κέρδισε το βραβείο της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ της Βενετίας, ο Πάολο Σορεντίνο επιστρέφει στη Νάπολη και για τη νέα του ταινία.

Η μέχρι στιγμής ατιτλοφόρητη ταινία του θα έχει και άρωμα Ελλάδας μιας και ακολουθεί τη ζωή μιας γυναίκας που ονομάζεται Παρθενόπη, «που φέρει το όνομα της πόλης της αλλά δεν είναι ούτε σειρήνα ούτε μύθος». Το όνομα προέρχεται από την Παρθενόπη της ελληνικής μυθολογίας, μια νύμφη που προσπάθησε να δελεάσει τον Οδυσσέα με τη φωνή της και πετάχτηκε στη θάλασσα όταν απέτυχε. Σύμφωνα με τον μύθο, το σώμα της ξεβράστηκε στην ξηρά στο σημείο όπου ιδρύθηκε η Νάπολη. Ως εκ τούτου, οι κάτοικοι θεωρούν τους εαυτούς τους ως «Παρθενοπαίοι».

Στην ταινία, της οποίας το σενάριο το έγραψε ο ίδιος ο Σορεντίνο, θα πρωταγωνιστεί ο Γκάρι Ολντμαν και μαζί του η πρωτοεμφανιζόμενη Σελέστ Ντάλα Πόρτα με τους Λουίζα Ρανιέρι, Σίλβιο Ορλάντο, Ιζαμπέλα Φεράρι, Στεφανία Σαντρέλι, Πέπε Λαντζέτα, Αλφόνζο Σανταγκάτα και Σίβλια Ντεγκράντι.

Σύμφωνα με το flix.gr, μπορεί μέχρι στιγμής η ταινία να μην έχει κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας, πόσο μάλλον διανομής, αλλά αν λάβουμε υπόψιν πως το Netflix είχε αναλάβει την κυκλοφορία της προηγούμενής του ταινίας τότε ίσως δούμε κάτι ανάλογο και με αυτήν εδώ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top