skip to Main Content

Εκθαμβωτική η Έλενα Κουντουρά ως guest star του grand couturier Franck Sorbier στην επίσημη Εβδομάδα μόδας Παρισιού – Το φόρεμα με τα 700μ. ύφασμα! (φωτό)

Έλενα Κουντουρά

Η Έλενα Κουντουρά επιστρέφει στην επίσημη Εβδομάδα Μόδας υψηλής ραπτικής Παρισιού ως guest star στο défilé του Franck Sorbier, ενός από τους 14 επισήμους haute couturiers της official εβδομάδας μόδας Παρισιού. Ο Φρανκ Σορμπιέρ είναι ο μοναδικός maître d’ art παγκοσμίως από την Γαλλική κυβέρνηση.

Το fashion show του πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στο θρυλικό Studio Harcourt Paris στην 6 rue de Lota, ένα χώρο μέσα στον οποίο έχουν φωτογραφηθεί τα μεγαλύτερα ονόματα της γης.

Στις πρώτες σειρές του ντεφιλέ βρίσκονταν ο επίτιμος Didier Grumbach, ένας από τους πιο σημαντικούς Προέδρους  που πέρασαν ποτέ από την επίσημη εβδομάδα μόδας υψηλής ραπτικής του Παρισιού και θεωρείται μέντορας τεραστίων ονομάτων μόδας παγκοσμίως, όπως ο YSL και ο Givenchy.

Ανάμεσα στους παραβρισκόμενους ήταν η Sylvie Tellier από την Miss France, η Γαλλίδα ηθοποιός Ophélia Kolb που έδωσε και το όνομα στην συλλογή, Astera Anthemisκαι πολλοί άλλοι διανοούμενοι, εικαστικοί και άνθρωποι της μόδας.

Στο παρελθόν η Έλενα Κουντουρά είχε πρωταγωνιστήσει ως Μούσα του μεγάλου haute couturier Franck Sorbier το 2007 στην επίδειξη του εμπνευσμένη από τις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες.

Αυτό ήταν το τελευταίο σόου στο οποίο περπάτησε ως topmodel η γνωστή Ευρωβουλευτής πριν γίνει Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας.

Ο Franck Sorbier την επαναφέρει ως guest star στο φετινό επετειακό του σόου για το καλοκαίρι 2024 μέσα από μια σειρά αναμνήσεων από τα ταξίδια στις παραδοσιακές κοινωνίες της Ασίας, της Αφρικής, της Αμερικής, της Ωκεανίας, της Βραζιλίας , της Ελλάδαςκαι τις εμπειρίες του που βασίζονται στην ανάδειξη της γυναίκας – πρότυπο που εμπνέει και δημιουργεί, στην γυναίκα Φως.

Ως guest star η Έλενα Κουντουρά φόρεσε μια μαύρη τουαλέτα με οργάντζα 700 μέτρων και απαράμιλλη χειροποίητη εργασία εκατοντάδων ωρών.

Δείτε ακόμη:Η Σήλια Κριθαριώτη στο Παρίσι! Εντυπωσίασε με την haute couture κολεξιόν της – Το σόου “άνοιξε” η Ναόμι Κάμπελ! (βίντεο)

Η τουαλέτα προερχόταν από την collection «αρχαίες τραγωδίες» του 2007 και θύμισε τις θρυλικές στιγμές που το CNN την είχε συμπεριλάβει στα 10 καλύτερα μοντέλα του κόσμου.

«Δέχτηκα με πολύ συγκίνηση την πρόταση του μεγάλου μετρ Φρανκ να συμμετέχω ως guest star στο φετινό defile του, αφιερωμένο στην γυναίκα της προσφοράς, στην γυναίκα πρότυπο», λέει η Έλενα Κουντουρα.

Το concept της επίδειξης δεν απαιτούσε μοντέλα αλλά αποτελούταν από λαμπρές προσωπικότητες που γράφουν προσωπική ιστορία αλλάζοντας τον κόσμο ευεργετικά.

Ήταν εμπνευσμένο από την αληθινή ουσία της γυναίκας-σύμβολο που αγωνίζεται και πετυχαίνει όσα αναλαμβάνει σε κάθε πιθανό τομέα, που δημιουργεί, επιβιώνει και διακρίνεται κάτω από όποιες καταστάσεις, που αγωνίζεται να είναι παντού νικήτρια και να φέρει ισορροπία, που θεραπεύει με την ευεργετική παρουσία της και με την δράση της υπέρ του καλού.

Που είναι αστέρι και ηφαίστειο, άνεμος και θάλασσα, ένα πολύπλευρο πρότυπο ομορφιάς, όχι μόνο εξωτερικής αλλά και επί της ουσίας, εσωτερικής γοητείας και καλλιέργειας.

Η καρδιά του σόου βασίστηκε στα μυθιστορήματα της Jean M. Auel, Αμερικανίδας μυθιστοριογράφου που έκανε το «άλογο της μάχης της»  και την «επιτυχία» προσωπικών συνταγών, κάτι που εξηγούσε και το άλογο που περίμενε στην είσοδο τους καλεσμένους για welcome  με μια αμαζόνα ντυμένη με δαντέλες από την χώρα των Βάσκων.

«Γνώρισα την Έλενα όταν ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε μέσω του πρακτορείου της Elite”, λέει ο Franck Sorbier, “και με γοήτευσε πλήρως από την πρώτη στιγμή γιατί είχε ένα μεγάλο ταλέντο να μεταμορφώνεται φορώντας ένα φόρεμα και αλλάζοντας make up.

Είχε, βέβαια, πάντα και αυτή την ασύγκριτη ελληνική ομορφιά και το προσωπικό φλογερό ταπεραμέντο. Είμαι ένας μεγάλος λάτρης της Ελλάδας, καθώς και των αρχαίων τραγωδιών που με έχουν εμπνεύσει βαθιά και όταν πριν κάποια χρόνια αποφάσισα να κάνω αυτό το σόου δεν ήταν δυνατόν να μην την καλέσω να συμμετέχει ως Μούσα.

Ήταν το ελληνικό πρότυπο για μένα. Σήμερα ένιωσα την ανάγκη να επαναφέρω την ενέργεια αυτής της στιγμής έχοντας την Έλενα Κουντουρά ως guest star στο defile μου για να θυμίσει το πρότυπο της ιδανικής γυναίκας που μπορεί να πετύχει σε πολλούς διαφορετικούς τομείς και να ευεργετήσει με την παρουσία της καλλιεργώντας ουσιαστική δυναμική.

Αυτές οι γυναίκες αλλάζουν τον κόσμο μόνο γιατί υπάρχουν θεραπευτικά. Αναγνωρίζοντας αυτές τις ποιότητες των θεραπευτικών γυναικών  θα επιτευχθεί μια επιστροφή στην πηγή και αυτό προμηνύει μια νέα ουσία της ραπτικής: μια ουμανιστική ραπτική που κάνει καλό.

Το Astera Anthemis είναι ένα défile  με την συμμετοχή προσωπικοτήτων από πολλούς  χώρους, όπως χορεύτριες μπαλέτου που χόρευαν πάνω σε άχυρα πίσω από στύλους με διάσημες μαυρόασπρες φωτογραφίες προσωπικοτήτων, εικαστικούς, την κόρη ενός σημαντικού Προέδρου εταιρίας και το διάσημο ensemble Sarocchi που τραγουδούσε live παραδοσιακά κομμάτια της Κορσικής.

Η έκπληξη με την υπέροχη εμφάνιση της Έλενας Κουντουρά στο σόου υψηλής ραπτικής  του Franck Sorbier στην επίσημη εβδομάδα μόδας Παρισιού διοργανώθηκε από την Άντα Ηλιοπούλου, που τα τελευταία χρόνια  δουλεύει  στην  εβδομάδα μόδας Παρισιού και στο Φεστιβάλ των Καννών αντιπροσωπεύοντας γνωστό γαλλικό γραφειο.

Η κλασική γαλλική κουλτούρα και η διανοούμενη πλευρά της αληθινής haute couture με ένα μεγάλο comeback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top