skip to Main Content

Reader’s Choice Awards 2023: Η Ελλάδα στη λίστα με τις καλύτερες χώρες για να ταξιδέψεις – Έλαβε την 3η θέση

Σαντορίνη, Manessis Trave;

Η Ελλάδα κατέλαβε την τρίτη θέση στα βραβεία Reader’s Choice Awards 2023, σχετικά με τις καλύτερες χώρες που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί.

Εννέα ελληνικά νησιά μπήκαν επίσης στα 20 καλύτερα νησιά της Ευρώπης. Η κατάταξη δημοσιεύθηκε πρόσφατα από το έγκυρο Conde Nast Traveler, με τους αναγνώστες να συμμετέχουν ψηφίζοντας τους ταξιδιωτικούς προορισμούς που προτιμούν.

Στα βραβεία Reader’s Choice Awards 2023, η Ελλάδα στάθηκε ψηλά δίπλα σε άλλους παγκόσμιους κορυφαίους ταξιδιωτικούς γίγαντες, με την Ιαπωνία και την Ιταλία να διεκδικούν τις δύο πρώτες θέσεις. Η κατάταξη, που βασίζεται σε σχόλια έμπειρων ταξιδιωτών, αναδεικνύει την ικανότητα της Ελλάδας να προσφέρει μια απαράμιλλη ταξιδιωτική εμπειρία.

Οι πέντε κορυφαίοι προτιμώμενοι ταξιδιωτικοί προορισμοί περιλάμβαναν επίσης την Ιρλανδία και τη Νέα Ζηλανδία, ενώ η Ισπανία εξασφάλισε την έκτη θέση και η Ελβετία βρέθηκε στη δέκατη θέση. Η Γαλλία, από την άλλη πλευρά, προσγειώθηκε στην 20ή θέση, χάνοντας μία θέση από τη Σρι Λάνκα.

Εννέα ελληνικά νησιά στο Top 20 της Ευρώπης

Οι αναγνώστες ψήφισαν επίσης τα πανέμορφα νησιά της Ελλάδας ως κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς, με εννέα από αυτά να βρίσκονται στη λίστα με τα 20 καλύτερα νησιά της Ευρώπης.

Ανάμεσά τους, η Ρόδος, η Κέρκυρα και η Πάρος έτυχαν ιδιαίτερης αναγνώρισης, καταλαμβάνοντας τις θέσεις 17 έως 19 της κατάταξης. Οι αναγνώστες επέλεξαν αυτά τα νησιά για συγκεκριμένους λόγους. Η Ρόδος είναι δημοφιλής λόγω της εξαίσιας φιλοξενίας, των παρθένων παραλιών και της γαστρονομικής σκηνής της, ενώ στην Πάρο παρατηρήθηκε αύξηση των πολυτελών ξενοδοχείων κατά μήκος της μαγευτικής ακτογραμμής της. Η Κέρκυρα, που συχνά αναφέρεται ως το σμαραγδένιο μαργαριτάρι της Ελλάδας, διαθέτει ένα καταπράσινο τοπίο με πευκοδάση, βουνά και παρθένες παραλίες.

Παρά τις δασικές πυρκαγιές του 2023, η Ρόδος συνεχίζει να μαγεύει με τις εκπληκτικές παραλίες της. Το νησί διαθέτει επίσης αρχαίες πόλεις και γραφικά ορεινά ξωκλήσια που βρίσκονται στο μέσο του εσωτερικού του νησιού, σημειώνει το Condé Nast Traveler.

Η Κως κατατάσσεται στη 13η θέση με τις εκπληκτικές παραλίες της και τη διατηρημένη αρχαία αρχιτεκτονική της, όπως κάστρα του 14ου αιώνα και έναν Ιπποκράτειο πλάτανο.

Γνωστή για τις εκπληκτικές παραλίες και το πολυσύχναστο λιμάνι της, η Σκιάθος στο Αιγαίο προσελκύει ταξιδιώτες που αναζητούν τόσο τη χαλάρωση, όσο και την περιπέτεια. Αυτό το νησί κατατάχθηκε ως το 12ο πιο δημοφιλές. Η Σίφνος, η οποία έχει τη φήμη του ελληνικού νησιού με το πιο νόστιμο φαγητό, βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τη Σκιάθο.

Η Σαντορίνη έρχεται στην έβδομη θέση με τα ρομαντικά και γραφικά τοπία της, όπως τα ασβεστωμένα χωριά που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στην άκρη μιας ηφαιστειακής καλντέρας, τις μοναδικές παραλίες με μαύρη άμμο και τα εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα. Ωστόσο, η περίοδος αιχμής φέρνει επίσης έναν συντριπτικό αριθμό τουριστών.

Η Κρήτη, το μεγαλύτερο από τα ελληνικά νησιά, κατέλαβε την 4η θέση στην κατάταξη. Οι αναγνώστες την εκτιμούν για την άγρια φυσική ομορφιά της και τις κοσμοπολίτικες πόλεις της, που την καθιστούν έναν ποικιλόμορφο και ελκυστικό προορισμό.

Η υψηλότερη θέση ανήκει στη Μύκονο, η οποία κατέλαβε τη 2η θέση. Οι αναγνώστες το εκτίμησαν για τα λαμπερά beach clubs του, ιδανικά για χαλαρά γεύματα και ζωηρές βραδιές. Σημείωσαν επίσης την πολυσύχναστη πόλη γεμάτη με κομψές μπουτίκ και τις καυτές καλοκαιρινές νύχτες που κυριαρχούνται από ηδονιστικά κλαμπ.

Όσον αφορά την πρώτη θέση, οι αναγνώστες επέλεξαν τη Σαρδηνία της Ιταλίας. Βρίσκεται στη Μεσόγειο Θάλασσα και είναι γνωστή για τα εντυπωσιακά τοπία της, από την Costa Smeralda στα βορειοανατολικά, παιδική χαρά δισεκατομμυριούχων και διασημοτήτων, μέχρι τα πολύχρωμα χωριά και τα αρχαιολογικά ερείπια. Η Σαρδηνία, με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τα μαγευτικά τοπία της, έχει κερδίσει τις καρδιές των περισσότερων τουριστών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top