skip to Main Content

Taste Atlas: Aυτά τα δύο ελληνικά γλυκά στη λίστα των 50 κορυφαίων του κόσμου

Γλυκά

pexels/ Quang Nguyen Vinh

Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η ελληνική ζαχαροπλαστική από τη λίστα του Taste Atlas με τα καλύτερα βαθμολογημένα γλυκά παγκοσμίως, ωστόσο η θέση που έχουν πάρει στην κατάταξη δυο ελληνικά γλυκά τα αδικούν στο… μέγιστο.

Για τον κατάλογο “100 καλύτερα βαθμολογημένα επιδόρπια στον κόσμο” μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2023, καταγράφηκαν 75. 283 αξιολογήσεις, εκ των οποίων 55. 308 αναγνωρίστηκαν από το σύστημα ως νόμιμες.

Σκοπός τους είναι να προωθήσουν τα εξαιρετικά τοπικά τρόφιμα.

Η ελληνική ζαχαροπλαστική δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TasteAtlas (@tasteatlas)

Έτσι στην θέση 37 είναι το γαλακτομπούρεκο με το διεθνές μέσο να σχολιάζει ”Αυτό το παραδοσιακό ελληνικό επιδόρπιο αποτελείται από πολυάριθμα φύλλα που πασπαλίζονται με λιωμένο βούτυρο και συνδυάζονται με μια ελαφριά κρέμα σιμιγδάλι”.

Γαλακτομπούρεκο πολίτικο

Λίγο πιο ψηλά στη θέση 34 είναι τα μελομακάρονα. ”Αν και πιστεύεται ότι προέρχονται από την αρχαία Φοινίκη, τα μελομακάρονα αποτελούν σήμερα ένα τυπικό ελληνικό χριστουγεννιάτικο κέρασμα. Αυτά τα νόστιμα μπισκότα από σιμιγδάλι είναι παραδοσιακά αρωματισμένα με μέλι, ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα, ελαιόλαδο και μερικές φορές κονιάκ”.

Μελομακάρονα

instagram/araxxon_weinhandel

Πρώτο στην λίστα είναι οι γαλλικές κρέπες.  Το site αναφέρει: 

”Αυτές οι λεπτές τηγανίτες φτιάχνονται με αλεύρι σίτου και έχουν τις ρίζες τους στη γαλλική περιοχή της Βρετάνης. Παρόλο που αποτελούν βασικό γαλλικό και εθνικό πιάτο, οι κρέπες είναι τόσο δημοφιλείς που εξαπλώθηκαν σε όλο τον κόσμο από τις αρχές του 20ού αιώνα, όταν το λευκό αλεύρι σιταριού έγινε προσιτό.

Κρέπες

Pexels/Hakim Santoso

Αυτές οι απολαυστικές λιχουδιές φτιάχνονται με αλεύρι, αυγά, γάλα και βούτυρο που χτυπιούνται και γίνονται  ένα λεπτό ζυμάρι, το οποίο στη συνέχεια ρίχνεται σε ένα τηγάνι και τηγανίζεται. Η παράδοση είναι να τα αναποδογυρίζουν στον αέρα καθώς μαγειρεύονται, και λένε ότι αν τα πιάσετε στο τηγάνι, η οικογένειά σας θα είναι εύπορη για το υπόλοιπο του έτους”.

Δείτε όλη την λίστα εδώ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top