skip to Main Content

Top woman η Μαίρη Μηνά: Η νέα Πρωθιέρεια, για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στο Παρίσι – Το προφίλ της ηθοποιού και ποιες διαδέχθηκε (φωτό)

Μαίρη Μηνά
NDPPHOTO / ΘΩΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
NDPPHOTO / ΘΩΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Η Μαίρη Μηνά είναι η νέα Πρωθιέρεια που θα ανάψει στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία, την Ολυμπιακή Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού στο Παρίσι.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Ελπίζω να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη που μου δείξατε», είπε η Μαίρη Μηνά στην χθεσινή παρουσίαση της Τελετής στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, προσθέτοντας: «Είμαι πολύ τυχερή που αναλαμβάνω τώρα τα ηνία».

Πρωθιέρεια στην τελετή Αφής έχουν υπάρξει η Κούλα Πράτσικα η πρώτη το 1936, η Αλέκα Κατσέλη, η Μαρία Μοσχολιού, η Κατερίνα Διδασκάλου, η Μαρία Παμπούκη, η Θάλεια Προκοπείου (2000 και 2004), η Μαρία Ναυπλιώτου (2008), η Ινώ Μενεγάκη, η Κατερίνα Λέχου (2016) και η Ξανθή Γεωργίου (2020).

Την ηθοποιό, γεννημένη στα Τρίκαλα, την γνωρίσαμε μέσα από τον ρόλο της στην καθημερινή σειρά Αγγελική.

Έχει αποφοιτήσει από την Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών το 2016. Ακόμα έχει κάνει σπουδές Κοινωνικής Λειτουργού, θέατρο για άτομα με ειδικές ανάγκες, και έχει μεταπτυχιακό στην δραματοθεραπεία.

Σε παλιότερη συνέντευξή της στο monopoli.gr, η Μαίρη Μηνά είχε δηλώσει σχετικά με την υποκριτική: “Το θέατρο προέκυψε ως μια επιπλέον εκπαίδευση, μιας και ήθελα να ασχοληθώ με την δραματοθεραπεία. Τελικά με κέρδισε. Με κέρδισε αυτή η δυνατότητα για άμεση εμπλοκή που σου προσφέρει το θέατρο”.

Έχει παίξει στις παραστάσεις: Με λένε Έμμα (2018), Ορέστεια- Χοηφόροι (2019), Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι (2020), ΤΣΕΧ-OFF (2016), Άφιξις (2017), Οιδίπους Τύραννος (2017). Στην τηλεόραση συμμετείχε στη σειρά The Series Noir (2019).

Το περασμένο καλοκαίρι έπαιξε στην Επίδαυρο, στην παράσταση “Ορέστης του Ευριπίδη”.

Είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό Μιχάλη Σαράντη και έχουν μία κόρη.

 

 

Η τελετή Αφής

Στη διαδικασία της Τελετής Αφής, η Πρωθιέρεια θα παραδώσει τη φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας Στέφανο Ντούσκο, στην άκρη του αρχαίου Ολυμπιακού σταδίου για την έναρξη της ελληνικής σκυταλοδρομίας των 11 ημερών. Ακολούθως, η φλόγα θα παραδοθεί στους διοργανωτές των Αγώνων του Παρισιού στην Αθήνα στις 26 Απριλίου πριν διανυκτερεύσει στη Γαλλική Πρεσβεία στην ελληνική πρωτεύουσα και στη συνέχεια αναχωρήσει την επόμενη μέρα για τη Γαλλία με ένα τρικάταρτο πλοίο, το «Belem».

 

 

ΕΛΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ / EUROKINISSI

Η Ολυμπιακή φλόγα θα φτάσει στη Μασσαλία στις 8 Μαΐου, με έως και 150.000 άτομα να αναμένεται να παραστούν στην τελετή στο Παλιό Λιμάνι της νότιας πόλης πριν ξεκινήσει το γαλλικό σκέλος της σκυταλοδρομίας.

Η Μασσαλία, που ιδρύθηκε από τους Έλληνες αποίκους της Φώκαιας γύρω στο 600 π.Χ., θα φιλοξενήσει τους αγώνες ιστιοπλοΐας.

Η λαμπαδηδρομία στη Γαλλία θα διαρκέσει 68 ημέρες και θα κορυφωθεί με το άναμμα της Ολυμπιακής φλόγας στην Τελετή Έναρξης των Αγώνων στις 26 Ιουλίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top