skip to Main Content

Klelia Andrali: Freaks, clowns & σκηνές από τσίρκο σε υφάσματα με έντονα χρώματα & prints statements στην πιο διαφορετική συλλογή του χειμώνα

Υπερβολή ή μήπως όχι; Κάποιοι βλέποντας τη νέα συλλογή της ταλαντούχας Κλέλιας Άνδραλη ίσως σπέυσουν να πουν για τα έντονα χρώματα, τα ιδιαίτερα prints και τα μοτίβα, όμως αυτή είναι η υπογραφή της σχεδιάστριας στο χώρο της μόδας.

Ναι, είναι αλήθεια ότι τα ρούχα της σχεδιάστριας απευθύνονται σε γυναίκες με αυτοπεποίθηση, σε γυναίκες που θέλουν να κυριαρχούν στον χώρο που κυκλοφορούν, μαγνητίζοντας τα βλέματα όλων γύρω τους. Κι αυτό για την Κλέλια επιτυγχάνεται με τα έντονα μοτίβα που τοποθετούνται πάνω σε άλλα μοτίβα και τα ζωντανά χρώματα που αποτελούν από μόνα τους ένα statement.

Πώς αλλιώς θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα, αφού η σχεδιάστρια έχει εξειδίκευση στο σχεδιασμό υφάσματος και την δημιουργία digital print. Όσο για το πώς ξεκίνησε τους πειραματισμούς της; Η αρχή έγινε από μία σειρά μαντηλιών στα οποία κυριαρχούσαν τα έντονα μοτίβα. Το Brand της, που φέρει και το όνομά της, δημιουργήθηκε το 2016 κι έχει έδρα στο Brighton της Αγγλίας. Μέσα σε αυτά τα λίγα χρόνια η Κλέλια έχει τοποθετηθεί στο χώρο της μόδας με τη δική της ξεχωριστή κι αναγνωρίσιμη ταυτότητα.

Έμπνευση για τις συλλογές της αντλεί από ερεθίσματα κι εμπειρίες της ζωής της. Μπορεί να είναι μία θεωρία ή μία ιστορία, μπορεί να είναι οτιδήποτε είναι ικανό να την συγκινήσει. Στην προκειμένη περίπτωση της νέας της συλλογής η έμπενυση προέρχεται από τα  freakshows της Αμερικής και το τσίρκο. Γι’ αυτό και το αποτέλεσμα είναι παιχνιδιάρικο, ποπ και με ένα παιδικό ή και πιο αφαιρετικό χαρακτήρα.

Όλα τα υφάσματα που κάνουν και τη διαφορά στη συλλογή της είναι σχεδιασμένα από την ίδια, αρχικά στο χέρι και έπειτα στον υπολογιστή. Βέβαια η Κλέλια έχει κι ένα συγκεκριμένο concept στο μυαλό της. Σκέφτεται μέσα από τα prints στα ρούχα της να δημιουργεί ιστορίες, τις οποίες οι κοπέλες εκεί έξω θα αναζητούν, ψάχνοντας τις σχετικές πληροφορίες στο site της.

Μέσα από την συγκεκριμένη συλλογή η Κλέλια θέλει να βάλει χρώμα στη ζωή μας, να αγκαλιάσει τα σημεία εκείνα για τα οποία νιώθουμε μειονεκτικά, να μας κάνει να αγαπήσουμε τον εαυτό μας ακριβώς όπως είναι και τελικά να αποθεώσει αυτή τη μοναδικότητά μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για το brand θα βρείτε εδώ, στο facebook και το instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top