skip to Main Content

Ντίνα Νικολάου: Πατατόπιτα με τυρί κρέμα και γαλοπούλα – είναι εύκολη, χορταστική και πολύ νόστιμη

Ντίνα Νικολάου: Πατατόπιτα με τυρί κρέμα και γαλοπούλα
Ντίνα Νικολάου: Πατατόπιτα με τυρί κρέμα και γαλοπούλα
Ντίνα Νικολάου: Πατατόπιτα με τυρί κρέμα και γαλοπούλα

Με την γαλοπούλα η πατατόπιτα γίνεται κυρίως πιάτο αλλά μπορείτε να την σερβίρετε ως συνοδευτικό σε ψητά κρέατα αφαιρώντας το αλλαντικό.

Υλικά

  • 700 γρ. πατάτες
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. τυρί κρέμα Arla
  • 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη, Arla
  • 100 ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. γαλοπούλα βραστή, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1-2 κλαδάκια δεντρολίβανο (φύλλα), ψιλοκομμένα
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • Αλάτι, λευκό πιπέρι
  • Λίγο βούτυρο Lurpak, για το άλειμμα της φόρμας

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζω τα αυγά, το γάλα, το τυρί κρέμα, τη μοτσαρέλα, το μοσχοκάρυδο, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ πασπαλιστά (με κόσκινο) και ανακατεύω για να ενωθούν όλα τα υλικά.

Καθαρίζω τις πατάτες και τις κόβω σε λεπτές φέτες (με μαντολίνο). Τις ρίχνω στο μπολ με το μείγμα, προσθέτω τη γαλοπούλα και ανακατεύω απαλά για να αλειφθούν καλά. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω.

Βουτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί (βάση και τοιχώματα). Αδειάζω το μείγμα και ισιώνω με ένα κουτάλι.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για 50 λεπτά. Αν δω ότι κατά τη διάρκεια του ψησίματος σκουρύνει πολύ η επιφάνεια, καλύπτω με αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί.

Who is Who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top