skip to Main Content

Μαρία Κάλλας: 100 χρόνια από τη γέννηση της απόλυτης ντίβα – Δείτε φωτό και βίντεο

Μαρία Κάλλας

Το ημερολόγιο έδειχνε 2 Δεκεμβρίου 1923 όταν δύο Έλληνες μετανάστες στο Μανχάταν έφεραν στη ζωή ένα κοριτσάκι

Το κοριτσάκι μεγάλωσε και έμελλε να γίνει μία από τις μεγαλύτερες ντίβες της όπερας παγκοσμίως και μία από τις πιο αναγνωρίσιμες γυναίκες του πλανήτη – μαζί με την Τζάκι Κένεντι

Ήταν η Μαρία Κάλλας – γεννημένη Sophie Cecelia Kalos και βαπτισμένη Maria Anna Cecilia Sofia Kalogeropoulos.

Το απαράμιλλο πάθος και το κολοσσιαίο ταλέντο της την καθιέρωσαν στο παγκόσμιο λυρικό θέατρο και η μοναδική προσωπικότητά της γοήτευσε ακόμα και τον Αριστοτέλη Ωνάση (πληρώνοντας στο τέλος με μοναξιά το τίμημα του έρωτα της για τον Αρίστο).

Δείτε ακόμα: Vintage pic: Ο Ωνάσης αγκαλιάζει τη Χριστίνα και ο Αλέξανδρος χαμογελά – Η Μαρία Κάλλας ως diva, παρακολουθεί

Δείτε ακόμα: Μαρία Κάλλας: Το συγκλονιστικό εξώφυλλο της Vogue – Iδιαίτερο μοντέλο με iconic κοσμήματα Lalaounis (φωτό)

H Κάλλας εδραιώθηκε στο διεθνές οπερατικό στερέωμα στην Ιταλία, όπου γνώρισε τον μέντορά της, μαέστρο Τούλιο Σεραφίν και τον πρώτο της σύζυγο, Τζοβάννι Μπατίστα Μενεγκίνι.

Δείτε ακόμα: Αυτή είναι η τουαλέτα Maria Callas που σχεδίασε ο Giorgio Armani για να τιμήσει την επέτειο γέννησης της μεγαλύτερης ντίβας όλων των εποχών (φωτό)

Συνέδεσε το όνομά της με τις διασημότερες λυρικές σκηνές της Ευρώπης και της Αμερικής, ερμήνευσε 47 πλήρεις οπερατικούς ρόλους (με αγαπημένος της την «Νόρμα») και πρωταγωνίστησε στην πρώτη παραγωγή όπερας στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου.

Ερμήνευσε τον τελευταίο της πλήρη οπερατικό ρόλο επί σκηνής το 1965 και από τον γάμο του Ωνάση με την Τζάκι Κένεντι (Οκτ.1968) περιόρισε και τις κοσμικές εμφανίσεις της, ζώντας σε σχετική απομόνωση στο Παρίσι.

Πέθανε εκεί στις 16 Σεπτεμβρίου 1977, από έμφραγμα του μυοκαρδίου. Αποτεφρώθηκε και οι στάχτες της διασκορπίστηκαν στο Αιγαίο Πέλαγος.

Δεκάδες χρόνια μετά τον θάνατο της, παραμένει πρότυπο «απόλυτης πριμαντόνας» (prima donna assoluta) και μία από τους πιο εμπορικώς επιτυχημένους καλλιτεχνες της όπερας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top