skip to Main Content

Πρότυπο ! Βραβεύτηκε η νεαρή σμηναγός – top woman η Αικατερίνη Σιγάλα – έσωσε άνδρα που έπαθε επιληπτική κρίση

Αικατερίνη Σιγάλα

Η Αικατερίνη Σιγάλα, σμηναγός και ιπτάμενη νοσηλεύτρια, βραβεύτηκε από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Ιωάννη Κεφαλογιάννη, για τη βοήθεια και τον αλτρουισμό της, όταν συμμετείχε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις ΗΠΑ και έσωσε άνδρα με επιληπτική κρίση.

Ειδικότερα, η σμηναγός βοήθησε τον άνδρα που υπέστη επιληπτική κρίση, ενώ συμμετείχε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις ΗΠΑ και δεν έφυγε από δίπλα του μέχρι να φτάσουν οι πρώτες βοήθειες.

Το “παρών” στη βράβευση έδωσαν ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο διευθυντής Υγειονομικού του ΓΕΑ, υποπτέραρχος Παναγιώτης Κωστόπουλος και ο ταξίαρχος Κωνσταντίνος Σιαφάκας.

Η ανάρτηση από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα για την Αικατερίνη Σιγάλα

Για τη στάση της σμηναγού είχε αναφερθεί, με ανάρτησή της στο Facebook, στα ελληνικά και στα αγγλικά, η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας

«Η Σμηναγός και ιπτάμενη νοσηλεύτρια της Πολεμικής Αεροπορίας, Αικατερίνη Σιγάλα, επέδειξε την ακλόνητη δέσμευσή της να βοηθά τους άλλους, όταν βρέθηκε μπροστά σε μια έκτακτη κατάσταση, ενώ βρισκόταν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Σμηναγός Σιγάλα, συμμετείχε σε εξειδικευμένο πρόγραμμα αγγλικών για την αεροπορία του Ινστιτούτου Ξένων Γλωσσών του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας, το οποίο παρέχει εκπαίδευση και πολιτιστική εμβάθυνση για στελέχη του αμερικανικού στρατού και διεθνών εταίρων.

Μια μέρα, ενώ βρίσκονταν στην τάξη, η Αικατερίνη και ο δάσκαλός της άκουσαν ένα ανησυχητικό ήχο και αμέσως αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ένας άνδρας υπέστη επιληπτική κρίση και βρέθηκε στο διάδρομο με τραύμα στο κεφάλι.

Η Σμηναγός Σιγάλα, ιπτάμενη νοσηλεύτρια με πάνω από 13 χρόνια ιατρικής εμπειρίας, επενέβη για να βοηθήσει. Αξιολόγησε την κατάσταση, βοήθησε τον τραυματία και παρέμεινε δίπλα του μέχρι να φτάσουν οι πρώτες βοήθειες. Οι ενέργειες της Σμηναγού Σιγάλα, όχι μόνο αναγνωρίστηκαν από την ηγεσία του Ινστιτούτου, αλλά συμβάδισαν και με την προσωπική της πεποίθηση να βοηθά τους άλλους.

Είπε: “Ως ιπτάμενη νοσηλεύτρια, δεν ξεχνώ ποτέ να συμβάλλω θετικά στη ζωή κάποιου άλλου, ακόμα και υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες. Αυτή η μέρα ήταν μία από αυτές, και είμαι απεριόριστα ευγνώμων που πρόσφερα άμεση βοήθεια και είμαι ευτυχισμένη που ξέρω ότι αυτός ο άνδρας είναι τώρα ασφαλής και υγιής”. Ευχαριστούμε, Σμηναγέ Σιγάλα!».

Σύμφωνα με το trikalaidees.gr, ο Υφυπουργός, που είχε ζητήσει από το ΓΕΕΘΑ να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για τη βράβευση της σμηναγού, εξέφρασε τις ευχαριστίες του εκ μέρους της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της εξέφρασε την βαθιά του εκτίμηση για το πνεύμα ανθρωπισμού που επέδειξε, προσθέτοντας «τέτοιου είδους πράξεις αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τον αξιακό κώδικα που διέπει τις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top