skip to Main Content

Γιάννης Λουκάκος: Μας δείχνει πώς να φτιάξουμε σπιτικό φύλλο – για να γίνουν οι πίτες μας ακόμα πιο νόστιμες (βίντεο)

Γιάννης Λουκάκος: Μας δείχνει πώς να φτιάξουμε σπιτικό φύλλο
Γιάννης Λουκάκος: Μας δείχνει πώς να φτιάξουμε σπιτικό φύλλο
Γιάννης Λουκάκος: Μας δείχνει πώς να φτιάξουμε σπιτικό φύλλο

Ο Γιάννης Λουκάκος μας δείχνει βήμα-βήμα πώς να φτιάξουμε σπιτικό φύλλο, στο βίντεο που ανέβασε στο κανάλι του στο Youtube.

ΥΛΙΚΑ

  • 235 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 12.5 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. ξύδι λευκού κρασιού
  • 100 γρ. νερό (ζεστό)
  • κορν φλάουερ για το άνοιγμα της ζύμης

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά μεταξύ τους και να σχηματιστεί μια ζύμη. Μεταφέρουμε το ζυμάρι στον πάγκο εργασίας και ζυμώνουμε μέχρι να αρχίσει το ζυμάρι να γίνεται λείο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ζυμάρι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα.

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μικρά ζυμαράκια περίπου των 40γρ. (αυτό εξαρτάται από το πόσο μεγάλα φύλλα θέλουμε να ανοίξουμε). Στον πάγκο εργασίας και στο σημείο που θα ακουμπήσουμε το ζυμαράκι ρίχνουμε αρκετό κορν φλάουερ, ακουμπάμε το ζυμαράκι και προσθέτουμε κι άλλο κορν φλάουερ από πάνω.

Ανοίγουμε με ένα λεπτό πλάστη (βέργα) το ζυμάρι σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος του ταψιού. Φροντίζουμε το ζυμάρι να είναι πολύ λεπτό, σχεδόν διάφανο. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να ανοίξουμε όλα τα φύλλα.

*Tips:

*Κατά τη διάρκεια που ανοίγουμε τα φύλλα φροντίζουμε να τα έχουμε σκεπασμένα με μία πετσέτα για να μη στεγνώσουν και σπάσουν κατά τη μεταφορά για το στρώσιμο της πίτας.

*Το ζυμάρι μπορούμε να το προετοιμάσουμε μέχρι και 2 ημέρες πριν, διατηρώντας το στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.

*Το ζυμάρι δουλεύεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top