skip to Main Content

Τα ποιήματα του Αντώνη Σαμαράκη σε δίσκο: Με τους γνωστούς τραγουδιστές Νταλάρας, Παπακωνσταντίνου, Μητσιάς, Λεκκάς

Τα ποιήματα του Αντώνη Σαμαράκη σε δίσκο

Με πρόταση της αγαπημένης γυναίκας του αξέχαστου, του αείμνηστου, του μεγάλου μας συγγραφέα Αντώνη Σαμαράκη, έγινε η πρόταση για το δίσκο του.

Ο Αντώνης Σαμαράκης είναι ένας από τους σημαντικότερους και δημοφιλέστερους Έλληνες πεζογράφους με διεθνή αναγνώριση.

Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διασκέψεις της UNESCO και έγινε γνωστός ως υπερασπιστής των δικαιωμάτων των παιδιών, ενώ στην Ελλάδα πρωτοστάτησε στη δημιουργία του θεσμού της «Βουλής των Εφήβων», όπου έφηβοι από ολόκληρη τη χώρα ασκούνται στον κοινοβουλευτικό διάλογο .

Ο συνθέτης Θοδωρής Ξυδιάς παρουσιάζει τον νέο του δίσκο με τίτλο “Μια παιδική καρδιά”, ο οποίος περιλαμβάνει μελοποιήμενα ποιήματα του σπουδαίου μας συγγραφέα, Αντώνη Σαμαράκη.

Αυτός ο δίσκος περιλαμβάνει 12 κομμάτια, από τα 16 που είναι μελοποιημένα, πολλά εκ των οποίων είναι γραμμένα πριν από 80 χρόνια, από την πρώτη εφηβεία του συγγραφέα.

Το «Μια παιδική καρδιά» είναι ό,τι χαρακτηρίζει τον Αντώνη Σαμαράκη, που είχε παιδική καρδιά και αγαπούσε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Την προσπάθεια στήριξαν αξιόλογοι ερμηνευτές που γνώριζαν και αγαπούσαν τον Αντώνη Σαμαράκη.

H ίδια η γυναίκα του ήθελε να συμμετέχουν αυτοί που τον ξέρουν και τον αγαπούσαν.

Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μανώλης Μητσιάς, Βασίλης Λεκκάς, Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Βιολέτα Ίκαρη, η Ασπασία Στρατηγού, η Φωτεινή Σαββατιανού και Γιάννης Λάρδης. Ενώ η χορωδία του International Metropolitan School προσθέτει μια ξεχωριστή νότα στην εκτέλεση των τραγουδιών.

Τα δύο πρώτα τραγούδια από τον δίσκο έχουν ήδη κυκλοφορήσει στο κανάλι της Music Art Lab στο Youtube, με ερμηνευτές τους Γιώργο Νταλάρα και Ασπασία Στρατηγού.

Η press conference της παρουσίασης του δίσκου θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,στην αιθουσα Λιλιαν Βουδουρη στις 7μμ προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει ζωντανά αυτό το μουσικό ταξίδι.

Σας περιμένουμε για να γνωρίσετε και να απολαύσετε έναν αξέχαστο δίσκο γεμάτο συναισθηματική βαθύτητα και μουσική αρτιότητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top