Ένα νέο φάρμακο που δρα και στα δύο κύρια σημεία…
Top woman η συνταξιούχος δασκάλα, Ειρήνη Παρασκευοπούλου: Δώρισε στη μνήμη του γιού της ασθενοφόρο στην Κατερίνη – Συγκινεί η ιστορία για το πως βρήκε τα χρήματα (φωτό & βίντεο)
Ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο δώρισε στο ΕΚΑΒ Κατερίνης η κα Ειρήνη Παρασκευοπούλου στη μνήμη του γιου της που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Η κίνησή της που συγκίνησε τους πάντες αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και έμπνευση.
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η κ. Παπαρασκευοπούλου στη μνήμη του μοναχογιού της, Παναγιώτη που έφυγε πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών μετά από μάχη με ασθένεια και του συζύγου της καθώς και του πατέρα της.
Με αυτό τον τρόπο θέλησε να πει το δικό της ευχαριστώ σε γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου Κατερίνης και της Θεσσαλονίκης για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν όλο αυτό το διάστημα για να τον κρατήσουν στη ζωή.
Συνταξιούχος δώρισε ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ Κατερίνης
«Έχει ένα χρόνο που έδωσα την παραγγελία για ένα ασθενοφόρο. Με οδήγησε σε αυτή την απόφαση το ίδιο το παιδί μου, ο χαμός του παιδιού που έφυγε άδικα. Ευτυχώς οι γιατροί βοήθησαν πάρα πολύ, τον βοήθησαν πολύ εδώ στο νοσοκομείο και στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στον Άγιο Δημήτριο. Την ώρα που έφυγα από εκεί, μετά από ένα μήνα, έγραφα στο βιβλίο ευχαριστιών… αυτή η φιλοξενία με βοήθησε να ξεκινήσω κι εγώ κάτι. Αυτά τα χρήματα δεν ήταν οικονομίας, ήταν το αίμα του πατέρα μου, και ο ίδιος ο Παναγιώτης, ο γιος μου που έφυγε, έλεγε έχω ήρωα παππού» υπογράμμισε μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις».
«Ο πατέρας μου ήταν στον στρατό, είχαν πάει στην Αλβανία και στην τελευταία μάχη, πήγε να γλιτώσει κάποιον από ένα κοντινό χωριό, έφαγε σφαίρα στο αυτί και τελείωσε…Με όλο το χρυσό του κόσμου, αυτή την αγάπη που δείχνουν όλοι στην Κατερίνη και στην Πιερία, δεν μπορείς να την αγοράσεις» πρόσθεσε κλείνοντας.
Όπως εξήγησε τα χρήματα για τη δωρεά προήλθαν «από το αίμα του πατέρα μου, ο οποίος πέθανε στην τελευταία μάχη τον Φεβρουάριο του 1941 στο Τεπελένι προσπαθώντας να γλιτώσει άλλο πατριώτη».
Η ιστορία πίσω από τα χρήματα
Τότε το ελληνικό κράτος έδωσε 15 στρέμματα στην οικογένεια αλλά, όπως εξήγησε η κυρία Μαρία «δεν τα πειράξαμε, το θεωρήσαμε ιεροσυλία». Όταν, όμως, έγινε αναγκαστική απαλλοτρίωση για την κατασκευή αυτοκινητόδρομου η κυρία Μαρία πλήρωσε τους δικηγόρους «και τα υπόλοιπα χρήματα τα άφησα στην τράπεζα».
Με αυτά τα χρήματα έγινε η δωρεά τους ασθενοφόρου.