skip to Main Content

Αποκλειστικό: Made in Greece η Rubee Handmade & η Άννα Τσατσούλη: Άφησε την αρχιτεκτονική για την μόδα – Πλεκτά μαγιό, ρούχα & αξεσουάρ στο χέρι με το βελονάκι

Το 2014, στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, μία αρχιτέκτονας πήρε την απόφαση να αλλάξει επαγγελματικό προορισμό και τρόπο ζωής. Ο σχεδιασμός κτιρίων και η ανέγερσή τους αποτέλεσαν γρήγορα παρελθόν και το μυαλό και την καρδιά της κυρίευσε ο χώρος της μόδας.

Η Άννα Τσατσούλη πάντα είχε μία έφεση στις χειροποίητες δημιουργίες. “Έπιαναν” τα χέρια της και η κλωστή και το βελόνι ήταν αγαπημένη ενασχόληση, όμως παρέμενε χόμπι. Μέχρι που ήρθε η ώρα το χόμπι να έρθει στο προσκήνιο και να γίνει επάγγελμα. Σήμερα η Άννα Τσατσούλη έχει δημιουργήσει την Rubbe Handmade και μας παρουσιάζει όμορφα και διαχρονικά κομμάτια με ιδιαίτερο στυλ για γυναίκες που θέλουν να ξεχωρίζουν.

Το κεντρικό moto του brand είναι “the difference is in the details” και ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα είναι η πολύ μεγάλη γκάμα χρωμάτων και σχεδίων αλλά και η δυνατότητα custom made κομματιών που κάνουν τον όρο μοναδικότητα, πραγματικότητα και για τον πιο απαιτητικό πελάτη. Η καλοκαιρινή της συλλογή περιλαμβάνει μαγιό, tops, σόρτς, φούστες, κοσμήματα, άλλα πλεχτά με βελόνες κι άλλα με βελονάκι.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν θα βρείτε κι εσείς το κομμάτι εκείνο που θα σας ταιριάζει καλύτερα για να το προσθέσετε στη γκαρνταρόμπα σας και το σίγουρο είναι πως το φετινό καλοκαίρι με τα Rubee Handmade θα τραβάτε όλα τα βλέμματα πάνω σας. Άλλωστε όταν κάτι το αγαπάς πολύ θα το κάνεις καλά και όταν βάλεις στόχο για κάτι θα πετύχεις, όπως μας είπε και η ίδια Άννα Τσατσούλη στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο MadeinGreece.news.

MadeinGreece.news: Ποιο είναι το story/το αφήγημα γύρω από την δημιουργία της Rubee Handmade; Πώς φτάσατε μέχρι εδώ; Ποια τα στάδια, η αφορμή, η έμπνευση;

Άννα Τσατσούλη: Από παιδί με θυμάμαι πάντα και ιδιαίτερα τα καλοκαίρια που είχα ελεύθερο χρόνο να κατασκευάζω πράγματα με οποιοδήποτε υλικό. Αργότερα ήρθε και η αγάπη για το πλέξιμο και το ράψιμο η οποία αρχικά έβρισκε διέξοδο σε δημιουργίες για τις αγαπημένες μου κούκλες. Aργότερα δουλεύοντας σαν αρχιτέκτονας στον απαιτητικό τομέα των κατασκευών δεν είχα πλέον χρόνο για πλέξιμο ή όποιες άλλες δημιουργίες. Οι κατασκευές μου ήταν πια μεγάλα κτίρια τα οποία έβλεπα να «σηκώνονται» το ένα μετά το άλλο.

Όταν με ρωτάνε πως στράφηκα στον χώρο της μόδας, σκέφτομαι πως πάντα πίστευα ότι υπάρχει ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ αρχιτεκτονικής και μόδας γι αυτό και είναι πραγματικά εντυπωσιακό πόσοι σχεδιαστές μόδας με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο έχουν σχέση με την αρχιτεκτονική. Γι αυτό όταν λόγω κρίσης άρχισα να έχω και πάλι περισσότερο ελεύθερο χρόνο και έχοντας συνηθίσει να δουλεύω πάντα πολύ, επέστρεψα στις παλιές μου ασχολίες χωρίς να το καταλάβω.

Η πρώτη πλεχτή τσάντα που έφτιαξα και η απήχηση που είχε, έγινε η αφορμή να ασχοληθώ επαγγελματικά με το fashion design και το 2014 να δημιουργήσω το ατελιέ μου και να επεκταθώ στο σχεδιασμό μαγιό, beachwear, αξεσουάρ κλπ όλα πάντα με βασικό άξονα το πλέξιμο.

MadeinGreece.news: Ποιες ήταν οι δυσκολίες που συναντήσατε μέχρι σήμερα; Υπήρξαν αποθαρρυντικές στιγμές που εξελίχθηκαν σε επιτυχίες στη συνέχεια;

Άννα Τσατσούλη: Σαν δημιουργός έχεις μια ιδανική εικόνα στο μυαλό σου, να είσαι σ’ ένα χώρο που σε εμπνέει να δημιουργείς. Η πραγματικότητα διαφέρει πολύ βέβαια, αφού προκύπτουν πολλά θέματα που πρέπει να μάθεις αν θέλεις να προχωρήσεις και να μη μείνεις σ’ ένα ερασιτεχνικό επίπεδο. Εγώ επειδή δεν είχα καμία σχέση με το χώρο της μόδας, δυσκολεύτηκα αρκετά να τον κατανοήσω αρχικά και στη συνέχεια να προσπαθήσω να βρω μια θέση μέσα σ’ αυτόν.

Στιγμές αποθάρρυνσης προκύπτουν συνέχεια, ίσως γιατί έχω βάλει τον πήχη ψηλά, έχουν έρθει και στιγμές που σκέφτηκα να τα παρατήσω. Είμαι όμως πολύ πεισματάρα κι όταν βάλω ένα στόχο δίνομαι ολοκληρωτικά και συνήθως τον πετυχαίνω.

Το γεγονός ότι σε σύντομο σχετικά διάστημα το brand έχει ήδη αποκτήσει μια σχετική αναγνωρισιμότητα χωρίς να έχει γίνει εντατικά διαφήμιση, είναι οπωσδήποτε μια επιτυχία.

MadeinGreece.news: Εμείς δημιουργήσαμε το site ”Made in Greece.news”. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Άννα Τσατσούλη: Εμπνέομαι από τη μοναδικότητα του ελληνικού τοπίου με πινελιές από μνήμες που κουβαλάω από τα ταξίδια μου σε όλο τον κόσμο κι αυτό δίνει στις συλλογές μου μια μοναδικότητα σε χρώματα, υλικά και υφές. Κάθε κομμάτι φέρει την αξία του ανθρώπινου αγγίγματος κι έχει κατασκευαστεί εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα από γυναίκες που συνεχίζουν την παράδοση του πλεξίματος.

MadeinGreece.news: Ποιο είναι το όραμά σας για τις δημιουργίες σας; Που θα θέλατε να φτάσει η Rubee Handmade και ποια είναι τα επόμενα βήματά σας;

Άννα Τσατσούλη: Το υψηλό επίπεδο κατασκευής, η σημασία στη λεπτομέρεια και το design, έχει τοποθετήσει το brand σε αναγνωρίσιμα και υψηλού επιπέδου σημεία πώλησης στην Αθήνα, τα νησιά και την Κύπρο. Στόχος είναι να επεκταθεί το δίκτυο αυτό σε όλη την Ελλάδα, καθώς επίσης και στο εξωτερικό. Αυτά σε εμπορικό επίπεδο, γιατί σε προσωπικό επίπεδο θα ήθελα να συνεχίσω με το ίδιο πάθος να εξερευνώ τα όρια της δημιουργίας μέσα από νέα υλικά, τεχνικές, υφές κλπ προσφέροντας μοναδικά και διαχρονικά κομμάτια.

Who is who

Άννα Τσατσούλη: Γεννήθηκα στη Νάπολη της Ιταλίας το διάστημα που οι γονείς μου για επαγγελματικούς λόγους είχαν μεταφερθεί εκεί. Σχολείο πήγα στη Νέα Φιλαδέλφεια και εκεί μένω ακόμα αφού η καταγωγή των γονιών μου είναι από τη Μικρά Ασία κι αυτό αποτελεί έναν ισχυρό δεσμό με αυτή την περιοχή της Αττικής. Αρχιτεκτονική τελείωσα στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και εργάστηκα για πολλά χρόνια σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες. Το 2014 ίδρυσα την Rubee Handmade, εταιρεία που ασχολείται με χειροποίητα πλεχτά ρούχα, τσάντες, μαγιό, αξεσουάρ κλπ. και έχει παρουσία ήδη σε αρκετά evet μόδας και σε καταξιωμένες εμπορικές εκθέσεις.

Για περισσότερες Rubee Handmade δημιουργίες επισκεφθείτε το επίσημο site του ή την αντίστοιχη σελίδα στο facebook.

To άρθρο δημοσιεύθηκε και στο eirinika.gr στις 26 Iουλίου 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top