skip to Main Content

Made in Greece η Denise Eleftheriou: Η designer που κάνει τα όνειρα των γυναικών πραγματικότητα – Μοναδικά νυφικά για όλα τα γούστα

Denise Eleftheriou

Η Ντενίζ Ελευθερίου καταξιωμένη σχεδιάστρια μόδας ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί town’s favourite στον σχεδιασμό ρούχων και νυφικών.

Σπούδασε στο Μιλάνο σχέδιο μόδας και styling στο περίφημο Instituto Marangoni. Απόφοιτοι του οποίου είναι οι Dolce Cabbana , Moschino κ.α.

Στη συνέχεια εργάστηκε κοντά σε Ιταλούς σχεδιαστές εντρυφώντας στην ιταλική ραφή και το περίφημο ιταλικό design. Εδώ και 10 χρόνια πλέον διατηρεί το δικό της atelier στη Θεσσαλονίκη έχοντας αποκτήσει πιστό κοινό όχι μόνο για τα νυφικά που σχεδιάζει αλλά και για τα ρούχα sur mesure και τη σειρά pret – a – porter.

Το στυλ Denise Eleftheriou είναι αναγνωρίσιμο για δύο κυρίως λόγους , για το minimal ύφος του και για το γεγονός ότι η σχεδιάστρια φροντίζει πάντα να ακολουθεί και να εμπνέεται από το στυλ της κάθε κοπέλας σεβόμενη την προσωπικότητά της

 

 

 

H Eλληνίδα designer θα βρίσκεται ανάμεσα στους σπουδαιότερους Έλληνες σχεδιαστές, μέλη της Ελληνικής Ένωσης Σχεδιαστων Μόδας, που θα συμμετάσχουν με δημιουργίες τους στο 2ο Ντεφιλέ Ελληνικής Μόδας στο Μοντρεάλ του Καναδά, που διοργανώνει στις 25 Απριλίου το Λύκειο των Ελληνίδων Μοντρεάλ (ΛΕΜ) με σκοπό τα έσοδα απο την βραδιά να διατεθούν υπέρ της επιστημονικής έρευνας γιά τη έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών και του ενδομητρίου.

 

 

 

 

 

 

 

Το να βρίσκομαι μέσα σε έναν τόσο μεγάλο οίκο όπως ο Armani, ήταν για εμένα σαν να ζω μέσα σε ένα όνειρο. Είχα πρόσβαση σε όλα εκείνα που ονειρευόμουν και έβλεπα μικρή στις σελίδες των περιοδικών. Ωστόσο, εκείνο που κρατάω πάντα στο μυαλό μου είναι η συμβουλή μίας πολύ σπουδαίας καθηγήτριας που είχα η οποία μας έλεγε πάντα: «Πίστευε σε εσένα και κάνε με αγάπη ότι κάνεις» και έτσι έμαθα να πιστεύω στον εαυτό μου, να κάνω πάντα ότι κάνω με αγάπη και να τεκμηριώνω τη δημιουργία μου”, είχε πει σε συνέντευξή της στο vwoman και την Σοφία Αποστολίδου.

”Τα πρώτα χρόνια που ξεκίνησα να σχεδιάζω είχα δημιουργήσει για μία νύφη που παντρεύτηκε στον Άγιο Παντελεήμονα ένα πολύ ανατρεπτικό νυφικό που αποτελούταν από ένα παντελόνι πάνω από το οποίο υπήρχε μία διάφανη φούστα. Κάποια στιγμή ένας πολύ ευγενής, ηλικιωμένος κύριος , γύρω στα 90, σκύβει και της λέει : «Το νυφικό αυτό είναι το πιο όμορφο που έχω δει» Αυτό ήταν το πιο συγκινητικό σχόλιο που έχω ακούσει”.

Δημοσιεύθηκε αρχικά στο eirinika.gr στις 9 Απριλίου 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top