skip to Main Content

H topwoman των topwomen Πέγκυ Αντωνάκου: Ποια είναι πραγματικά η General Μanager της Google της νοτιοανατολικής Ευρώπης – Η σιδηρά κυρία της τεχνολογίας

Πέγκυ Αντωνάκου

Στις αρχές του 2020, η Google ανακοίνωσε πως τον ρόλο της γενικής διεύθυνσης για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με έδρα την Αθήνα αναλαμβάνει η Πέγκυ Αντωνάκου. 

Μια Ελληνίδα – η σιδηρά κυρία της τεχνολογίας θα έλεγε κανείς –  με πολυετή πείρα σε θέσεις διοίκησης και marketing τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ποια είναι όμως πραγματικά η Πέγκυ Αντωνάκου και τι γνωρίζουμε για αυτήν; 

Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Πειραιά, ενώ κατέχει MBA από το Πανεπιστήμιο του Michigan.

Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στους κλάδους της Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Τεχνολογίας και του Μάρκετινγκ, η κα. Αντωνάκου διετέλεσε CEO της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, από το 2012 έως τον Σεπτέμβριο του 2019, ενώ προηγουμένως είχε αναλάβει ρόλους ευθύνης στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

«Η ανάθεση του ρόλου της επικεφαλής της Google αποτελεί τιμή και προνόμιο για εμένα» δήλωνε το 2020.

«Είναι μια εταιρεία που καινοτομεί, βελτιώνοντας καθημερινά τις ζωές και το μέλλον δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η δύναμη της τεχνολογίας να αλλάζει τον κόσμο αποτελεί για μένα μεγάλη έμπνευση και κινητήριο δύναμη.

”Ως επικεφαλής της Google για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, είμαι παθιασμένη με τις νέες ιδέες και τα τολμηρά οράματα, αναφέρει στο Linkedin της

Στην επιχείρησή μας, δεν το ονειρευόμαστε απλώς, αλλά κάνουμε το μέλλον πραγματικότητα! Επειδή το μέλλον και η τεχνολογία ήταν πάντα συνώνυμα της προόδου.

Στόχος μου είναι να υποστηρίξω τον επιχειρηματικό μετασχηματισμό και την τεχνολογική ενεργοποίηση στο οικοσύστημα, να υποστηρίξω το επόμενο κύμα ψηφιακών πρωτοπόρων, να βοηθήσω τους ανθρώπους να ευημερήσουν σε ένα διαρκώς επεκτεινόμενο παγκόσμιο περιβάλλον.

Το πάθος μου είναι η τεχνολογία του αύριο σήμερα. Η δέσμευσή μου είναι η βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς για όλους’.

Η Πέγκυ Αντωνάκου ανέβηκε στην κορυφή σε πολύ νεαρή ηλικία και μάλιστα σε έναν τομέα που θεωρείται ανδροκρατούμενος. Κατάφερε και πήγε κόντρα σε όσους θέλουν τις γυναίκες να μην είναι ικανές να τα βγάλουν πέρα στο χώρο της τεχνολογίας και απέδειξε με την πορεία της πως τα στερεότυπα είναι για να τα σπάμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top