skip to Main Content

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Οι απόλυτες γεμιστές πατάτες με τυρί & λουκάνικο – Το τέλειο συνοδευτικό !

Υλικά

  1. 4 πατάτες μεγάλες
  2. 500 γρ. Τρικαλινό ελαφρύ, ΦΑΓΕ
  3. 3 χωριάτικα λουκάνικα, ψιλοκομμένα
  4. 1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
  5. 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  6. 3 κ.γ. μουστάρδα
  7. αλάτι, κατά βούληση
  8. πιπέρι, κατά βούληση

Ευχαριστούμε το Δημήτρη Σκαρμούτσο & το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Πλένουμε τις πατάτες πολύ καλά. Τις τυλίγουμε μία μία σε αλουμινόχαρτο, τις τοποθετείτε σε ένα ταψάκι. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.
3 Αποσύρουμε τις πατάτες μας από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση και αδειάζουμε πολύ προσεκτικά ένα μέρος από την ψίχα τους ώστε να δημιουργήσουμε μια θήκη.
4 Σε ένα σκεύος προσθέτουμε το εσωτερικό που αφαιρέσαμε από τις πατάτες, το λουκάνικο, τις πιπεριές, τη μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι και το μισό τυρί. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι πολύ καλά.
5 Γεμίζουμε τις πατάτες μας με το μίγμα που ετοιμάσαμε και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
6 Επιστρέφουμε τις πατάτες στο φούρνο και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε όσο ακόμη είναι ζεστές.

 

 

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Από το 2010 ως το 2013, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στους δημοφιλείς τηλεοπτικούς διαγωνισμούς Master Chef και Master Chef Junior του Mega Channel, μαζί με τον Λευτέρη Λαζάρου και τον Γιάννη Λουκάκο. Το 2017, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στην αναβίωση του Master Chef του Star Channel, κάνοντας τον το μόνο κριτή που εμφανίστηκε και στις δύο εκδοχές της σειράς. Αποχώρησε από την σειρά οικειοθελώς πριν την δεύτερη σεζόν.

Από το 2013 ως το 2014, παρουσίαζε την εκπομπή Χωρίς Συνταγή στο Mega Channel. Από το 2015 ως το 2017, ήταν ο παρουσιαστής και κριτής του τηλεοπτικού διαγωνισμού Blind Taste στο Star Channel.

Από το 2018, παρουσιάζει την εκπομπή μαγειρικής Food n’ Friends με τον κωμικό Ηλία Φουντούλη, στο ANT1. Από το 2020, παρουσιάζει την εκπομπή Γειτονιές στο Πιάτο στο ΑΝΤ1.

Το 2020, είχε τέσσερα εστιατόρια, και την υπηρεσία catering Δειπνοσοφιστήριον.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο dimitrisskarmoutsos.gr που θα σας συναρπάσουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top