skip to Main Content

Topwoman η διεθνούς φήμης Ελληνίδα μουσικός Μαρία Κοτρότσου: Προσκεκλημένη του Musée d’Orsay στο Παρίσι, η καριέρα, το άστρο (φωτό – βίντεο)

Μαρία Κοτρότσου

Το Musée d’Orsay ένα μουσείο με παγκόσμια φήμη εξαιτίας της μεγάλης συλλογής έργων ιμπρεσιονισμού που διαθέτει, ένα εθνικό μουσείο της Γαλλίας που είναι το δεύτερο σε επισκεψιμότητα μουσείο μετά το Λούβρο, καλεί τη διεθνούς φήμης Ελληνίδα μουσικό ηλεκτρονικής, νεοκλασικής μουσικής, Μαρία Κοτρότσου σε έναν ιδιαίτερο διάλογο με τον Γάλλο ζωγράφο και ποιητή Louis Janmot του οποίου η έκθεση “Le poème de l’âme” (το ποίημα της ψυχής) παρουσιάζεται στο μουσείο από τις 12 Σεπτεμβρίου 2023 έως τις 7 Ιανουαρίου 2024.

Πρόκειται για μια τρίωρη συναυλία της Ελληνίδας μουσικού που θα πραγματοποιηθεί εντός του μουσείου την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 19:30 έως τις 22:30.

Η Μαρία Κοτρότσου, προσκεκλημένη του Musée d'Orsay στο Παρίσι

Musée d'Orsay

Η συναυλία αυτή αποτελεί την πρώτη νυχτερινή εκδήλωση από τις επόμενες που θα παρουσιαστούν στο μουσείο, στα πλαίσια της πρόσκλησης που απευθύνει το μουσείο σε σύγχρονους καλλιτέχνες να δώσουν το δικό τους στίγμα πάνω στη δουλειά του ζωγράφου και ποιητή Louis Janmot.

Μια σημαντική και τιμητική πρόσκληση για την Ελληνίδα μουσικό που οι ποιητικές μελωδίες της και το νεοκλασικό ηλεκτρονικό στυλ μουσικής της, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του το μουσείο, ταξιδεύουν πλέον παγκόσμια.

Λίγα λόγια για τη Μαρία Κοτρότσου:

Η Μαρία Κοτρότσου ζει κι εργάζεται στο Παρίσι. Γράφει ορχηστρική, νεοκλασική, ηλεκτρονική, New Age μουσική, μουσική κινηματογράφου καθώς κι έχει συνεργαστεί με γνωστούς τραγουδιστές γράφοντάς τους τραγούδια.

Στις συναυλίες της παρουσιάζει τις συνθέσεις της είτε ερμηνεύοντάς τες στα πλήκτρα χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικές μελωδίες και ρυθμούς, από downtempo έως dancefloor μουσική είτε ερμηνεύοντάς τες στο πιάνο σε νεοκλάσική εκδοχή. Σε όλες τις μέχρι τώρα συναυλίες της, οι αίθουσες είναι sold out με κοινό κάθε ηλικίας, λόγω της πολύπλευρης μουσικής της, κοινό που μένει γοητευμένο από την καταπληκτική δεξιοτεχνία και την συγκίνηση που προκαλεί η μουσικότητα των έργων της.

Έχει γράψει μουσική για τον κινηματογράφο στην Γαλλία, την Κίνα, καθώς και για παραστάσεις στην Αμερική.

Τρία από τα μουσικά της κομμάτια : “Pensées”, “Nostalgia” και “Don’t Stop Dreaming” μπήκαν στην Neoclassical Collection 2018, 2020 και 2021, ανάμεσα στους Philipp Glass, Ludovico Einaudi, Phil Collins, κά. καθώς και το “Nous Deux” μπήκε στο Instrumental Classic Collection 2018.

 

Το 2020, ήταν υποψήφια για την καλύτερη μουσική επένδυση και sound design της σειράς “Seltsam” (κύκλος 2) στο φεστιβάλ Die Seriale στην Γερμανία.

To 2017, υπήρξε μέλος της πενταμελούς κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ κινηματογράφου στο Παρίσι.

Έχει δώσει συνεντεύξεις σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, εφημερίδες και περιοδικά σε Γαλλία, Αμερική κι Ελλάδα καθώς και στο CNN, το οποίο της έκανε αποκλειστικό αφιέρωμα.

 

 

Πληροφορίες σχετικά με το Musée d’Orsay:

Το Μουσείο Ορσέ (γαλλ. Musée d’Orsay) είναι Γαλλικό εθνικό μουσείο στο 7ο διαμέρισμα της πόλης του Παρισιού, στην αριστερή όχθη του ποταμού Σηκουάνα και κατά μήκος της ομώνυμης αποβάθρας. Σε αυτό εκτίθενται έργα ζωγραφικής και γλυπτικής δημιουργημένα από το 1848 έως το 1914, ενώ παράλληλα φιλοξενεί και περιοδικές εκθέσεις.

 

Στο Μουσείο στεγάζονται εκθέματα γλυπτικής, ζωγραφικής, αντικειμένων έργων τέχνης (Objets d’ Art), αρχιτεκτονικής, φωτογραφίας και γραφικών τεχνών. Οι Συλλογές του προέρχονται από:
• Το Μουσείο του Λούβρου (καλλιτέχνες γεννημένοι μετά το 1820).
• Το Μουσείο Jeu de Paume, το οποίο από το 1947 είναι αφιερωμένο μόνο στους ιμπρεσιονιστές.

• Το Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (Musée Nationale d’ Art Moderne), που στεγάζεται πλέον στο Κέντρο Ζωρζ Πομπιντού και στο οποίο διατηρήθηκαν μόνον έργα καλλιτεχνών γεννημένων μετά το 1870.

Στο Μουσείο στεγάζονται, επίσης, σε ειδικές αίθουσες, περιστασιακές και ειδικές εκθέσεις έργων τέχνης, φωτογραφίας, γραφικών τεχνών και ειδών διακοσμητικών τεχνών (Arts décoratifs). Υπάρχουν, ακόμη, εστιατόριο, καφετέρια, αίθουσα διαλέξεων και βιβλιοπωλείο.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top