skip to Main Content

Topwoman η Γεωργία Παράσχου: O άνθρωπος πίσω από το Humanity Greece – πώς είναι να βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή του εθελοντισμού;

Γεωργία Παράσχου

Το Humanity Greece ξεκίνησε ως ένα οργανωμένο εγχείρημα με στόχο  την ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση για τα κοινωνικά ζητήματα  που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

Απαρτιζόμενο από άτομα ενεργά στους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών. Αποτελεί πλέον έναν από  τους βασικούς φορείς στήριξης κοινοτήτων, ιδρυμάτων, φιλοζωικών φορέων & μη κερδοσκοπικών οργανώσεων.

Με τη διάχυση των δράσεων αλλά και την αδιάκοπη στήριξη των εθελοντών το Humanity Greece διαθέτει μια μεγάλη αλυσίδα νέων, κυρίως, ατόμων πρόθυμων να ενισχύσουν και να ανταποκριθούν σε κάθε έκτακτη ανάγκη.

Βασικοί πυλώνες του οργανισμού αποτελούν η άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση σε κοινωνικές και περιβαλλοντικές κρίσεις καθώς και η δημιουργία συμπράξεων κοινωφελούς σκοπού για την ανακούφιση των ωφελούμενων. 

Έχοντας την αδιάκοπη ενίσχυση των εθελοντών του το Humanity Greece διαθέτει μια μεγάλη αλυσίδα νέων, κυρίως, ατόμων πρόθυμων να ανταποκριθούν σε κάθε έκτακτη ανάγκη, διαμορφώνοντας ένα νέο σκηνικό αλληλεγγύης στην Ελλάδα.

O άνθρωπος πίσω από το Humanity Greece είναι η Γεωργία Παράσχου. 

Η 28χρονη ιδρύτρια του Humanity Greece δραστηριοποιείται από την εφηβική ηλικία στον Όμιλο Unesco Πειραιώς και Νήσων και σήμερα είναι διευθύντριά του.

Η Γεωργία ξεκίνησε να υλοποιεί το όνειρό της από το μηδέν, με ελάχιστη ή και καθόλου βοήθεια από εξωτερικούς παράγοντες και αντιμετωπίζοντας συχνά τη δυσπιστία ή την αδιαφορία των κρατικών αρχών. Κατάφερε, όμως, και υπό αυτές τις συνθήκες, όχι μόνο να κάνει τον οργανισμό αυτό πραγματικότητα, αλλά και να συσπειρώσει πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων που έψαχναν τρόπο να διοχετεύσουν την εθελοντική τους δράση σε έναν αξιόπιστο φορέα, αναφέρει το a8inea

Και αυτοί οι άνθρωποι και η προσπάθειά τους φαίνονται σε κάθε βήμα του Humanity: η Γεωργία πάντα υπογραμμίζει το γεγονός ότι η βάση του οργανισμού είναι η συλλογικότητα και η ομαδική προσπάθεια. Πάμε, λοιπόν, να τη γνωρίσουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top