skip to Main Content

Η Ορσαλία Παρθένη αποκλειστικά στο Eirinika.gr: 14 Έλληνες σχεδιαστές πάμε στον Καναδά – Θα στρέψουμε το παγκόσμιο ενδιαφέρον στην Made in Greece μόδα

Οι σπουδαιότεροι Έλληνες σχεδιαστές, μέλη της Ελληνικής Ένωσης Σχεδιαστων Μόδας, θα συμμετάσχουν με δημιουργίες τους στο 2ο Ντεφιλέ Ελληνικής Μόδας στο Μοντρεάλ, που διοργανώνει στις 25 Απριλίου το Λύκειο των Ελληνίδων Μοντρεάλ (ΛΕΜ) με σκοπό τα έσοδα απο την βραδιά να διατεθούν υπέρ της επιστημονικής έρευνας γιά τη έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών και του ενδομητρίου.

Με την άοκνη συμπαράσταση στον ευγενή στόχο της προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Σχεδιαστών Ορσαλίας Παρθένη,που θα παρευρεθεί για να συντονίσει την επίδειξη,θα παρουσιαστούν υπέροχες δημιουργίες – προσφορά των Ελλήνων σχεδιαστών, οι οποίες θα δημοπρατηθούν για την ενίσχυση της κλινικής έρευνας του αποκαλούμενου «νέου παπ τεστ», γνωστού με τον ιατρικό όρο ως Doveegene.

Δείτε επίσης: 14 Έλληνες σχεδιαστές στο Μοντρεάλ για σπουδαίο σκοπό: Η Ορσαλία, η Ιουστίνη και η Ειρήνη υποδέχονται την ελληνική μόδα στον Καναδά

Με αφορμή την εκδήλωση της 25ης Απριλίου το eirinika σας παρουσιάζει μια συνέντευξη μαζί της.

Ορσαλία, γιατί αποφασίσατε να συμμετέχετε ως Ενωση Ελλήνων Σχεδιαστών στο Ντεφιλέ Ελληνικής Μόδας, που οργανώνει το Λύκειον των Ελληνίδων (ΛΕΜ) στις 25 Απριλίου στο Μοντρεάλ;

Το 2019 είχα παρευρεθεί ξανά στο Μόντρεαλ και ήταν μια πάρα πολύ ωραία εμπειρία για μένα και ανυπομονώ έρθω ξανά! Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία, όσο για τον σκοπό του Doveegene,  όσο και για την δική μου γνωριμία με το κοινό του Καναδά. Αυτήν την φορά θεώρησα πως θα είχε πολύ ενδιαφέρον να συμμετάσχουν και άλλοι Έλληνες σχεδιαστές της ένωσης μας παρουσιάζοντας τις δημιουργίες τους με την σειρά τους για την γνωριμία τους με το κοινό του Μόντρεαλ!

Μπορεί να είναι κοντινή λήψη 1 άτομο και στέκεται

Εχοντας την εμπειρία του προηγούμενου ντεφιλέ όπου έδειξες την δική σου συλλογή τι περιμένεις από αυτή την εκδήλωση, της οποίας τα κέρδη θα διατεθούν για το νέο ανιχνευτικό μοριακό τέστ Doveegene , που θα προλαμβάνει τον κακρίνο των ωοθηκών και του ενδομητρίου;

Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα, αλλά την προηγούμενη φορά η εκδήλωση είχε πάρα πολύ κόσμο και μεγάλο ενδιαφέρον προς τις δημιουργίες μου. Πιστεύω ότι φέτος θα είναι ακόμα μεγαλύτερο το ενδιαφέρον του κόσμου να δει παραπάνω πράγματα, τόσο από τις δικές μου δημιουργίες όσο και από των άλλων Ελλήνων σχεδιαστών. Αυτό θα βοηθήσει τον σκοπό της εκδήλωσης και σίγουρα θα έχουμε μεγάλη επιτυχία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Facebook/Orsalia Parthenis

Πόσοι Έλληνες σχεδιαστές θα συμμετάσχουν και ποιά θα είναι η συμμετοχή τους;

Θα συμμετάσχουν σχεδόν όλοι οι Έλληνες σχεδιαστές του συλλόγου μας, όπως: Vassilis Zoulias, Liana Camba, Angelos Bratis, Konstantinos Tsigaros, Dimitris Dassios, Ioanna Kourbela, Yiorgos Eleftheriades, Maison Faliakos, Denise Eleftheriou, Costarellos, Kathy Heyndels, Sotiris Georgiou και Chara Lebessis. Ο κάθε ένας θα δωρίσει από 1 έως 3 outfits που θα αποσκοπούν στον στόχο της εκδήλωσης.

 

 

Πόσο κοντά νιώθεις στον Ελληνισμό του Καναδά και δη του Μοντρεάλ;

Πραγματικά ένιωσα πολύ οικεία, πολύ ζεστοί άνθρωποι, καταπληκτικοί! Ανυπομονώ να τους δω ξανά και σίγουρα να γνωρίσω και άλλο κόσμο!

Ποιό είναι το πρόσωπο της ελληνικής μόδας σήμερα; Μπορεί να ανταγωνισθεί την ιταλική και τη γαλλική, την αμερικάνικη έστω ;

Η ελληνική μόδα εμπεριέχει πολύ δημιουργικότητα και εμπειρία στον χώρο της μόδας. Πολλοί από τους Έλληνες σχεδιαστές έχουν πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στον χώρο και πολλοί από αυτούς διαθέτουν δημιουργίες όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία. Δυστυχώς βέβαια, η Ελλάδα δεν είναι κέντρο μόδας, όπως είναι άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες και αυτομάτως γίνεται πιο δύσκολη η αναγνωσιμότητα των Ελλήνων σχεδιαστών παγκοσμίως. Ο στόχος του συλλόγου μας είναι να στρέψουμε το παγκόσμιο ενδιαφέρον ως προς τον Ελληνικό χώρο της μόδας.

 

 

 

 

Επιστρέφοντας από το Μοντρεάλ τι περιμένεις να φέρεις στην ελληνική δημιουργική μόδα;   

Στόχος μου είναι να τους παρουσιάσω σε ένα νέο κοινό, νέους πελάτες, αλλά και πιθανές συνεργασίες! Ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί από τους παρευρισκόμενους επισκέπτονται αρκετά συχνά την Ελλάδα, ειδικά τα Καλοκαίρια και μπορεί να επισκεφθούν και τα ατελιέ των σχεδιαστών που θα γνωρίσουν μέσω της εκδήλωσης.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top