skip to Main Content

Απολογισμός του eirinika 2023: Το ταξίδι στον Καναδά – Η μεγαλειώδης βραδιά στο Μόντρεαλ – Με τους 14 σχεδιαστές για καλό σκοπό (φωτό)

Και φυσικά μεταξύ των γεγονότων που μας “στιγμάτισαν” μέσα στο 2023 ήταν και το “ταξίδι” του eirinika στον Καναδά και συγκεκριμένα στο Μόντρεαλ.

Ειδικότερα, οι σπουδαιότεροι Έλληνες σχεδιαστές, μέλη της Ελληνικής Ένωσης Σχεδιαστων Μόδας, συμμετείχαν με δημιουργίες τους στο 2ο Ντεφιλέ Ελληνικής Μόδας στο Μοντρεάλ, που διοργανώθηκε στις 25 Απριλίου το Λύκειον των Ελληνίδων Μοντρεάλ (ΛΕΜ) με τα έσοδα απο την βραδιά να διατείθενται υπέρ της επιστημονικής έρευνας για τη έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών και του ενδομητρίου.

Δείτε, λοιπόν, μέσα από τη ματιά του eirinika όλα όσα συνέβησαν στη μεγαλειώδη βραδιά.

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας από τον Καναδά!

Μιά κορυφαία στιγμή της καριέρας μου έζησα εδώ μπροστά σε αμιγώς κοινό Ελλήνων της διασποράς – Ω πόσο μα πόσο συγκινητική και πόσο τιμητική βραδιά ! παρουσίασα σε 600 Έλληνες και Ελληνίδες , 14 αγαπημένους σχεδιαστές που έστειλαν τις δημιουργίες τους για να συμβάλουμε όλοι μαζί στην ολοκλήρωση μιας σπουδαίας ανακάλυψης – ένα τεστ που όπως μου εξήγησε κατιδίαν σε μια πολύωρη tête à tête συνέντευξη μας, η Ινδικής καταγωγής, διεθνούς πλέον φήμης ερευνήτρια γυναικολόγος, η Dr Lucy Gilbert , ο εφαρμογέας που εφηύρε θα φτάνει πιό βαθιά απο το test pap , φανταστείτε στην είσοδο των σαλπίγγων ώστε να συλλέγει το υγρό που έγκαιρα θα διαγιγνώσκει στην πρώιμη εμφάνιση ενα πιθανό καρκίνο των ωοθηκών.

Στην κατάμεστη απο κόσμο αίθουσα του Palace  Laval στον Καναδά, οι σπουδαιότεροι Έλληνες σχεδιαστές , συμμετείχαν , προσφέροντας τις δημιουργίες τους στο 2ο ντεφιλέ Ελληνικής Μόδας που διοργανώθηκε στις 25 Απριλίου απο το Λύκειον των Ελληνίδων Μοντρεάλ (ΛΕΜ) και τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ της επιστημονικής έρευνας γιά τη έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών και του ενδομητρίου.

Με την άοκνη συμπαράσταση στον ευγενή στόχο η  Προέδρος  του Συλλόγου Ελλήνων Σχεδιαστών μόδας Ορσαλίας Παρθένη, συντόνισε την επίδειξη όπου παρουσιάστηκαν υπέροχες τουαλέττες των Ελλήνων σχεδιαστών και  δημοπρατήθηκαν για την ενίσχυση της κλινικής έρευνας του επιλεγόμενου «νέου παπ τεστ», Doveegene.

Την εκδήλωση στην ελληνική ομογένεια του Καναδά παρουσίασε η γνωστή δημοσιογράφος και Fashionista Ειρήνη Νικολοπούλου

Ομολογώ ότι δεν περίμενα να συναντήσω τόσες πολλές Ελληνοκαναδέζες όλων των ηλικιών , παθιασμένες μεν με την ελληνική μόδα αλλά και αποφασισμένες να συμβάλλουν όσο μπορούσε η καθεμία στην πολυδάπανη αυτή έρευνα.

Τα μέλη & το Προεδρείο του λυκείου των Ελληνίδων του Μόντρεαλ

 

 

Καταχειροκρότησαν τα ρούχα που φόρεσαν τα μανεκέν στο catwalk που με περισσή επιμέλεια συντόνισε η Ορσαλία Παρθένη, Πρόεδρος του συλλόγου των ελλήνων σχεδιαστών , στην πρεμιέρα τους, στην κυριολεξία σε δράσεις εξωστρέφειας.

Διαβάστε ακόμη: To eirinika στον Καναδά: Για πρώτη φορά 14 Έλληνες σχεδιαστές στο 2o Ντεφιλέ Μόδας από το Λύκειον των Ελληνίδων του Μοντρεάλ

Διαβάστε ακόμη: 14 Έλληνες σχεδιαστές στο Μοντρεάλ για σπουδαίο σκοπό: Η Ορσαλία, η Ιουστίνη και η Ειρήνη υποδέχονται την ελληνική μόδα στον Καναδά

Aπό την δημοπρασία των ρούχων των Ελλήνων σχεδιαστών, συγκεντρώθηκαν 40.000 δολάρια, όπως ενημέρωσε και η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη μέσω ανάρτησης στο Instagram της.

 

 

H Πρόεδρος Του λυκείου των ελληνίδων του Μόντρεαλ Ιουστίνη Φραγκούλη Αργύρη

Όλες οι τουαλέτες αγαπήθηκαν και «χτυπήθηκαν» στην δημοπρασία που ακολούθησε.

Διαβάστε ακόμη: Η Ορσαλία Παρθένη αποκλειστικά στο Eirinika.gr: Στον Καναδά μαζί με 14 τοπ Έλληνες σχεδιαστές – Θα στρέψουμε το παγκόσμιο ενδιαφέρον στην Made in Greece μόδα

Τα πέντε φορέματα όμως που με όλη τη δύναμη της φωνής τους διεκδικούσαν οι Ελληνίδες προσκεκλημένες ήταν εκείνα που φόρεσαν και παρουσίασαν οι Fabulous 5, δηλαδή οι 5 survivors από καρκίνο τού μαστού ή των ωοθηκών.

Με την πρόεδρο του λυκείου των ελληνίδων Μόντρεαλ Ιουστίνη Φραγκούλη Αργύρη τον σύζυγό της Ted  και το γιό της  Αλέξανδρο

 

 

Δύο εξαυτών μάλιστα πρόλαβαν χάρη στην έγκαιρη διάγνωση τους με τη μέθοδο της Dr Lucy να εντοπίσουν το κακό που θα εξελισσόταν σε παμφάγο killer και γλίτωσαν τη ζωή τους .

Με την Survivor Συνάδελφο δημοσιογράφο Αφροδίτη Σάλα 

Η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη, πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων ,ανοίγοντας το λαμπερό gala  επεσήμανε : ”Είναι μια βραδιά αφιερωμένη στην αισιοδοξία που αποπνέει η Ελληνική μόδα αλλά και στην επιστήμη που μπορεί να εξουδετερώσει τον καρκίνο εν τη γενέσει του.

Προσωπικά νιώθω ευγνωμοσύνη στην δημοσιογράφο και φασιονίστα Ειρήνη Νικολοπούλου που ήρθε να παρουσιάσει το 2ο Ντεφιλέ Ελλήνων Σχεδιαστών με το διεθνές στύλ της και την μειλίχια παρουσία της.

Οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Πρόεδρο της Ένωσης  Ελλήνων Σχεδιαστών Ορσαλία Παρθένη, που κάτω από τη μαγική μπαγκέτα της γνώσης και της πείρας της κατόρθωσε να παρουσιάσει τα υπέροχα ρούχα των 14 Ελλήνων σχεδιαστών με ένα τρόπο που ένωνε τις δημιουργικές δυνάμεις τους αρμονικά.

Επίσης, ιδιαίτερη υποχρέωση οφείλω στην Εύα Σουλάκου που δώρισε τα υπέροχα μαγιό της Blue Blue Beachwear καθώς και στην Πατρίτσια Φωτίου για τα πρωτότυπα γυλιά Kallopsia, ενώ οφείλουμε πολλά στον Παύλο Φλίκα για τις δημιουργίες του με τις γούνες του Star Light Furs.

Θα πρέπει να σημειώσω ότι αυτή η επίδειξη μόδας είχε τρείς διαστάσεις πολιτικού και ηθικού περιεχομένου, αποτελώντας μια παρακαταθήκη για το μέλλον:

1. Δεκατέσσερις Ελληνες σχεδιαστές ενώθηκαν και για πρώτη φορά παρουσίασαν συλλογικά στη διεθνή σκηνή δημιουργίες τους που αναδεικνύουν το ταλέντο τους, εμπνευσμένο από το φώς της Ελλάδας.

2. Ο σκοπός της εκδήλωσης επιτεύχθηκε καθώς το νέο ανιχνευτικό τεστ Doveegene για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών και του ενδομητρίου που επεξεργάζεται η δρ. Lucy Gilbert μαζί με την ομάδα της στο Πανεπιστήμιο McGill ενισχύθηκε οικονομικά αλλά πήρε και τεράστια δημοσιότητα εδώθεν κακείθεν του Ατλαντικού.

3. Οι Πέντε Υπέροχες Γυναίκες που περπάτησαν στην πασαρέλα έχοντας βιώσει τον τρόμο του καρκίνου των ωοθηκών και του στήθους, επέζησαν με θυσίες αποδεικνύοντας ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί, ιδιαίτερα με το νέο προληπτικό τέστ Doveegene που εντοπίζει μεταλλαγμένα κύτταρα πολύ νωρίς προλαμβάνοντας τη μοιραία ασθένεια στο ενδομήτριο και τις ωοθήκες”.

Η Dr Lucy Gilbert καθηγήτρια του Πανεπιστημίου McGill,, ανέβηκε στη σκηνή και κατασυγκινημένη εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την Ελληνική κοινότητα  και ιδιαιτέρως προς τον Λύκειο των Ελληνίδων του Μόντρεαλ : « Νιώθω ευγνωμοσύνη για την συνεχή και συνεπή υποστήριξή σας στο έργο μου, νιώθω και ανακούφιση έχοντας στο πλάι μου εσάς για τις οποίες προορίζεται αυτό το πρωτοποριακό τεστ Doveegene .

Πράγματι ανιχνεύει έγκαιρα τον καρκίνο του ενδομητρίου και των ωοθηκών πριν γίνει ο σιωπηρός δολοφόνος. Πρόκειται για μια μέθοδο εξέτασης, που ανακαλύψαμε μετά από χρόνια ερευνών με την ομάδα μου στην Γυναικολογική Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημίου McGill. Το όράμα μου είναι να διατίθεται αυτό το τεστ δωρεάν σε όλες τις γυναίκες του πλανήτη.

Στόχος αυτής της παγκόσμιας ανακάλυψης -σωτήριας για τις ζωές των γυναικών είναι να προλαμβάνει τον δυσανίχνευτο καρκίνο των ωοθηκών εν τη γενέσει του καθώς θα αναλύεται σε μοριακό εργαστήριο το προσλαμβανόμενο υγρό από την περιοχή των σαλπίγγων ,εντοπίζοντας μεταλλαγμένα ή προκαρκινικά κύτταρα.»

Με την πρόξενο της Ελλάδας στο Μόντρεαλ πρέσβη Κατερίνα Βαρβαρίγου -το σύνολο μου είναι της Λιάνας Καμπά 

Με την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου McGill Dr Lucy Gilbert -Το manteau  μου είναι του Βασίλη Ζούλια

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Σχεδιαστών Ορσαλία Παρθένη συμπλήρωσε : «Το 2ο Ντεφιλέ Ελληνικής Μόδας με ρούχα πολλών Ελλήνων σχεδιαστών του συλλόγου μας ανέδειξε την πολύπτυχη ελληνική μόδα προσφέροντας ταυτόχρονα ένα σημαντικό χρηματικό ποσόν στον ιερό σκοπό της τελειοποίησης του νέου ανιχνευτικού τεστ Doveegene για τον έγκαιρο εντοπισμό του καρκίνου των ωοθηκών.

Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους μου που συμμετείχαν με τις δημιουργίες τους ώστε η διάδοση του και η καθολική αναγνώριση του από το σύνολο της ιατρικής κοινότητας να σώσει εκατομμύρια γυναίκες από τον καρκίνο των ωοθηκών.»

«Η συμμετοχή μου, τόνισε η Ειρήνη Νικολόπουλου, στο gala που διοργάνωσε το Λύκειο των Ελληνίδων του Μόντρεαλ αποτελεί για μένα μία από τις πιο τιμητικές προσκλήσεις που έλαβα ποτέ στην πολύχρονη καριέρα μου ως παρουσιάστρια ενώ ήταν ιδιαίτερα συγκινητική η πρώτη ουσιαστική και απευθείας επαφή μου με τον Ελληνισμό του Καναδά και εν γένει των απανταχού Ελλήνων.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την φίλη μου Ιουστίνη Φραγκούλη για αυτή την πρωτοβουλία που μου εδωσε την ευκαιρία να συγκεράσω την αγάπη μου και την αφοσίωση μου στην διεθνή προβολή της Ελληνικής μόδας μαζί με την διαχρονική δέσμευση μου να προσφέρω ως δημοσιογράφος στην διάδοση μιας κορυφαίας στιγμής για την παγκόσμια ερευνα του καρκίνου των ωοθηκών

Η συνάντηση μου με την Dr Lucy Gilbert και η συνέντευξη μας σηματοδοτεί για μένα , ενα κομβικό σημείο στην σχέση μου με την πανανθρώπινη αξία ενός σπουδαίου επιστημονικού επιτεύγματος »

Η εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα της υφυπουργού Μεταφορών του Καναδά Αννυς Κουτράκη,  βουλευτού του Vimy Laval  και της Εμμανουέλας Λαμπρόπουλος, προέδρου της γυναικείας κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος των Φιλελεύθερων, βουλευτού του Ville Saint Laurent.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Μαρία Φωτόπουλος.

Στο ντεφιλέ συμμετείχαν με δημιουργίες τους οι σχεδιαστές : Vassilis Zoulias,Liana Camba, Angelos Bratis, Konstantinos Tsigaros, Dimitris Dassios, Ioanna Kourbela, Yiorgos Eleftheriades, Maison Faliakos, Denise Eleftheriou, Costarellos, Kathy Heyndels, Sotiris Georgiou, Chara Lebesis and Orsalia Parthenis

Κόκκινο χαλί με σύνολο απο δαντέλα γκιπουρ της Liana Camba  

Η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων  τον Μόντρεαλ Ιουστίνη Φραγκούλη Αργύρη με το εμβληματικό πλέον σακάκι από την σειρά του Netflix,  Lily in Paris 

Τα μαγιό δημιουργίες της Εύας Σουλάκου, BlueBlue BeachWear. Τα γυαλιά της Πατρίτσιας Φωτίου, Kalopsia Revisionist Eyewear.

Οι γούνες της εταιρείας Starlight Furs.

Δείτε εδώ το Facebook του The DOVEEgene Project

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top