skip to Main Content

Topwomen η 18χρονη Άρτεμις & οι 17χρονες Μαρία & Αναστασία – Οι «μικρές» της ελληνικής αποστολής στην Ντόχα – Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου (φωτό)

Topwomen η 18χρονη Άρτεμις & οι 17χρονες Μαρία & Αναστασία

 

Τρεις κολυμβήτριες της κατηγορίας νεανίδων περιλαμβάνονται στην ελληνική αποστολή που βρίσκεται από χθες στη Ντόχα, για να λάβει μέρος στο 21ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η 18χρονη Αρτεμις Βασιλάκη και οι 17χρονες Μαρία Ζαφειράτου και Αναστασία Μπούτου απαρτίζουν, μαζί με τη λίγο μεγαλύτερη Ζαχαρούλα Καλογερή, την τετράδα που θα μετάσχει στα 4Χ200μ. ελεύθερο. Οι τρεις νεαρές αθλήτριες, μαζί με την Κατερίνα Χρόνη, είχαν αγωνιστεί πέρυσι στον τελικό του αντίστοιχου αγωνίσματος στο Παγκόσμιο εφήβων/νεανίδων της Νετάνια και κατέρριψαν το πανελλήνιο ρεκόρ γυναικών, σημειώνοντας χρόνο 8:13.67.

«Έχουμε δουλέψει πολύ πάνω στη “σκυτάλη” και θέλω να πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Ξέρουμε η μία πώς κολυμπάει η άλλη, θα προσπαθήσουμε το αποτέλεσμα να δικαιώσει και εμάς, αλλά και την απόφαση της Ομοσπονδίας να στείλει την ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα», δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ η Βασιλάκη, η οποία ήταν παρούσα και στο περσινό Παγκόσμιο της Φουκουόκα, όπου συμμετείχε στα 800μ. ελεύθερο.


koe.org.gr

«Η συμμετοχή μου σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σίγουρα αποτελούσε το μεγάλο μου όνειρο όταν ξεκίνησα τη κολύμβηση, πριν 10 χρόνια. Χαίρομαι που τα κατάφερα. Η αλήθεια είναι ότι από την αρχή της χρονιάς το σκεφτόμουν», είπε από την πλευρά της η Μαρία Ζαφειράτου και πρόσθεσε: «Περιμένω ότι θα είναι μια πολύ δυνατή διοργάνωση, με πολλούς σπουδαίους αθλητές, και θέλω να πάμε καλά και εμείς. Θα προσπαθήσω να μην αγχωθώ. Θα επιδιώξουμε μια πολύ καλή εμφάνιση. Ξέρω ότι κυνηγάμε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα τα δώσουμε όλα για την επίτευξη του στόχου. Η προετοιμασία πήγε πολύ καλά, συμμετείχαμε και στο καμπ στην Πτολεμαΐδα, βρεθήκαμε όλοι μαζί στο ΟΑΚΑ, το κλίμα είναι πολύ καλό. Οι μεγαλύτεροι μας βοηθάνε καθημερινά». 

Η Αναστασία Μπούτου από την πλευρά της παραδέχθηκε ότι «δεν το είχα σκεφτεί ότι σε τόσο μικρή ηλικία θα λάβω μέρος σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών. Κυριότερος στόχος μου είναι το Ευρωπαϊκό νέων/νεανίδων. Εννοείται πως χαίρομαι πάρα πολύ που θα το ζήσω όλο αυτό. Θα είναι μια τεράστια εμπειρία για όλες μας».

Καλη επιτυχία να ευχηθούμε εμείς!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top