skip to Main Content

Αποκλειστικό: Made in Greece η πολυβραβευμένη Hoolie Pet Insurance του Κωνσταντίνου Φωτόπουλου – Ασφάλεια για τα κατοικίδιά σας – Από ασθένεια μέχρι απώλεια & κλοπή

Hoolie Pet Insurance
Instagram: hooliepetinsurance
Instagram: hooliepetinsurance

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων, μπορούμε να ζήσουμε πιο ξέγνοιαστα πια, αφού η Hoolie, μία εταιρεία ασφάλισης έρχεται να μας βοηθήσει στη φροντίδα τους.

Με την έμπνευση για την Hoolie να έρχεται από μια προσωπική συγκινητική ιστορία του ιδρυτή της, Κωνσταντίνου Φωτόπουλου, η Hoolie έχει στόχο να καλύψει τις ανάγκες των ιδιοκτητών κατοικιδίων με μια σειρά από υπηρεσίες που αφορούν από έκτακτα ιατρικά έξοδα, απώλεια και κλοπή μέχρι και νομική κάλυψη.

Πολλές ακόμη υπηρεσίες είναι διαθέσιμες για όσους αποφασίσουν να ασφαλίζουν τους καλούς τους φίλους, αφού σε συνεργασία με την εταιρεία MOVEO AI, η τεχνητή νοημοσύνη συμβάλει στη διάγνωση ασθενειών αλλά και στην αναγνώριση της φυλής ενός ημίαιμου ζώου.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η “Hoolie” κέρδισε το πρωτότυπο βραβείο της κατηγορίας Pet Friendly στα Startupper Awards 2023. 

Διαβάστε περισσότερα: Startupper Awards 2023: Οι μεγάλοι νικητές – Η μαγική βραδιά της απονομής για 21 κατηγορίες

Ας διαβάσουμε όμως την ιστορία της Hoolie, μέσα από τα λόγια του ιδρυτή της, Κωνσταντίνου Φωτόπουλου.

 

Ποιο είναι το story/το αφήγημα γύρω από τη δημιουργία της «Hoolie Pet»; Πότε και πώς ξεκίνησε η ιστορία της; Ποια η ιδέα, η στόχευση και τα στάδια ανάπτυξής της;

Η ιδέα της ασφάλισης κατοικιδίου στην Ελλάδα και της δημιουργίας της Hoolie γεννήθηκε το 2013. Δυο χρόνια πριν το 2011 έχασα τον σκύλο μου τον ΠΟΥΣΑΝ ένα αξιολάτρευτο, έξυπνο και στοργικό Pitbullακι. Λόγω βεβαρυμμένου προγράμματος δυστυχώς δεν έδωσα την πρέπουσα σημασία στην σοβαρότητα της κατάστασης του, ούτε υπήρχε εκείνη την εποχή η αντίστοιχη πληροφόρηση και παιδεία  να γίνονται συχνοί έλεγχοι και επισκέψεις στον κτηνίατρο . Ακόμα και για  τη σίτιση του κατοικιδίου, δεν υπήρχε σωστή ενημέρωση ( τροφές που απαγορεύονται κλπ).    Επίσης τα κόστη ήταν πολύ μεγάλα , πολύ μεγαλύτερα από ότι σήμερα,  με αποτέλεσμα να τον χάσω άδικα ενώ θα μπορούσα να τον είχα προλάβει και να είχα λίγο χρόνο ακόμα μαζί του. Όντας ασφαλιστής από το 1993 σκεφτόμουν πως αν υπήρχε μια ασφάλιση για το «παιδί» μου ,όπως είχα φροντίσει για τον εαυτό μου, ίσως «ο κάθε ΠΟΥΣΑΝ» ίσως  να είχαν περισσότερο και καλύτερο χρόνο ζωής. Από τότε άρχισα να ψάχνω αν υπάρχει κάποιο τέτοιο πρόγραμμα και διαπίστωσα ότι η ασφάλιση κατοικιδίου ενώ ήταν αρκετά διαδεδομένη στην ΑΜΕΡΙΚΗ, ΑΓΓΛΙΑ , ΣΟΥΗΔΙΑ, δυστυχώς δεν υπήρχε κανένα αμιγώς Νοσοκομειακό  πρόγραμμα στην Ελλάδα , ούτε όμως υπήρχε η δυνατότητα να ασφαλίσει κάποιος το κατοικίδιο του μέσω εταιρίας του εξωτερικού  ,λόγω διαφορετικής Νομοθεσίας κυρίως. Λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας έκανα μεγάλη έρευνα , συγκέντρωσα πολύ υλικό από τις εταιρίες του εξωτερικού και απευθύνθηκα στις ασφαλιστικές εταιρίες που συνεργαζόμουν να δούμε  αν μπορούμε να εντάξουμε και την ασφάλιση κατοικιδίου στα προϊόντα αιχμής της ασφαλιστικής αγοράς. Δυστυχώς καμία εταιρία δεν μπορούσε να δημιουργήσει αυτού του είδους ασφάλιση παρόλο που τους φαινόταν αρκετά καινοτόμο  λόγω ότι ήθελε πολύ μελέτη, συνεργασία με γιατρούς κτηνιάτρους , Νομοθετικό πλαίσιο και σύνταξη όρων ασφάλισης κάτι που θα απαιτούσε πολύ χρόνο . Έτσι λοιπόν αποφάσισα να το κυνηγήσω μόνος μου διότι ήταν σκοπός της ζωής μου η καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοικιδίων και η αποφυγή όχι μόνο των  απρόσμενων εξόδων αλλά και των δυσάρεστων καταστάσεων με κύριο στόχο την ευημερία των αγαπημένων τετράποδων φίλων μας.  Ευτυχώς πολύ γρήγορα βρήκα συνοδοιπόρους σε  αυτό το εγχείρημα και το 2021 δημιουργήσαμε την Hoolie η οποία αποτελείται από μια  ομάδα,  όλοι γονείς κατοικιδίων , με κοινό σκοπό  να γίνει η Φιλοζωική Παιδεία ένα με τη συνείδηση των ανθρώπων με κύριο γνώμονα την ευζωία των αγαπημένων μας φίλων.

Παρά τις σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές αναταραχές τα τελευταία έτη και κυρίως μετά την πανδημία , το pet industry όχι μόνο παρέμεινε ανθεκτικό , αλλά συνεχίζει να ανθίζει.  Φαίνεται ότι μεγάλη μερίδα του πληθυσμού είδε στα ζώα συντροφιάς το “αντίδοτο” στην πανδημία, και ειδικότερα στην καραντίνα, που οδήγησε πολλούς από εμάς στην κοινωνική απομόνωση. Έτσι, η πανδημία βοήθησε να ενισχυθεί µια τάση η οποία έτσι κι αλλιώς ήταν ανοδική τα τελευταία χρόνια στη χώρα µας και όχι μόνο.

Σύμφωνα µε  έρευνα του ινστιτούτου diaNEOsis, το 43% των Ελλήνων δήλωναν το 2022 πως έχουν κάποιο κατοικίδιο ζώο. Είναι αξιοσημείωτο ότι το συνολικό μηνιαίο οικογενειακό εισόδημά δεν φαίνεται να αποτελεί κριτήριο για την υιοθέτηση κατοικιδίου, καθώς, ακόμα και όσοι δήλωσαν πολύ χαμηλό εισόδημά ή ακόμα και ότι δεν τα βγάζουν πέρα οικονομικά, αναφέρουν πως έχουν ένα, δύο ή ακόμα και τρία κατοικίδια ζώα, σε ελαφρώς μεγαλύτερα ποσοστά από τους υπόλοιπους.

Λαμβάνοντας υπόψιν λοιπόν τέτοιες μελέτες , απευθυνθήκαμε σε εταιρία του εξωτερικού με εξειδίκευση στην ασφάλιση κατοικίδιου , τους στείλαμε την μελέτη μας , το pitch deck και business plan , καταφέραμε να διαμορφώσουμε τους όρους ασφάλισης στα Ελληνικά δεδομένα , σε αυτά που ορίζει η Ελληνική Νομοθεσία , πίστεψαν σε εμάς και το όραμα μας και μας έδωσαν την αντιπροσώπευση του προγράμματος τους στην Ελλάδα.

Μπορείτε να μας περιγράψετε πώς λειτουργεί η πλατφόρμα σχεδιασμού προγραμμάτων ασφάλισης κατοικιδίων; Ποιο είναι το αγαπημένο πρόγραμμα των καταναλωτών;

Έχουμε δημιουργήσει μια πρωτότυπη, all-in-one, ψηφιακή πλατφόρμα για κατοικίδια με επίκεντρο την ασφάλιση τους αλλά και με πρόσθετες καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες. Είναι εύκολα προσβάσιμο από όλους τους γονείς κατοικίδιων ζώων και αυτοματοποιείται μέσω της τεχνολογίας AI και cloud. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων διαλέγουν το πρόγραμμα ασφάλισης που επιθυμούν , ανεβάζουν τα στοιχεία των κατοικίδιων τους στην φόρμα  και με βάση τις πληροφορίες που περιέχονται στο ψηφιακό περιβάλλον, η ασφάλιση αυτόματα, εγκρίνεται ή απορρίπτεται με βάση την ηλικία, τη φυλή και το βάρος , το ιατρικό ιστορικό του κατοικίδιου. Η ψηφιακή πλατφόρμα περιλαμβάνει επίσης αναφορές σε βιβλιογραφία, εκπαιδευτικά μαθήματα, υπενθυμίσεις εμβολιασμού και ελέγχους. Η ψηφιακή πρόσβαση στους κτηνιάτρους είναι ένα άλλο βασικό σημείο με προστιθέμενη αξία που παρουσιάζεται στην πλατφόρμα μας, καθώς επιτρέπει στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων να επισκέπτονται τον ψηφιακό κτηνίατρο με την ησυχία τους και από την άνεση του σπιτιού τους, μέσω βιντεοσυσκέψεων με έμπειρους κτηνιάτρους 24/7 απευθείας από tablet ή υπολογιστή, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα. Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε μια διαδικτυακή εφαρμογή ιατρικής συνταγής σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και να εκπληρώσουμε τέτοιες παραγγελίες συνταγών, ώστε να φτάνουν στην πόρτα κάθε ιδιοκτήτη κατοικίδιου Το συντομότερο δυνατό. Τουλάχιστον το 40% των προβλημάτων υγείας των κατοικίδιων ζώων μπορούν να αποφευχθούν με την πρόσβαση στην πλατφόρμα μας!!!

 

Ποια είναι η καινοτομία που φέρνετε στο χώρο της ασφάλισης κατοικιδίων;

Αν και πιστεύουμε ότι έχουμε το καλύτερο ασφαλιστικό προϊόν στην αγορά, θέλουμε να μειώσουμε ακόμα περισσότερο τον κίνδυνο, γιατί γνωρίζουμε ότι πολλοί τραυματισμοί και ασθένειες μπορούν να αποφευχθούν με τις σωστές γνώσεις και προφυλάξεις. Με τη χρήση τεχνολογίας αιχμής (ΑΙ) , η Hoolie διαφοροποιείται στην αγορά και επικεντρώνεται στους πελάτες και τις ανάγκες τους. Το πρόγραμμα μας έχει ενσωματώσει τρεις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Η μία είναι η αναγνώριση φυλής μέσω (ΑΙ).   Με την ανάρτηση μιας φωτογραφίας του αγαπημένου μας τετράποδου φίλου, η Hoolie μέσα στα επόμενα δύο λεπτά αναγνωρίζει αυτόματα την κυρίαρχη φυλή του. Από τη στιγμή που στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά ημίαιμα, είναι χρήσιμο για τον ιδιοκτήτη να γνωρίζει την κυρίαρχη φυλή του καλύτερού του φίλου . Η εφαρμογή Dog ID είναι η πλέον αξιόπιστη, καθώς συλλέγει δεδομένα και πληροφορίες από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI), περισσότερες από 400 ράτσες σκύλων μπορούν να αναγνωριστούν με το πάτημα ενός κουμπιού, έτσι γνωρίζοντας την κυρίαρχη φυλή δίνουμε περισσότερες πληροφορίες στον κτηνίατρο να πετύχει την καλύτερη θεραπεία στο ενδεχόμενο ασθένειας του κατοικιδίου μας.

Underwriting μέσω τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ). Η Hoolie Pet Insurance θέτει την τεχνολογία στο πλευρό της υγείας και της ευημερίας των κατοικίδιων και φέρνει τη διάγνωση μέσω τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) στην Ελλάδα, Κύπρο και από το 2024 και σε πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, αναλαμβάνοντας την εκπροσώπηση από την κορεατική TTcare. Με την Τεχνολογική αυτή καινοτομία μπορεί κάποιος  από την άνεση του σπιτιού σας να  παρέχει μια πρώτη εικόνα της κατάστασης υγείας του τετράποδου φίλου του.

Όταν υπάρχει συχνός ιατρικός έλεγχος προλαμβάνονται σε αρχικό στάδιο ασθένειες, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται με αμεσότητα και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Πέρα από την τεχνολογική ευκολία, ονειρευόμαστε έναν άνετο και ασφαλή κόσμο για τα κατοικίδια και τους γονείς τους.

Και όλα αυτά με ένα βίντεο ή μια φωτογραφία σε μόλις 2 λεπτά με ακρίβεια πάνω από 90%.

Εικονικός Βοηθός  (VA). Η τρίτη εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης που χρησιμοποιούμε για να διευκολύνουμε τους «γονείς» κατοικίδιων ζώων είναι ο Εικονικός Βοηθός (VA) που μπορούν να βρουν στον ιστότοπο μας 24/7, τώρα πια και σε 21 γλώσσες με σκοπό την επίλυση ερωτημάτων των γονέων  και  να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που συμπληρώνουν το συμβόλαιό τους. Η εταιρεία που στηρίζει όλη αυτή την προσπάθεια είναι η start-up εταιρεία MOVEO .AI.

 

Σκοπεύετε να επεκταθείτε και σε άλλες χώρες στο μέλλον;

Η εκπροσώπηση από την Hoolie  της μεγαλύτερη εταιρίας τεχνητής νοημοσύνης στο Pet Industry με έδρα την Ν.ΚΟΡΕΑ είναι προς το παρόν για Ελλάδα και Κύπρο. Ήδη ο εκπρόσωπος  της ΑΙ FOR PEΤ  Euna Huh ανακοίνωσε στον Κορεάτικο τύπο « ήμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να παρέχουμε την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης σε Έλληνες ιδιοκτήτες κατοικιδίων μαζί με την πιο καινοτόμο start up εταιρία ασφάλισης κατοικιδίων ( σκύλο και γάτα)  στην Ελλάδα και Κύπρο , την Hoolie».

Η ομάδα των τεχνικών μας χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να προσαρμόσει  τα δεδομένα που είχαν με τα αντίστοιχα στη Χώρα μας και φανταστείτε  ότι έχουμε λίγο δρόμο ακόμη…

Πολύ σύντομα θα μας αναθέσουν και την εκπροσώπηση στα Βαλκάνια. Άρα ο στόχος μας  να επεκταθούμε στην Ευρώπη είναι πολύ κοντά. Ήταν να μην γίνει η αρχή!!!

 

Ποια ήταν τα δύσκολα βήματα που συναντήσατε στην πορεία σας μέχρι τώρα και ποιες οι μεγαλύτερες επιτυχίες;

Δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα για να παραδειγματιστούμε ή να μελετήσουμε , συνεπώς επεκτείναμε τη μελέτη μας σε εταιρίες του Εξωτερικού, παρακολουθήσαμε στενά πρότυπα κτηνιατρικών κλινικών σε ΕΥΡΩΠΗ, ΑΜΕΡΙΚΗ , ΚΑΝΑΔΑ , ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ και έτσι αρχίσαμε πια να ξέρουμε τι θέλουμε και τι πρέπει να κάνουμε ακριβώς.

Η Hoolie κατάφερε να πάρει μορφή το 2021 και από τους πρώτους μήνες της λειτουργίας της κατάφερε να βραβευθεί στο pet industry.  Ήδη μετράει 3 χρυσά  βραβεία για την «καλύτερη υπηρεσία ασφάλισης κατοικιδίων» , ένα χρυσό βραβείο στην κατηγορία Insurance Innovation το βραβείο « Innovative Insurance Product» και το Νοέμβριο του 2023 πήραμε το πρώτο βραβείο  στα Startupper Awards 2023 στην κατηγορία «Pet insurance» στην θερμοκοιτίδα των Start up εταιριών.

Σταθμός στην πορεία μας ήταν  τον Νοέμβριο του 2022 Η Hoolie Foundation,να  αποτελεί την Ελληνική Εκπροσώπηση στη θερμοκοιτίδα των Start Ups εταιρειών στην πρωτοβουλία Elevate Greece.

 

Πού ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον το δημιούργημά σας; Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι τώρα;

Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε περαιτέρω την πλατφόρμα μας, η οποία θα μπορεί να συνδέεται και να συμμετέχει σε όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες και πλατφόρμες κατοικίδιων ζώων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ με απώτερο στόχο την επιβράβευση των χρηστών της πλατφόρμας με επιστροφές ασφαλίστρων και αρκετά άλλα μοναδικά  προνόμια. Αυτή η πλατφόρμα με θερμοκοιτίδα την Ελλάδα και Κύπρο , θα θέλαμε να μπορεί να λειτουργεί ως κόμβος για όλες τις εταιρείες ασφάλισης κατοικίδιων ζώων Global , καθώς θα μπορούσαν επίσης να προμηθεύονται την πλατφόρμα για τη δική τους εμπορική ανάπτυξη και διαχείριση σχεδίων, να γίνουν μέλη του οικοσυστήματος μας και να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα. Δεν θέλουμε να μείνουμε μόνο εκεί όμως , στόχος μας είναι να ενωθεί και με πλατφόρμες διαχείρισης κτηνιατρικών κλινικών ώστε να μπορούμε να καλυτερεύσουμε τις παροχές μας , κόστη και ταυτόχρονα τις θεραπείες ώστε να δίνουμε  το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.  Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να ιντριγκάρουμε τις βιομηχανίες φαρμάκων να επενδύσουν χρήματα σε θεραπείες των τετράποδων φίλων μας . Ήδη το 2025 ετοιμάζουμε την αντιπροσώπευση μιας μεγάλης φαρμακευτικήες εταιρίας από Ν.ΚΟΡΕΑ για κάποια κτηνιατρικά είδη σε Ελλάδα, Κύπρο , Βαλκάνια προς το παρόν. Μετά θα κυνηγήσουμε και άλλες Χώρες.

Η πλατφόρμα μας θα μετατραπεί σε ένα σύστημα επιβράβευσης των ιδιοκτητών κατοικίδιων όχι μόνο βοηθώντας τους πρακτικά (εύκολη έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, γρήγορη διαδικασία αποζημίωσης, εκπαιδευτικά προγράμματα), αλλά και ως ανταμοιβή για την πράξη αγάπης τους προς το κατοικίδιό τους οικονομικά. Ενώ όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες ξοδεύουν χρήματα σε διαφημίσεις προκειμένου να αποκτήσουν νέους πελάτες, η επένδυση στην επιβράβευση των υπαρχόντων πελατών τους δεν έχει σχεδιαστεί από κανέναν ,  η HOOLIE θα το κάνει πράξη.  Απώτερος στόχος μας είναι η διάδοση της εκπαίδευσης για την καλή διαβίωση των ζώων και η επιβράβευση των γονέων κατοικίδιων ζώων. Στη Hoolie πιστεύουμε ότι κάθε κατοικίδιο είναι μοναδικό!!!

WHO IS WHO

Ο Κωνσταντίνος Φωτόπουλος γεννήθηκε στους Αγίους Αναργύρους. Δραστηριοποιείται στον χώρο της ασφάλισης από το 1993. Το 2012 δημιούργησε την DAEDALUS, συνεχίζοντας την πορεία του στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Ασχολήθηκε αρχικά με τον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης αφού ήταν ιδιοκτήτης νυχτερινού καταστήματος στην περιοχή της Πετρούπολης. Αποφάσισε να γίνει ασφαλιστής μετά από ένα «κόλπο» του πατέρα του, δεν το μετάνιωσε όμως ποτέ. Με την ίδρυση της Hoolie το 2021, πέτυχε τη δημιουργία της πρώτης ασφαλιστικής εταιρείας για ζώα στην Ελλάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top