Μια διαφορετική φθινοπωρινή τάρτα με βρόμη από τον Στέλιο Παρλιάρο!…
Η Ντίνα Νικολάου μας φτιάχνει: Μπακλαβαδάκια με τυρί και φυστίκια – Πρωτότυπα και εύκολα
Υλικά
Για το φύλλο
Για τα φυστίκια
Για τη γέμιση τυριού
Για την επιφάνεια
Για το σιρόπι
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Εκτέλεση
Για τα φυστίκια
- Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά και τα αφήνω στην άκρη.
Για την κρέμα
- Βάζω σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα. Τη μεταφέρω σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.
Για το φύλλο
- Απλώνω το πρώτο φύλλο κρούστας και αλείφω με βούτυρο. Σκεπάζω με τα άλλα 3 φύλλα, βουτυρώνοντας τα 2 και αφήνοντας χωρίς βούτυρο το τελευταίο. Περνάω τον πλάστη με λίγο αλεύρι (πρέπει να είναι στεγνός ώστε να μην κολλήσει το φύλλο), τον τοποθετώ στην άκρη του φύλλου από την μακριά πλευρά και τυλίγω σε χοντρό ρολό. Βάζω το ρολό (μαζί με τον πλάστη) στο ψυγείο για 15 λεπτά για να παγώσει το βούτυρο. Αφαιρώ τον πλάστη (θα φεύγει εύκολα αν είναι καλά αλευρωμένος) και με ένα μαχαίρι κόβω το ρολό σε φέτες φάρδους 3 εκ. Επειδή οι φέτες θα έχουν πιεστεί και χάσει το σχήμα τους, τις ανοίγω και τις κάνω και πάλι στρογγυλές. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας.
- Τοποθετώ τις ροδέλες σε βουτυρωμένο ταψάκι και μοιράζω το μείγμα του φυστικιού. Πιέζω με ένα κουτάλι για να γίνει σχετικά συμπαγές και γεμίζω με την κρέμα τυριού κατά τα 2/3 του ύψους του φύλλου. Σκορπίζω τα αλατισμένα φυστίκια και βουτυρώνω με όσο βούτυρο έχει απομείνει.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C αερόθερμο για 50 λεπτά.
Βγάζω τα μπακλαβαδάκια από το φούρνο και ραντίζω με το κρύο σιρόπι
Who is who
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.
Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς.
Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Το 2013 ξεκίνησε να παρουσιάζει την εκπομπή Ελλήνων Γεύσεις μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Πρόκειται για ένα γαστρονομικό ταξίδι με σκοπό την ανακάλυψη αγαπημένων γεύσεων της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα, μέσα από τον φυσικό χώρο κουζίνας-σπιτιού η Ντίνα Νικολάου προτείνει μοναδικές συνταγές και έξυπνες καθημερινές λύσεις.
To 2020 αναλαμβάνει ως Food Ambassador στο πρόγραμμα “ενέργειες ενημέρωσης και προώθηση με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία”
Το 2021 τα Greek International Women Awards (GIWA) της απονείμουν το βραβείο για τη συνεισφορά της στην Κατηγορία Τουρισμός και Φιλοξενία (Hospitality).
Έχει γράψει 8 βιβλία μαγειρικής και πιστεύει ότι η μαγειρική είναι ένα μέσο έκφρασης και επικοινωνίας για τους λαούς και γι’ αυτό συμμετέχει συχνά στα μεγαλύτερα φεστιβάλ γαστρονομίας του κόσμου, όπου προβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο την κουζίνα της πατρίδας μας.
Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.