skip to Main Content

Topwoman η Κατερίνα Μακρυγιάννη: Η Χανιώτισσα που πουλάει τα κοσμήματα της σε όλον τον κόσμο – Η συνεργασία με τον Christian Louboutin (φωτό-βίντεο)

Κατερίνα Μακρυγιάννη

H Κατερίνα Μακρυγιάννη χρησιμοποιεί ποικιλία μετάλλων, τεχνικών, και γνώσεων δημιουργώντας μια σύντηξη των Κρητικών παραδόσεων στο κέντημα, αργυροχοΐας, και χημείας με τις νέες τεχνολογίες.

Με μια μοναδική ταυτότητα και φρέσκια οπτική, η ταλαντούχα Χανιώτισσα απευθύνεται σε δυναμικές και ανεξάρτητες και γυναίκες που θέλουν να ξεχωρίζουν επιλέγοντας κοσμήματα που λένε μια ιστορία μέσα από το μοναδικό χειροποίητο στυλ και την εκλεπτυσμένη αισθητική τους.

Γεμάτα χρώμα, σε έντονες αποχρώσεις, τα σκουλαρίκια της ταλαντούχας σχεδιάστριας μας έχουν “κλέψει” την καρδιά και μας φτιάχνουν τη διάθεση.

 

Φούξια, μπλε ρουαγιάλ, μωβ αλλά και σμαραγδί

Η νέα σειρά κοσμημάτων της Κατερίνας Μακρυγιάννη μας κάνει να ονειρευόμαστε καλοκαιρινές βραδιές…

«Το Katerina Makriyianni είναι ένα 100% ελληνικό brand με ένταση και πάθος για το θεατρικό κόσμημα. Τα κοσμήματα μου δεν απευθύνονται μόνο σε ένα τύπο γυναίκας, μπορεί μία γυναίκα με πολύ εντυπωσιακό στυλ με έντονη προσωπικότητα να τα φορέσει, όπως επίσης και μία γυναίκα που θέλει να συνδυάσει και να αναδείξει το καθημερινό της απλό ντύσιμο», έχει δηλώσει η ίδια.

Η συνεργασία με τον οίκο Christian Louboutin

Ο οίκος Louboutin θα ετοίμαζε μία νέα capsule συλλογή ονόματι «Greekaba», αφιερωμένη στον ελληνικό πολιτισμό και το μεσογειακό καλοκαίρι, και ήθελε να εξετάσει το ενδεχόμενο συμβολής της στον σχεδιασμό.

«Η χαρά μου φυσικά ήταν τεράστια που θέλησε αυτός ο οίκος να με προσεγγίσει, αλλά προσπαθούσα παράλληλα να μην αφήσω τον ενθουσιασμό μου να με κατακλύσει γνωρίζοντας από την εμπειρία μου στον χώρο, ότι σε έναν σχεδιαστή μπορεί να προταθούν πολλές συνεργασίες χωρίς να σημαίνει ότι όλες θα ολοκληρωθούν», περιγράφει.

«Έχω την εμπειρία να μην ενθουσιάζομαι πλέον με τις προτάσεις που μου γίνονται έως ότου να φτάσουμε στο σημείο της συμφωνίας. Αφού το κλείσαμε βέβαια σκέφτηκα ότι θα ήταν μεγάλη ευκαιρία για μένα, είτε προχωρούσε η συνεργασία είτε όχι, για να γνωρίσω μέλη της ομάδας του οίκου Louboutin. Από μικρή σχεδίαζα παπούτσια εξαιτίας του Christian Louboutin και μόνο. Με συνέπαιρνε το ελεύθερο και καλλιτεχνικό πνεύμα αυτού του δημιουργού. Το να πλησιάζει η στιγμή που μπορεί να ακουμπούσα λίγο την “πηγή” ήταν για μένα όνειρο απατηλό».

Για τους γονείς της έχει πει:

Η οικογενειακή επιχείρηση ήταν η φωλιά μέσα στην οποία γαλουχήθηκα. Οι γονείς μου θέλησαν να μοιραστούν τις εμπειρίες της δικής τους επαγγελματικής ζωής μαζί μου. Μέσα από την αγάπη τους για το κόσμημα δημιούργησαν το «Τέχνημα» στα Χανιά που φιλοξενεί την ανάγκη τους για δημιουργία και την αγάπη τους για την τέχνη από το 1988.

Διαβάστε ακόμη: Made in Greece η Έλενα Βότση: Η δημοφιλής σχεδιάστρια κοσμημάτων & τα… ”διαμάντια” της – Από την Ύδρα στα πέρατα του κόσμου

Οι γονείς μου με στήριξαν για να κάνω τα δικά μου πρώτα βήματα, είναι πάντα δίπλα μου στα λάθη και μου έδωσαν τον αέρα που χρειαζόμουν για να φύγω μπροστά και να ανοίξω κι εγώ τα δικά μου φτερά , «να μεγαλώσω» και να δημιουργήσω. Μέσα στο «Τέχνημα» μεγάλωσα, έμαθα την τέχνη του κοσμήματος και του εμπορίου και κυρίως πειραματίστηκα ψάχνοντας να βρω πως να παρουσιάσω αυτήν την κληρονομιά μέσα από τα δικά μου μάτια.

Φυσικά, δεν παραλείπει να μιλήσει και για την πατρίδα της, την Κρήτη

“Το μέρος όπου γεννηθήκαμε έχει πολύ σημαντική θέση στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της ιδιοσυγκρασίας μας. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι μας. Πιστεύω ότι για να αισθάνεται ολοκληρωμένος ένας άνθρωπος και για να μπορέσει να χαράξει μία σταθερή πορεία στη ζωή του, δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσει τις ρίζες του ή να θεωρήσει ότι δεν τον επηρέασαν”.

«Αγαπώ την όμορφη και αργή καθημερινότητα της πόλης μου. Ξέρω πως οι δυνατότητες που θα μπορούσε να μου προσφέρει η Αθήνα όσον αφορά την επαγγελματική σταδιοδρομία είναι πολύ μεγάλες, όμως είναι μεγαλύτερη η ανάγκη μου για ποιότητα ζωής και γι’ αυτό δε θέλω να φύγω. Οι άνθρωποί μου, ο ανοιχτός ορίζοντας, η δυνατότητα που έχω να βρεθώ πολύ γρήγορα στην θάλασσα από το εργαστήριό μου, έχουν ανεκτίμητη αξία για μένα».

Ανακαλύψτε περισσότερα εδώ: katerinamakriyianni.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top