skip to Main Content

Βάσια Κωσταρά: Η topwoman σχεδιάστρια μόδας & μανεκέν των δικών της ρούχων: Άνδρες & γυναίκες υποκλίνονται & follow her

Είναι ξανθιά, είναι εντυπωσιακή και πάνω απ’ όλα καλλιτεχνική ψυχή. Η Βάσια Κωσταρά παραδίδει μαθήματα στυλ και κάνει όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες, να υποκλιθούν στη γοητεία της. Έχει καταφέρει να γίνει πρότυπο για τις γυναίκες, ενώ απασχολεί πολύ έντονα και τα social media, καθώς ως σχεδιάστρια μόδας δε χάνει ευκαιρία να διαφημίζει τα ρούχα της μέσω… του δικού της –υπέροχου- κορμιού.

Μότο της η φράση “Always Inspired” που εκφράζει το πάθος της για το ρούχο και τη μοναδικότητα. Το brand της φέρει το όνομά της, Vassia Kostara.

Η νεαρή σχεδιάστρια δραστηριοποιείται αρκετά χρόνια στο χώρο του marketing, ενώ η άλλη μεγάλη της αγάπη είναι ο χορός. Κάνει latin χορούς επαγγελματικά και διαγωνιστικά κι από αυτή την αγάπη πηγάζει η “κίνηση” που αποκτούν τα σχέδια της.

Με πτυχίο από το London School of Economics, η Βάσια εργάστηκε σχεδόν μια δεκαετία στον εταιρικό τομέα και σε ηλικία 28 ετών αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της εταιρεία με ένα όραμα, να συνδυάσει τα καλλιτεχνικά της ταλέντα με το επιχειρηματικό της δαιμόνιο. Λόγω του πάθους της για τα ταξίδια, η Βάσια συλλέγει μοναδικά υφάσματα από όλο τον κόσμο, φτιάχνει τα σχέδια και δημιουργεί ξεχωριστά χειροποίητα κομμάτια στην Ελλάδα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια.

Τα ρούχα της φιγουράρουν σε boutique της Μυκόνου, της Σαντορίνης, του Αστέρα, στο Πόρτο Χέλι, το ΤΑΤΟΪ Club, στο εξωτερικό σε Κύπρο, Ντουμπάι, λίβανο, Ίμπιζα, Στοκχόλμη και αλλού.

Τα ρούχα της έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές, μία από αυτές και η αίσθηση της “κίνησης”. Δεν προτιμά το μονόχρωμο ή το “στάσιμο” και για το λόγο αυτό βάζει πολλά κοψίματα. Κάθε σχέδιο είναι μοναδικό και αυτό είναι και το στοιχείο που λατρεύει κάθε γυναίκα. Να νιώθει μοναδική. Οι συλλογές της περιλαμβάνουν θηλυκά κομμάτια, με σκισίματα που δημιουργούν sexy elegant αισθητική. Επικρατούν τα έντονα σχέδια και αποπνέουν μία boho αισθητική.

When it’s real, it’s effortless ✨ #belindadress #vassiakostaralimitedcollections #limitedcollections #santorini #vktravelstosantorini

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vassia Kostara (@vassia_kostara) στις

Πηγή έμπνευσης αποτελούν τα ταξίδια που κάνει ανά τον κόσμο και της επιρροής που της ασκούν. Στα ταξίδια της συγκεντρώνει διαφορετικά υφάσματα και δημιουργεί μοναδικά κομμάτια. Τα ρούχα της είναι σχεδιασμένα βάσει του δικού της στυλ και της δικής της αισθητικής.

 

Εκτός από τις δικές της δημιουργίες η Βάσια δημιουργεί και κομμάτια κατά παραγγελία, εφόσον της ζητηθεί από κάποια πελάτισσα.

Τα ρούχα απευθύνονται σε γυναίκες ηλικίας από 18 μέχρι 58, που επενδύουν σε μοναδικά κομμάτια και η λογική είναι “φοράω κάτι και νιώθω άνετα”.

Δεν την ενδιαφέρουν απαραίτητα οι τάσεις της μόδας. Πιστεύει ότι πρέπει απλά να νιώθεις άνετα μέσα στα ρούχα που επιλέγεις να φοράς, γιατί έτσι μπορείς να τα αντιπροσωπεύσεις και να τα υποστηρίξεις.

To “word of mouth” είναι η καλύτερη διαφήμιση της δουλειάς της. Επιλέγει να φοράει η ίδια τα ρούχα της και να φωτογραφίζεται μέσα σε αυτά αναδεικνύοντας την μοναδικότητά τους.

 

Πολλές διάσημες Ελληνίδες έχουν επιλέξει δημιουργίες της στις δημόσιες εμφανίσεις τους ή και σε επαγγελματικές φωτογραφήσεις. Μεταξύ αυτών η Ευρυδίκη Βαλαβάνη, η Χριστίνα Μπόμπα, η Ελένη Μενεγάκη κ.α.

Το μοναδικό στυλ της Βάσιας Κωσταρά εκφράζεται και στο υπέροχο, μίνιμαλ loft που έχει επιλέξει να ζει στην Κηφισιά.

Είναι ένας χώρος – καταφύγιο για την ίδια. Ένα κράμα ησυχαστηρίου, γραφείου και τόπου συνάντησης για κάποιον που ενδιαφέρεται να γνωρίσει από κοντά τις δημιουργίες της. Η αισθητική της ταυτίζεται απόλυτα με τη διακόσμηση του σπιτιού, το οποίο κινείται σε σκανδιναβικές γραμμές.

Μετά από όλα αυτά το τρίπτυχο “σχέδιο, φωτογραφία, ταξίδι” είναι απολύτως λογικό να έχει επηρεάσει τόσο τα ρούχα που σχεδιάζει όσο και τη διακόσμηση του σπιτιού της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top