skip to Main Content

Sea Through: Ο βυθός & τα χρώματα της θάλασσας από την Ντόρα Καλλιτσάντση στην πιο εντυπωσιακή συλλογή καλοκαιρινών ρούχων

Η Ντόρα + η θάλασσα =έρωτας θα μπορούσε να πει ξεκινώντας κάποιος να ξεδιπλώσει την ιστορία της Ντόρας και το design ρούχων.

Η Ντόρα βλέπει το βυθό με τα μάτια του ανθρώπου που η θάλασσα τον γοητεύει και τον κάνει δημιουργικό.

 

Άλλoτε πέφτει να κολυμπήσει και άλλοτε μόνο και μόνο για να βγάλει φωτογραφίες.

 

Πολλές φορές μοιράζεται τον έρωτα με την αγάπη της ζωής της, τον Σάκη.

Κάποια στιγμή, όλη αυτή η ωραία διήγηση εντελώς τυχαία έγινε πρώτα σχέδιο για sousplats , όπου ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης , ο Γιάννης Ψυχοπαίδης , τα είδε και ενώ εκείνη κρυβόταν από όλους και δεν ήθελε να πει ότι είναι δικά της, σε εκείνον παραδέχτηκε ότι “Ναι σε αυτά τα sousplats εκτύπωσα δικές μου φωτογραφίες”.

 

 

Εκείνος εντυπωσιάστηκε και μόλις είχε ξεκινήσει στο μυαλό της πολυμήχανης και δυναμικής Ντόρας, η ιδέα μιας ολόκληρης σειράς ρούχων για τη θάλασσα στα χρώματα του βυθού.

Η διήγησή της όταν πήγα στο μικρό show room της μοιάζει με πραγματικό παραμύθι.

 

 

Mε πλούσιο βιογραφικό αφού σπούδασε φαρμακευτική, εργάστηκε στον τομέα της νευροφυσιολογίας, αργότερα πλάι σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες ενώ αποφάσισε να ασχοληθεί με την εκπαίδευση, σπουδάζοντας και νηπιαγωγός.

Η αγάπη για το περιβάλλον την συνέπαιρνε οπότε ανέπτυξε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε σχολεία για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών.

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των δημιουργιών Sea Through προσφέρονται για τις προσπάθειες του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου.

Όσο για το όνομα της εταιρείας, Sea Through;

“Είναι το προσωπικό μου μότο. Να κοιτάμε κάτω από την επιφάνεια. Να αναζητούμε την ουσία.

Η θάλασσα πάντα με συγκινεί. Ξέρετε κάτι; Η αναλογία αλατιού στο αίμα μας είναι η ίδια με την αναλογία αλατιού στη θάλασσα.

Τα ψάρια δεν μπορούν να ζήσουν σε νερό, αλλά μπορούν να ζήσουν για μικρό διάστημα στο αίμα μας. Το είχε επισημάνει αυτό και ο Τζον Κένεντι σε έναν λόγο του.

Και αυτή είναι η αιτία που νιώθουμε τόσο οικεία κοντά της, επειδή ακριβώς ξεκινήσαμε από αυτή”.

Μadein Greece 100% αφού :” Η δυσκολία ήταν να βρω την εταιρεία που θα εκτύπωνε τα σχέδια.

Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν μόλις δύο –τρεις εταιρείες που εκτυπώνουν σε υφάσματα από φυτικές ίνες» εξηγεί.

Έτσι η ελληνική Textum Digital φέρνει εις πέρας με επιτυχία μία τόσο πολύπλοκη και απαιτητική διαδικασία.

Κανείς δεν πίστευε ότι μια γυναίκα που είχε κάνει τελείως διαφορετικά πράγματα στην ζωή της, κάποια στιγμή θα κατέληγε να τυπώνει υφάσματα.

Στη συνέχεια, τελειομανής , όπως είναι να επέλεξε τα καλύτερα δυνατά υφάσματα από του Ντάβαρη και στο τέλος να έφτιαξε μία ολόκληρη σειρά : τουνίκ, παρεό, μάξι φουστάνια, μίνι, μπλούζες, σε εξαιρετικής ποιότητος υφάσματα, μετάξι, βαμβακερό, η σε συνδυασμούς, και κυρίως σε μοναδικά χρώματα.

Όταν δεις όλη την συλλογή στο show room της θα καταλάβεις αμέσως ότι πρόκειται για το “παιδί” ενός μεγάλου έρωτα, της Ντόρας και της θάλασσας, αλλά και της Ντόρας με την δημιουργικότητα.

Δεν είναι τυχαίο, ότι στη συζήτησή μας πέρασαν δύο μεγάλοι άντρες και οι ρήσεις τους, που αποτελούν σήμα κατατεθέν για αυτήν την καλογυμνασμένη – η θάλασσα βλέπετε- γυναίκα με το ακόμα πιο καλογυμνασμένο μυαλό, ο Καζαντζάκης και ο Τζον Κένεντι.

Κι επειδή η έμπνευση της ξεκίνησε από την Ύδρα , θα κλείσω την εισαγωγή μου με την εικόνα που μου φέρνει στο μυαλό “το Κορίτσι και το Δελφίνι “μια υπέροχη ταινία με την Σοφία Λόρεν που γυρίστηκε εκεί το 1957 ……

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Το Story Sea Through

Η σειρά SeaThrough, που ιδρύθηκε το 2015 από την Ελληνίδα Ντόρα Παϊσίδου Καλλιτσάντση, περιλαμβάνει ιδιαίτερα προσεγμένα ρούχα για ώρες χαλάρωσης στην παραλία.

Στα υφάσματα SeaThrough αποτυπώνονται αυθεντικά σχέδια εμπνευσμένα από τα μοναδικά σχήματα και τις αποχρώσεις του νερού που αναδύονται από τον βυθό της θάλασσας στην επιφάνειά της.

Κάθε σχέδιο έχει τη δική του ιστορία η οποία πηγάζει από την ομορφιά της φύσης, από τις αντανακλάσεις του φωτός στα παιχνιδιάρικα κύματα της θάλασσας, δημιουργώντας την ταυτότητα του brand SeaThrough.

Αφιερωμένο στη σύγχρονη γυναίκα που αναζητεί την κρυμμένη πολυτέλεια, η σειρά SeaThrough φιλοδοξεί να αγκαλιάσει το γυναικείο σώμα με την αίσθηση της θάλασσας και να αποκαλύψει την ατελείωτη ελληνική καλοκαιρινή διάθεση.

Τα ανάλαφρα ολομέταξα φορέματα, οι αεράτες παντελόνες και το αέρινο ύφος των ρούχων αγκαλιάζουν το γυναικείο σώμα με στυλ από casual καθημερινό έως αβίαστα κομψό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα: seathrough.gr

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε και στο eirinika.gr στις 12 Ιουνίου 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top