skip to Main Content

Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της “Ακρόπολης” και της έκθεσης “ΙΔΕΑ” (ΦΩΤΟ)

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 21 Μαρτίου τα εγκαίνια της νέας προβολής εικονικής πραγματικότητας «Διαδραστική Περιήγηση της Ακρόπολης στην Εποχή του Περικλή» και της νέας έκθεσης ΙΔΕΑ-Αρχαία Ελληνική Επιστήμη και Τεχνολογία στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Στυλιανός Ράλλης/ Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής Στυλιανός Ράλλης. Άνθρωποι από τον χώρο των επιστημών, των επιχειρήσεων, των γραμμάτων και της πολιτικής τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, παρακολούθησαν την πρώτη προβολή της «Ακρόπολης» στη ΘΟΛΟ Εικονικής Πραγματικότητας και περιηγήθηκαν στην έκθεση «ΙΔΕΑ».

Ηλίας Κλης / Ουρανία Εφραίμογλου/ Λάζαρος Εφραίμογλου

Στην εναρκτήρια ομιλία της η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου μίλησε για την καίρια παρέμβαση που πραγματοποιεί το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και αναφέρθηκε και στις προσεχείς παραγωγές που σχεδιάζει το Ίδρυμα: «Ο «Ελληνικός Κόσμος», παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, κάνει συνεχώς άλματα προς τα μπροστά, αξιοποιεί την πολιτιστική μας κληρονομιά, και τη δημιουργικότητα των νέων επιστημόνων και δίνει κίνητρα στην ανάπτυξη της καινοτομίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η νέα διαδραστική περιήγηση στην Ακρόπολη της εποχής του Περικλή…

Πρίγκιπας Νικόλαος/ Όλγα Κεφαλογιάννη

Έχουμε ξεκινήσει επίσης, να δουλεύουμε την «Αρχαία Κνωσσό». Επιπλέον, έχουμε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Ηγουμενίτσας για να προβάλουμε το έργο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και να δημιουργήσουμε νέες δράσεις στην περιοχή της Ηπείρου.

Μιμή Παπαχατζή / Λουκία Μουσά/ Μιμίκα Κάτρη/ Όλγα Δημοπούλου/ Ζωή Μπελούκα

Ηλίας Κλής/ Βάνα Λαβίδα

Πάρις Αμοργινός/ Φώτης Παπαθανασίου

Μάνος Στάικος/ Κατερίνα Φλώρου Σακκά και Παύλος Σακκάς

Ταυτόχρονα, ξεκινάμε ένα νέο ερευνητικό έργο τον «Κικέρονα», που αποτελεί μια εφαρμογή για απομακρυσμένη και προσωποποιημένη ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους ή μουσεία, σχεδιάζουμε τον «Πολιτιστικό Πλοηγό της Οδού Πειραιώς για tablets και κινητά τηλέφωνα», καθώς και έναν business accelerator, επιταχυντή για δημιουργικές βιομηχανίες.»

Θεόκλητος Δραγώνας/ Λευτέρης Γιοβανίδης

Μαριέττα Κουτσίκου Γιαννάκου/ Πέτρος Ευθυμίου

Στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας κ. Ράλλης σημείωσε: «Αν μας ρωτήσετε ποια ακριβώς είναι η δουλειά μας στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, θα σας πούμε ότι είναι να χρησιμοποιούμε τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία, προκειμένου να οδηγήσουμε τη χώρα στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Αυτό είναι ακριβώς και το κοινό μας στοιχείο με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού που χρησιμοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες προκειμένου να παράξει αυτό που λέμε σύγχρονο οπτικοακουστικό περιεχόμενο…»

Από το εσωτερικό της έκθεσης ΙΔΕΑ

Η πρόσταση του Ερεχθείου με τις Καρυάτιδες-Διαδραστική περιήγηση στην Ακρόπολη του Περικλή

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο Πρίγκηπας Νικόλαος, η Μαριέττα Κουτσίκου – Γιαννάκου, ο Πέτρος Ευθυμίου, η Όλγα Κεφαλογιάννη, η Βάνα Λαβίδα, ο Νίκος Εμπέογλου η Ίρις Κρητικού, ο Λευτέρης Γιοβανίδης, και άλλοι…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top