skip to Main Content

Αποκλειστικά στο eirinika o master trainer των επωνύμων Αντώνης Ζέρβας: Ο γυμναστής του Γιώργου Παπανδρέου & ο καλύτερος course instructor παγκοσμίως (φωτό – βίντεο)

Αντώνης Ζέρβας

Γνώρισα τον Αντώνη Ζέρβα πλάι σε έναν από τους διασημότερους επιχειρηματίες της Ελλάδας, έναν ώριμο πλέον άνδρα, ο οποίος δεν κάνει βήμα χωρίς τις ασκήσεις ενδυνάμωσης του αγαπημένου του γυμναστή.

Και λέω αγαπημένου του, γιατί ο Αντώνης εκτός των μαγικών, όπως φαίνεται, ικανοτήτων του ως σούπερ personal trainer είναι ένας διακριτικός και ευχάριστος άνθρωπος που γίνεται φίλος.

Παλιά λέγαμε ότι ένας πλούσιος συνοδεύεται από τον προσωπικό του γιατρό. Σήμερα, οι έξυπνοι εύποροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι υγεία είναι η άσκηση, η κίνηση, η γυμναστική.

Το καλό με την άσκηση όμως είναι ότι δεν χρειάζεται να διαθέτεις μεγάλα ποσά για να κρατιέσαι σε καλή κατάσταση, να παραμένεις υγιής, η άσκηση είναι το φάρμακο του λαού, όταν όμως το παίρνεις τακτικά και ακολουθείς την ρουτίνα σου. Εντυπωσιάστηκα από τον Αντώνη που δεν είναι πια 20 χρονών αλλά ενώ πλησιάζει τα 40 δεν διακρίνεις τα χρόνια του, χάρις στις καλές συνήθειες που ακολουθεί και για τον εαυτό του, ασκούμενος τακτικά και αγαπώντας την κίνηση.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου όταν ζούσε στο Καστρί, έμπειρος και παθιασμένος με την άσκηση και την καθημερινή γυμναστική, επέλεξε τον Αντώνη.

Μία λέξη θα κρατήσετε από την συνέντευξη που του πήρα κι αυτή είναι επαγγελματισμός.

Ακούγεται ως κάτι απλό αλλά σε όλους τους τομείς εργασίας είναι δυσεύρετος στην πραγματικότητα.

Κυρίες και κύριοι, ο Αντώνης Ζέρβας ανοίγει τα χαρτιά του. Ακούμε έναν πολυβραβευμένο παγκοσμίως personal trainer.

Τι θα διαβάσετε στην συνέντευξη του Αντώνη Ζέρβα στην Ειρήνη Νικολοπούλου 

Ασκούμαι, άρα κινούμαι καλά, άρα ζω πιο ποιοτικά, άρα ζω καλύτερα.

Οι φυσικές ασκήσεις μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης μέσω της απελευθέρωσης ορμονών που βελτιώνουν τη διάθεση.

Η τακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου, προωθώντας την ανάκαμψη και την ανανέωση του εγκεφάλου.

Ένας σύντροφος άσκησης μπορεί να σας ενθαρρύνει και να κάνει την άσκηση πιο διασκεδαστική.

Το καλοκαίρι: Παραλία, βόλτες, καγιάκ, ποδηλασία, γιόγκα στον εξωτερικό χώρο.

….για να κρατιέται σε καλή φόρμα μια γυναίκα που δεν έχει πολύ χρόνο για να αφιερώσει μπορεί να περιλαμβάνει ασκήσεις που είναι αποδοτικές, λειτουργικές …

….στοιχεία που πρέπει να συγκεντρώνει ένας προσωπικός γυμναστής για να μπορεί να ξεχωρίζει στο χώρο είναι τα εξής: Διακριτικότητα, επαγγελματισμό …

Οι διασημότητες αναζητούν σοβαρούς και αξιόπιστους επαγγελματίες για τη στήριξή τους.

Οι επώνυμοι που ασκήθηκαν μαζί μου, από όποιον χώρο και αν προέρχονταν, είτε επιχειρηματικό, είτε πολιτικό, είτε της τηλεόρασης, πραγματικά αποτέλεσαν ένα τρίτο πανεπιστήμιο για εμένα, για την ίδια τη ζωή.

Ένας από αυτούς, για να ξεφύγει από την ασφάλεια του χωρίς να τον πάρουν χαμπάρι βγήκε από την πίσω πόρτα και μπήκε στο δικό μου αυτοκίνητο για να πάμε μια ήσυχη βόλτα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αντώνη Ζέρβα στην Ειρήνη Νικολοπούλου

1. “Well-being” (ευημερία) έχει γίνει πιο σημαντικό από ποτέ ως το “ελιξίριο της νεότητας και του μέλλοντος”

Συνολικά, η ευημερία well-being έχει εμφανώς ενσωματωθεί στις αξίες και τις προτεραιότητες των νεότερων γενεών, με σκοπό να διατηρήσουν μια υγιή και ισορροπημένη ζωή και να διαμορφώσουν ένα φωτεινό μέλλον. Έχοντας αυτό ως αφετηρία οι νέοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται όλο και πιο πολύ την αναγκαιότητα της φροντίδας τόσο της σωματικής τόσο και της ψυχικής υγείας. Η ενέργεια για τη ζωή είναι άμεσα συνυφασμένη με την ευημερία. Η λογική του ασκούμαι, άρα κινούμαι καλά, άρα ζω πιο ποιοτικά, άρα ζω καλύτερα οπότε και περισσότερο λαμβάνει κεντρικό ρόλο στη καθημερινότητα του ανθρώπου.

2. Η γυμναστική πλέον έχει εξελιχθεί πολύ και την συνδυάζουν με την άσκηση του μυαλού. Πως καθαρίζει τη σκέψη και το πνεύμα;

Η γυμναστική έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει θετικά τόσο τη σωματική, όσο και την ψυχική υγεία. Η συνδυασμένη άσκηση του σώματος και του μυαλού μπορεί να έχει ευρεία γκάμα θετικών επιδράσεων στη σκέψη και το πνεύμα.
Μερικοί τρόποι που επιτυγχάνεται αυτό είναι:

1. Λόγω της βελτίωσης της ροής του αίματος κατά τη διάρκεια της άσκησης και την παροχή οξυγόνου προς τον εγκέφαλο , επιτυγχάνουμε αύξηση της ενέργειας.
2. Με την φυσική δραστηριότητα απελευθερώνονται ενδορφίνες και άλλα χημικά προς τον εγκέφαλο που συνδέονται με την ευεξία και την αντιμετώπιση του στρες.
3. Οι φυσικές ασκήσεις μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης μέσω της απελευθέρωσης ορμονών που βελτιώνουν τη διάθεση.
4. Η τακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου, προωθώντας την ανάκαμψη και την ανανέωση του εγκεφάλου.

Σε γενικές γραμμές, η γυμναστική έχει το δυναμικό να βελτιώσει τη σκέψη, το πνεύμα και τη γενική ευεξία, αλλά η εμπειρία μπορεί να διαφέρει. Είναι σημαντικό να εξετάζετε τις προσωπικές σας ανάγκες και να βρίσκετε τον τρόπο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας.

3. Το καλοκαίρι πως μπορούμε να πούμε ότι δε σταματάμε ποτέ τη γυμναστική; Τι κάνουμε για να μη μένουμε μακριά από την άσκηση μας;

Το καλοκαίρι μπορεί να παρουσιάζει προκλήσεις στη διατήρηση μιας συνεπούς γυμναστικής ρουτίνας, αλλά υπάρχουν αρκετά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διασφαλίσετε ότι παραμένετε ενεργοί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού:

1. Διαμόρφωση ενός συντηρητικού εβδομαδιαίου προγράμματος, το πολύ μέχρι 2 φορές και σε ώρες που σας βολεύουν και οι θερμοκρασίες δεν είναι υψηλές.
2. Επιλέγουμε πάντα πρόγραμμα άσκησης που δε μας φτάνει σε ακραίες καταστάσεις εξάντλησης.
3. Κάντε τη γυμναστική πιο κοινωνική επιλέγοντας να ασκείστε με φίλους. Ένας σύντροφος άσκησης μπορεί να σας ενθαρρύνει και να κάνει την άσκηση πιο διασκεδαστική.
4. Εξερευνήστε νέες μορφές άσκησης που είναι κατάλληλες για το καλοκαίρι, όπως παραλία βόλτες, καγιάκ, ποδηλασία, γιόγκα στον εξωτερικό χώρο κ.λπ.
5. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε επαρκή ποσότητα νερού πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη γυμναστική σας, καθώς το καλοκαίρι μπορεί να προκαλέσει αύξηση στην εφίδρωση.

Αναζητήστε ευκαιρίες να ενσωματώσετε τη γυμναστική στο πρόγραμμα της καθημερινής σας ζωής, αξιοποιώντας τις διαθέσιμες επιλογές που σας κρατούν ενεργούς.

4. Σε επιλέγουν ως προσωπικό γυμναστή διάσημοι Έλληνες από πολιτικούς μέχρι μεγάλους επιχειρηματίες. Τι είναι εκείνο το + που σε ξεχωρίζει ανάμεσα σε τόσους γυμναστές και συναδέλφους;

Αυτό θα είχε πολύ ενδιαφέρον να ρωτήσετε τους ίδιους. Πραγματικά μερικές φορές διερωτώμαι και εγώ και θα ήθελα να μάθω …

Πάντως κάποια στοιχεία που πρέπει αν συγκεντρώνει ένας προσωπικός γυμναστής για να μπορεί να ξεχωρίζει στο χώρο είναι τα εξής:

1. Προσαρμοσμένη Προσέγγιση: Κατανοείτε τις ανάγκες, τους στόχους και τις περιορισμένες χρονικές διαθέσεις των ασκούμενων σας. Εξασφαλίζετε ότι οι προπονήσεις τους είναι εξατομικευμένες και σχεδιασμένες για να επιτευχθούν τα αποτελέσματα που επιθυμούν.
2. Να είστε επαγγελματίας με εμπειρία στον τομέα της φυσικής κατάστασης και της γυμναστικής. Οι διασημότητες αναζητούν σοβαρούς και αξιόπιστους επαγγελματίες για τη στήριξή τους.
3. Κρατάτε τα προσωπικά δεδομένα των πελατών σας εμπιστευτικά και τηρείτε υψηλά επίπεδα διακριτικότητας.
4. Συνεχής Επιμόρφωση: Είστε πάντα ενημερωμένος για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της φυσικής κατάστασης και της επιστήμης της άσκησης, και εφαρμόζετε αυτές τις γνώσεις στην πρακτική σας.
5. Δημιουργείτε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης και ασφάλειας για τους πελάτες σας, ώστε να νιώθουν άνετα να εργαστούν μαζί σας.
6. Να θυμάστε ότι είστε εκεί για να παραδίδετε το πρόγραμμα που έχετε καθορίσει για τον ασκούμενο σας. Δεν είστε ούτε ψυχολόγοι ούτε τίποτα άλλο. Είστε αυτό που έχετε σπουδάσει μόνο.
7. Σε καμία περίπτωση δε είστε ο διάσημος που έχετε απέναντι σας ούτε να έχετε τη ζωή του. Διατηρήστε τη σεμνότητα σας

Αυτά τα στοιχεία μπορούν να συνδυαστούν για να δημιουργήσουν μια συνολική εμπειρία που ξεχωρίζει και παρέχει την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών που αναζητούν οι διασημότητες.

5. Ποια είναι η συμβουλή σου, το μυστικό σου για αυτούς που τα παρατάνε εύκολα. Τι θα συμβούλευες;

Το να παραμείνετε αφοσιωμένοι στη γυμναστική μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για πολλούς, αλλά υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε:

1. Βρείτε το κίνητρο σας: Καθορίστε τον λόγο για τον οποίο θέλετε να ασχοληθείτε με τη γυμναστική. Επιλέξτε τα γυμναστήρια που είναι η βασική πηγή κινήτρου.
2. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους: Αντί να θέσετε μεγάλους και απρόσιτους στόχους, ξεκινήστε με μικρά βήματα που μπορείτε να επιτύχετε στο πρόσφατο μέλλον.
3. Βρείτε ασκήσεις που σας αρέσουν: Επιλέξτε μια μορφή άσκησης που απολαμβάνετε πραγματικά.
4. Προσπαθήστε να κάνετε τη γυμναστική σας διασκεδαστική.
5. Εναλλαγή ασκήσεων: Εναλλάσσετε τις ασκήσεις σας για να αποφύγετε την κούραση και την απογοήτευση από την επαναλαμβανόμενη ρουτίνα.

6. Ποιος είναι ο κατάλληλος συνδυασμός ασκήσεων για να κρατιέται σε καλή φόρμα μια γυναίκα που δε έχει πολύ χρόνο να αφιερώσει;

Ο κατάλληλος συνδυασμός ασκήσεων για να κρατιέται σε καλή φόρμα μια γυναίκα που δεν έχει πολύ χρόνο για να αφιερώσει μπορεί να περιλαμβάνει ασκήσεις που είναι αποδοτικές, λειτουργικές και μπορούν να γίνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η προτεινόμενη συνδυασμένη προσέγγιση μπορεί να περιλαμβάνει τα εξής:

1. Καρδιοαναπνευστική Άσκηση: Επιλέξτε μια μορφή καρδιοαναπνευστικής άσκησης που μπορεί να γίνει σε σύντομο χρόνο, όπως τρέξιμο, γρήγορο περπάτημα, σκάλα, χορός ή αερόβια ρουτίνα. 20-30 λεπτά την ημέρα μπορούν να έχουν σημαντικά οφέλη.
2. Ενδυνάμωση με Βάρη Σώματος: Χρησιμοποιήστε το βάρος του σώματός σας για να εκτελέσετε βασικές ασκήσεις ενδυνάμωσης όπως πιέσεις, κλίσεις, καθίσματα, αναστροφές και πλάγιες πλευρές. Αυτές οι ασκήσεις μπορούν να ενδυναμώσουν την άνω και κάτω σώματος.
3. Ενσωματώστε την Κίνηση στην Ημερήσια Ζωή: Προσπαθήστε να ενσωματώνετε περισσότερη κίνηση στην καθημερινή σας ζωή. Περπατήστε περισσότερο, χρησιμοποιήστε τη σκάλα αντί του ασανσέρ και βρείτε ευκαιρίες για ενεργότητα.
4. Γιόγκα ή Πιλάτες: Οι μορφές άσκησης όπως η γιόγκα ή τα πιλάτες μπορούν να βελτιώσουν την ευλυγισία, την ισορροπία και τη δύναμη του πυρήνα. Επιλέξτε ασκήσεις που μπορούν να γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και δεν απαιτούν εξοπλισμό.

Ο συνδυασμός των παραπάνω ασκήσεων μπορεί να παρέχει μια συνεπή και αποτελεσματική γυμναστική ρουτίνα για μια γυναίκα με περιορισμένο χρόνο. Πάντα είναι σημαντικό να συμβουλεύεστε έναν επαγγελματία.

7. Ποιο είναι το πιο περιεργο που σου έχει ζητήσει κάποιος επώνυμος απο τους μαθητές σου;

Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά αντιμετώπισα λίγες περιπτώσεις περίεργων συμπεριφορών. Οι επώνυμοι που ασκήθηκαν μαζί μου, από όποιον χώρο και αν προέρχονταν, είτε επιχειρηματικό είτε πολιτικό είτε της τηλεόρασης, πραγματικά αποτέλεσαν ένα τρίτο πανεπιστήμιο για εμένα για την ίδια τη ζωή. Για κάποιες από αυτές τις προσωπικότητες μόνο θαυμασμό μπορείς να αισθάνεσαι. Βέβαια για εμένα κατά την διάρκεια της άσκησης είναι όλοι ίδιοι και μπορούν να σας το επιβεβαιώσουν όλοι.

Βέβαια είχα και κάποια περίεργα περιστατικά. Για παράδειγμα μια μέρα ένας από αυτούς, για να ξεφύγει από την ασφάλεια του χωρίς να τον πάρουν χαμπάρι βγήκε από την πίσω πόρτα και μπήκε στο δικό μου αυτοκίνητο για να πάμε μια ήσυχη βόλτα και να νοιώσει ελεύθερος. Μετά βέβαια, επειδή το κόλπο έπιασε οι βόλτες έγιναν πολλές (γελάει).

Ένα άλλο περαστικό είναι κάποιος άλλος επώνυμος τρέχαμε έξω και δεν είχαμε καθόλου χρήματα πάνω μας. Ήθελε νερό. Και κάθισε δίπλα σε ένα πεζοδρόμιο και ζητιάνευε με καπελάκι και μαντήλι χωρίς να πάρει κανείς χαμπάρι, άσχετα αν ο ίδιος έχει χρήματα να αγοράσει όλες τις εταιρείες νερών που έχουμε στην Ελλάδα.

Και πολλά άλλα διασκεδαστικά τέτοιου είδους περιστατικά που χρειάζονται πολλές πολλές σελίδες να τα περιγράψω.

Το who is who του Αντώνη Ζέρβα

Ο Αντώνης είναι καθηγητής φυσικής αγωγής με μετεκπαίδευση στην Αμερική και μέλος των παγκόσμιων ομοσπονδιών Fitness, IHRSA και IDEA.

Ασχολείται ενεργά με τον κλάδο από το 2003, ενώ το 2009 εντάχθηκε στο δυναμικό των Course Instructors της TRX. Το καλοκαίρι του 2011 απέκτησε τον τίτλο του Master Trainer για τα σεμινάρια STC, GSTC και RTC σε όλη την Ευρώπη, ενώ τον Ιούλιο του 2012 ορίστηκε και εκπαιδευτικός σύμβουλος της Antigravity Yoga, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το 2010 υπήρξε χρονιά ορόσημο για τον Αντώνη καθώς ίδρυσε την A2Z Fitness, που δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Μάλτα και στην οποία ανήκουν οι επίσημες αντιπροσωπείες των: TRX, Trigger Point, Flowin, Antigravity Yoga, CoreMax, Les Mills και πολύ πρόσφατα της Gun–Ex.

Το 2014 εγκαινίασε και το A2Z the Fit Lab που αποτελεί το κεντρικό εκπαιδευτικό κέντρο για τις εταιρίες που αντιπροσωπεύει η A2Z Fitness, καθώς και έναν high profile χώρο εκγύμνασης.

Το 2016 ο Αντώνης βραβεύτηκε από την TRX International ως ο καλύτερος Course Instructor παγκοσμίως.

Ακολουθήστε τον Αντώνη Ζέρβα στα social media για περισσότερα tips σχετικά με την άσκηση και την ενδυνάμωση: ANTONIS ZERVAS TRX & www.a2zfitness.gr

 

Δημοσιεύθηκε αρχικά στο eirinika.gr στις 22 Αυγούστου του 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top