skip to Main Content

Τοpwoman η Κωνσταντία Γουρζή: Η Ελληνίδα μαέστρος που διευθύνει ορχήστρα και διδάσκει σε πανεπιστήμιο στο Μόναχο (φωτό – βίντεο)

Η Κωνσταντία Γουρζή είναι Ελληνίδα συνθέτης και διευθύντρια ορχήστρας.

Γεννημένη στην Αθήνα, η Κωνσταντία Γουρζή έλαβε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία επτά ετών. Σε ηλικία 13 ετών, εισήλθε στο Ωδείο Αθηνών όπου σπούδασε σύνθεση και ορχηστρική τέχνη αλλά και πιάνο.

 

 

Από το 1987 έως το 1992, συνέχισε τις σπουδές της στο Hochschule der Künste Berlin όπου ίδρυσε το πρώτο της μουσικό σύνολο με τίτλο attaca berlin.

konstantiagourzi.com

Κατά την διάρκεια των σπουδών της στο Βερολίνο, Γουρζή παρακολούθησε μαθήματα με συνθέτες όπως οι Péter Eötvös, Hans Werner Henze, Wolfgang Rihm, Karlheinz Stockhausen, Walter Zimmermann ; και με μαέστρους όπως οι Michael Gielen, Carlo Maria Giulini, Bernard Haitink, Giuseppe Sinopoli, Günter Wand.

Ένας σημαντικός καθηγητής ήταν ο Diether de la Motte. Από το 1988 έως το 1992, η Γουρζή παρακολούθησε μαθήματα του Claudio Abbado στην Φιλαρμονική του Βερολίνου. Από το 1993 έως το 1996, εργάστηκε στενά με τον György Kurtág.

Το 1992 και το 1994 κέρδισε το Γερμανικό Βραβείο Μουσικής και το 1995 κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό για Μαέστρους Σύγχρονης Μουσικής στο Παρίσι.

Η Γουρζή έχει λάβει αρκετά διεθνή βραβεία, για παράδειγμα από το Ίδρυμα Ωνάσση και από την Deutscher Akademischer Austauschdienst. Το 2008, έλαβε το πρώτο βραβείο από το Ίδρυμα Christoph-und-Stephan-Kaske για το έργο της ως μαέστρος και συνθέτης και για τις καινοτόμες ιδέες στις ερμηνείες της.

 

 

Είναι επίσης καθηγήτρια μουσικής και χορωδίας στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Εφαρμοσμένων Τεχνών στο Μόναχο από το 2002.

 

 

Να σημειώσουμε πως η Ελληνίδα μουσικός, τιμάται με μία από τις μεγαλύτερες διακρίσεις της κλασικής μουσικής. Διακρίνεται ως η συνθέτρια της χρονιάς 2023 για το Βραβείο Οpus Κlassik, του οποίου η απονομή θα γίνει τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Βερολίνο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Το ρεκόρ της Ελληνίδας μαέστρου

 

 

 

 

 

 

Το άλμπουμ «Whispers» της Κωνσταντίας Γουρζή, που βγήκε πέρυσι στη Sony Classical, έχει σχεδόν 20.000.000 streams σε Spotify, i-Tunes άλλες διαδικτυακές σελίδες, κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο και αξιοθαύμαστο για τη σύγχρονη κλασική μουσική.

Διαβάστε το βαρύ βιογραφικό της στο konstantiagourzi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top