skip to Main Content

Topwoman η Γιάννα Ανδρονοπούλου: CEO της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Mάλτα – Η γοητευτική κοκκινομάλλα που κάνει windsurf χειμώνα, καλοκαίρι

Η Γιάννα Ανδρονοπούλου, είνα CEO της Microsoft σε Ελλάδα Κύπρο και Μάλτα. 

Η δυναμική γυναίκα είναι παλιά γνώριμη της εταιρείας, καθώς συνεργάζεται μαζί της ήδη από το 2014, όποτε και είχε αναλάβει να καθοδηγήσει την εταιρεία σε σημαντικές συνεργασίες στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των οποίων είχε αναλάβει τότε η Microsoft.

Η διαδρομή της στην εταιρεία

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας, η Γιάννα Ανδρονοπούλου, μέλος της διοικητικής ομάδας της εταιρείας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, εντάχθηκε στο δυναμικό της το 2014, για να ηγηθεί του ψηφιακού μετασχηματισμού κορυφαίων πελατών στον τραπεζικό, τηλεπικοινωνιακό και ασφαλιστικό κλάδο για Ελλάδα και Κύπρο, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

No alternative text description for this image

linkedin/Yanna Andronopoulou

Ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά στις προκλήσεις της πανδημίας στο ρόλο της ως Enterprise Commercial Lead, οδηγώντας την ομάδα της να επιτύχει στρατηγικές συμφωνίες παρά τις μακροοικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις.

Μέσω προσέγγισης που υιοθετήθηκε για πρώτη φορά, η Γιάννα Ανδρονοπούλου καθιέρωσε μια κουλτούρα μακροπρόθεσμων συνεργασιών με πελάτες και συνεργάτες, διασφαλίζοντας την πλειοψηφία επιχειρήσεων υψηλού προφίλ στο χαρτοφυλάκιό της.

Η Γιάννα Ανδρονοπούλου υποστηρίζει θερμά την ισορροπία των φύλων στην εργασία και την ένταξη των γυναικών στον κλάδο της τεχνολογίας, καθώς είναι και η ίδια μια από τις λίγες γυναίκες που εισήλθαν στον χώρο από νωρίς, κατέχοντας διαφορετικούς ρόλους στις Πωλήσεις, το Product Management και το Technical Delivery για εταιρείες όπως η Huawei, η Ericsson και η Intracom. Στη Microsoft ηγείται επίσης της ομάδας Women Employee Resource Group (ERG), επιθυμώντας να κινητοποιήσει το ευρύτερο οικοσύστημα της εταιρείας, με στόχο την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους.

a man and woman posing for a picture

 

 

 

 

Ο νέος ρόλος

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, στον νέο της ρόλο, θα επικεντρωθεί στην περαιτέρω επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού ιδιωτικού δημόσιου τομέα της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας, μέσω της αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης και των ευκαιριών που συνδέονται με την άφιξη των Microsoft data centers στην περιοχή,  συμπεριλαμβανομένης και της πρωτοβουλίας GRforGrowth.

No alt text provided for this image

linkedin

«Ξεκινάω με ενθουσιασμό να ηγηθώ της εκπληκτικής ομάδας της Microsoft σε Ελλάδα, Κύπρο, και Μάλτα σε μία πραγματικά μοναδική στιγμή σε σχέση με τη δυναμική της τεχνητής νοημοσύνης και τις επόμενες ευκαιρίες που φέρνει το Cloud» δήλωσε η κ. Ανδρονοπούλου προσθέτοντας: «Έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο τους πελάτες και συνεργάτες μας, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι τους, να βελτιωθούν οι εμπειρίες των πολιτών και μέσω της τεχνολογίας αλλά και της εκπαίδευσης σε αυτή, να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες για όλους».

 

 

 

Το who is who της

Όπως διαβάζουμε και στο προφίλ της στο Linkedin η ίδια αναφέρει:

”Πιστεύω ακράδαντα στη δύναμη της τεχνολογίας να βελτιώσει τον κόσμο μας και να οδηγήσει στην επιχειρηματική επιτυχία.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα

Facebook/Konstantinos Kyranakis

Μου αρέσει να εμπνέω και να ηγούμαι ομάδων με υψηλές επιδόσεις που εστιάζουν στην καινοτομία και τη δημιουργία αξίας για όλους τους ενδιαφερόμενους σε ένα οικοσύστημα. Μαθαίνω συνεχώς, είμαι πολίτης του κόσμου, υποστηρικτής των γυναικών στην τεχνολογία και μέντορας των μελλοντικών ταλέντων.

Επί του παρόντος, έχω το προνόμιο να ηγούμαι μιας ποικιλόμορφης ομάδας, η οποία συνεργάζεται με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας, για να αξιοποιήσει με επιτυχία τον ψηφιακό μετασχηματισμό και να επιτύχει ουσιαστικό αντίκτυπο.

Έχω 20+ χρόνια εμπειρίας σε ηγετικές θέσεις σε πολυεθνικά περιβάλλοντα και διαθέτω διακλαδικές γνώσεις”.

Σε συνέντευξή της στο Harpesbazaar είπε: ”Μεγαλώνοντας τα καλοκαίρια στο παραθαλάσσιο εξοχικό της οικογένειας, ερωτεύτηκε το windsurf, με το οποίο ασχολείται χειμώνα-καλοκαίρι, σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο. “Η αίσθηση ελευθερίας και περιπέτειας που απολαμβάνω με την ιστιοσανίδα είναι πρωτόγνωρη. Mε ηρεμεί και με γυμνάζει.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πώς το windsurf μοιάζει με την ηγεσία και τις ευθύνες που αυτή συνεπάγεται. Κατ’ αρχάς, πρέπει να είσαι στρατηγικός, να εστιάσεις στην πορεία σου και να κοιτάς συνέχεια τον τελικό προορισμό στον οποίο θέλεις να πας, ανεξαρτήτως συνθηκών. Συχνά αντιμετωπίζεις πολλές προκλήσεις και αντιξοότητες, που οφείλεις να διαχειριστείς με ταχύτητα, ευελιξία και αποτελεσματικότητα. Το windsurf έχει τη μαγεία να μεταβάλλεται διαρκώς, γεγονός που κρατά σε εγρήγορση το μυαλό και το σώμα. Την ίδια στιγμή σε ωθεί να συνεχίζεις την προσπάθεια, ακόμα και αν τα δεδομένα είναι εναντίον σου”.

Επιχειρώντας μια αποτίμηση στη μέχρι σήμερα πορεία της, δηλώνει ότι δε θα έκανε κάτι διαφορετικά, επαγγελματικά ή οικογενειακά, στη ζωή της. “Δεν το λέω εγωιστικά ή αυτάρεσκα και με αμετροέπεια, καθώς κάθε άλλο παρά θεωρώ ότι τα έχω κάνει όλα καλά ή επιτυχημένα, ούτε θεωρώ ότι η δική μου διαδρομή είναι η πλέον συναρπαστική. Ωστόσο, κάθε στιγμή που κλήθηκα να κάνω μια επιλογή ήμουν συνειδητοποιημένη και έτοιμη να την πραγματώσω”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top