skip to Main Content

Γιάννης Γιώτης: Το φίλτρο νερού που κατέκτησε την Ευρώπη είναι 100% “Made in Greece”

O επιχειρηματίας Γιάννης Γιώτης είναι η “ψυχή” της εταιρείας “Center Plus S.A.”, μίας οικογενειακής επιχείρησης που κατασκευάζει εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα, αντιπροσωπεύει αποκλειστικά και εξάγει τα αντιμικροβιακά φίλτρα νερού «OLYMPUS», τα οποία είναι μοναδικά στην κατηγορία τους, καθώς είναι κατασκευασμένα με βάση μία παγκόσμια πατέντα. Είναι η μόνη εταιρεία στα Βαλκάνια και στην ανατολική μεσόγειο, η οποία κατασκευάζει πάνω από 15 διαφορετικούς τύπους φίλτρων νερού.

Ο κύριος Γιάννης Γιώτης, είναι ένας επιχειρηματίας που ξεκίνησε από το «μηδέν», αγωνίστηκε σκληρά και δεν άφησε την κρίση, να τον οδηγήσει στο «λουκέτο».

Τουναντίον, εν μέσω κρίσης δημιούργησε το αντιμικροβιακό φίλτρο νερού «OLYMPUS», το μοναδικό που κατασκευάζεται εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα με βάση μία τεχνοτροπία και ένα υλικό που το καθιστούν παγκόσμια πατέντα. Έτσι κατόρθωσε όχι απλά να διασώσει την εταιρεία αλλά να κάνει και εξαγωγές σε όλο τον κόσμο.

Τον συναντήσαμε στην παρουσίαση του προϊόντος, στο ξενοδοχείο, «Athens Tiare» και απάντησε στις ερωτήσεις του “Made in Greece”

Ποιο είναι το story γύρω από τη δημιουργία της επιχείρησης σας;

Η ιστορία μοιάζει με παραμύθι. Η εταιρεία ξεκίνησε να λειτουργεί το 1989. Πριν από αυτό εργαζόμουν για 25 χρόνια στον ΟΤΕ, αλλά ήθελα κάποια στιγμή να κάνω μία δική μου δουλειά.  Βρήκα λοιπόν από μία αγγελία ένα προϊόν που μου άρεσε: Έναν ασύρματο συναγερμό. Μου άρεσε αυτό το προϊόν και είπα να το παλέψω. Το κεφάλαιο που είχα ήταν 11.000 δραχμές, σε σημερινά λεφτά 33 ευρώ. Πήρα μερικά μηχανήματα, τα επεξεργάστηκα, έκανα κάποιες τροποποιήσεις – γιατί ως τεχνικός είχα την τεχνογνωσία να επεξεργαστώ μηχανήματα- μέχρι που έφτιαξα έναν υψηλής δυναμικής συναγερμό που αναγνώριζε μέχρι και τη φωνή. Του μίλαγες και σε άκουγε. Έτσι ξεκίνησα με το γιο μου το Δημήτρη, με ένα γραφείο στην οδό Βερανζέρου και με ένα τηλέφωνο.

Πως φτάσατε στο σημερινό ελληνικό παντενταρισμένο προϊόν το αντιμικροβιακό φίλτρο νερού “Olympus”;

Αμέσως μετά τις πρώτες επιτυχίες της επιχείρησης στράφηκα στα φίλτρα νερού τα οποία εγώ τα αγαπούσα γιατί είχα καταλάβει πόσο σημαντικά οφέλη προσφέρουν στην υγεία του ανθρώπου. Έτσι βρήκαμε κάποιες εταιρείες και κάναμε τις πρώτες εισαγωγές. Έτσι τα φίλτρα νερού άρχισαν να μας δημιουργούν «ταυτότητα». Να αναμορφώνουν το «Brand name» της εταιρείας μας.

Ο Γιάννης Γιώτης με το γιο του Δημήτρη στην παρουσίαση των αντιμικροβιακών φίλτρων Olympus

Πριν πέντε χρόνια η κρίση άρχισε να «χτυπάει» και εμάς όπως όλες τις επιχειρήσεις. Εμείς είχαμε στην εταιρεία ανθρώπους που δούλευαν 20-25 χρόνια. Τους ένιωθα σαν «αίμα» μου. Σαν οικογένειά μου. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι αυτούς τους ανθρώπους θα αναγκαστώ να τους απολύσω. Σκέφτηκα ότι κάτι έπρεπε να κάνω για να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά η επιχείρηση. Έπρεπε να εξελίξω τα προϊόντα μου για να γίνουν ανταγωνιστικά.

Ανακοίνωσα στους συνεργάτες μου ότι θα κατασκευάζουμε πια τα δικά μας φίλτρα νερού. Αυτή ήταν η απόφαση που μας έσωσε. Γνωρίζαμε τις αδυναμίες που είχαν τα φίλτρα νερού γιατί ασχολούμασταν πολλά χρόνια με αυτό. Αυτό που μας ανησυχούσε ήταν η αδυναμία των μέχρι τότε διαθέσιμων φίλτρων, να έχουν μία εσωτερική απολύμανση που σκοτώνει τα μικρόβια που μένουν πάνω στο φίλτρο, και δεν τα αφήνει να παραμείνουν στη συσκευή με κίνδυνο να περάσουν στο νερό που πίνουμε. Έτσι αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε τα δικά μας φίλτρα νερού που θα διέθεταν την τεχνική να κάνουν αυτή την εσωτερική απολύμανση.

Εμείς λέμε την στήλη μας ”Made in Greece”. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας προϊόν ή δημιούργημα;

Το αντιμικροβιακό φίλτρο νερού “Olympus” είναι 100% ελληνικό. Κατασκευάζεται εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα και εξάγεται σε χώρες της Ευρώπης.

Είναι κατασκευασμένο από κράμα αντιμικροβιακού χαλκού και ανοξείδωτο ατσάλι διαφέρει από τα άλλα που κυκλοφορούν στην αγορά, στο εξής: Είναι το μοναδικό αντιμικροβιακό, φίλτρο το οποίο έχει την ιδιότητα μέσα σε λίγες ώρες, να μειώνει σε ποσοστό 90% τη μικροβιακή χλωρίδα που τυχόν βρεθεί στο πόσιμο νερό, την οποία προηγουμένως το κεραμικό φίλτρο συγκρατεί στο εσωτερικό της συσκευής. Παράλληλα με βάση την επιστημονική μελέτη, ο αντιμικροβιακός χαλκός δεν επιτρέπει εντός της συσκευής τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων που προκαλούν λοιμώξεις, καθώς επιτυγχάνει συνεχή αυτοαπολύμανση του θαλάμου καθώς και του φίλτρου της συσκευής.

Πέρα από την αντιμικροβιακή ιδιότητα , που επιτυγχάνεται με τον αντιμικροβιακό χαλκό με τον οποίο είναι επενδυμένη η συσκευή, διαθέτει και ένα ακόμη μοναδικό χαρακτηριστικό: Το κεραμικό φίλτρο που έχουμε εμείς , με μικροπόρους σε μέγεθος μικρότερο του ενός χιλιοστού, που συγκρατούν όλα τα μικροσώματα που βρίσκονται στο νερό, το παράγουν σε όλη την υφήλιο, το πολύ 6-7 εταιρείες. Γιατί η «συνταγή» παρασκευής του, είναι μυστική και το μυστικό της συνταγής πάει από πατέρα σε γιο.

Τα παραπάνω καθιστούν το αντιμικροβιακό φίλτρο νερού «OLYMPUS», απόλυτα ασφαλές για τους χρήστες και μοναδικό στην κατηγορία του, καθώς δίνει τη δυνατότητα για πεντακάθαρο , υγιεινό κρυστάλλινο νερό. Όπως λέμε και εμείς «Ολύμπιο» νερό, καθώς είναι σαν αυτό το νερό που βγαίνει κοντά στις πηγές του Ολύμπου.

Το αντιμικροβιακό φίλτρο νερού Olympus

Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσα πετύχατε μέχρι τώρα; Υπάρχει σχέδιο; Υπάρχουν πλάνα;

Πρωταρχικός μας στόχος είναι να βελτιώνουμε διαρκώς το προϊόν μας. Για το σκοπό αυτό συνεχίζουμε την έρευνα και ανανεώνουμε τα μηχανήματα της εταιρείας μας, βελτιώνουμε τον εξοπλισμό μας. Δεύτερος στόχος είναι το αντιμικροβιακό φίλτρο νερού “Olympus” να συνεχίσει την δυναμική του πορεία στο εξωτερικό.

Για το λόγο αυτό η εταιρεία «Center Plus SA», θα πάρει μέρος σαν εκθέτης, στη μεγαλύτερη, διεθνή έκθεση φίλτρων νερού, την AQUATECH που πραγματοποιείται από 30/10 έως 13/11 στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Σε αυτή την έκθεση, θα παρουσιάσουμε για πρώτη φορά στη διεθνή αγορά ένα πρωτότυπο κεραμικό φίλτρο νερού, το αντιμικροβιακό φίλτρο νερού «OLYMPUS», του οποίου η έμπνευση κατασκευής και η πατέντα ανήκουν αποκλειστικά στην εταιρεία «Center Plus SA». Μόνο του το κεραμικό φίλτρο είναι ξεχωριστό αντικείμενο για την αγορά των φίλτρων νερού. Η δε επιστημονική τεκμηρίωση του προϊόντος, ανήκει στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Αρεταίειου Νοσοκομείου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών που μελέτησε τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες. Το κεραμικό φίλτρο νερού το κατασκευάζουμε μόνοι μας, και στην έκθεση που θα πάμε, δεν θα πάμε μόνο σαν κατασκευαστές. Θα πάμε σαν μια εταιρεία που παρουσιάζει ένα φίλτρο το οποίο ελάχιστες εταιρείες κατασκευάζουν.

Γιάννης Γιώτης

Πού ονειρεύεστε ότι να φτάσει στο μέλλον το αντιμικροβιακό φίλτρο νερού “Olympus”; Ποιους στόχους έχετε για αυτό;

Σήμερα η εταιρεία έχει στην Ελλάδα 150.000 πελάτες. Στόχος μου είναι να μη λείπει το αντιμικροβιακό φίλτρο νερού “Olympus”, από κανένα ελληνικό σπίτι. Για το λόγο αυτό για να μπορούν να το αποκτήσουν όλοι οι Έλληνες, φρόντισα η τιμή του να είναι προσιτή για όλους.

Στη Γερμανία το ίδιο φίλτρο, πουλιέται 400 ευρώ. Εδώ ενώ θα μπορούσα να το πουλάω 200 με 300 ευρώ, το προσφέρω στον κόσμο στην τιμή των 68 ευρώ.

Και το κεραμικό φίλτρο που περιέχει η συσκευή, που πρέπει να αλλάζει μία φορά το χρόνο κοστίζει 45 ευρώ. Προσφέρω το προϊόν μου, στην πιο χαμηλή τιμή της αγοράς γιατί θέλω να μην υπάρχει Έλληνας που το θέλει και δεν μπορεί να το έχει στο σπίτι του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *